Står på stationen i Örebro och väntar på l...

foto0575 (MMS)

Står på stationen i Örebro och väntar på lilla Punk-L. Stirrar på kinnekulletåget och är bara lite sugen på att åka hem till Lidköping, men jag ska inte kasta mig på tåget, har varken tid eller pengar. Går och köper folköl istället...


Vintern rasat ut...

Valborg idag, solen börjar komma fram här i Örebro, men varmt är det. Kvavt skulle man också kunna kalla det, svettades som en jävla gnu när jag gick hem från universitetet förut. Nu sitter jag här hemma och pluggar en sväng innan jag ska in till stationen och möta upp lilla Punk-L som kommer hit och hälsar på idag. Folköl i en park vill jag ha, hoppas på att det inte börjar regna, för då vet jag inte vad man ska ta och sysselsätta sig med.

Dansadansadansa

Mmmm, en dans hämtad ur So You Think You Can Dance, den är så fruktansvärt vacker! Jag skulle nog kunna kolla på den hur många gånger som helst tror jag, precis så vacker är den.

Nattliga tips

Tack Herr J som visade mig Gunhild Carling nu när jag senast var i Skara!

Vill ha!


Just nu är denna t-shirt allt jag önskar mig, typ, och jag vet ju att även Smurfen och Josajävel kommer börja skrika när dom ser den, för jag vet ju att dom också har världens största förälskelser i Dr Frank-N-Furter, men vem har inte det? Måste ha, måste måste, måste dessutom hitta min dvd med The Rocky Horror Picture Show, men jag tror den är hos min bror, kanske, eventuellt. Saknar dessutom min Fear And Loathing In Las Vegas. Varför tappar man alltid bort sina favvo-filmer för?

Bokhyllestrukturering

Man kan ju tycka att jag har ett bokproblem, eller, jo, jag kanske har det. Fast problemet var större när jag försökte få ordning på min bokhylla, då låg allting på golvet, ni ser ju ovan här. Men böckerna är fortfarande lite av ett problem. Har fått in alla (nästan alla) i bokhyllan nu, men på understa raden så är det två rader med böcker, och jag har ju faktiskt en bokhylla i köket också. Eh, ja, jo, och jag har inte alla böcker hemma heller, en del är hos T-Benet, en del är hos Smurfen och jag tror F har lite böcker också + lite andra människor. Men iaf, jag fick ordning på bokhyllan, ni ser ju!

White Trash Über Alles!!!

Var på Marieberg förut med Pop-C och Führer Pervo medan vi väntade på att kulkapningen på grisen skulle bli klart, och då hittade jag denna fantastiska t-shirt på H&M's barnavdelning. Tänk denna med en jeansväst, fyfan va gött!!! Och nu strukturerar jag bokhylla (ligger böcker överallt, försöker få plats med alla i bokhyllan, hmm) och har dansat runt till Pipex som spelades sist i Västgöta timmen på ena halvtimme, gött mos i överdos!!!

Kattlös

Så var man då en kattlös människa igen, sitter inne på mitt rum, har kunnat stänga min dörr och öppnat upp fönstret på vid gavel, vilken lycka! Snart ska jag ta tag i att städa bort kattlåda och gå över mitt rum och få ordning på bokhyllan = slippa gömma allting längst upp för att katten inte ska tycka att det är skitkul att välta ner det. Lucy heter numera Morris och är en det på riktigt, just nu ligger den lilla grisen helt väck i en bil på väg ned till Lidköping tillsammans med Pop-C och Führer Pervo. Tror det kommer bli sjukt bra, men visst, det var allt lite vemodigt att inte ta med henne in igen, men jag hade ju tappat humöret inom en kort stund. Eller nä, kanske inte nu, men sen när grisen hade piggnat till imorgon så...
Lucy första dagen hon flyttade hit, då var hon inte stor inte...

Sista myset

Sista myset innan grisen flyttar, är ju när hon är sådär söt som man nästan ångrar sig. Men jag tänker inte ge efter, icke! Klockan tolv kommer Pop-C och Führer Pervo, då blir det lunch och sen ska grisen till veterinären för att bli av med kulorna, och sen ska hon få flytta till Götlaborg. Aldrig mer innekatt, aldrig mer.

Flytt

Imorgon flyttar ju Lucy, på ett sätt känns det lite vemodigt, men samtidigt väldigt skönt. Jag kommer kunna stänga min sovrumsdörr utan att det står en mistlur utanför den, ingen som välter saker i tid och otid, ingen som skriker om att hon vill gå ut och sen när jag går ut med henne så hänger hon i min tröja för att det är skitläskigt att gå ner. Men samtidigt känns det lite vemodigt, som när hon kommer och lägger sig bredvid mig (eller snarare på mig) i sängen och bara är sådär mysig. Men jag är ingen kattmänniska, i alla fall ingen som ska ha innekatt, ska det bli något djur i mitt liv så blir det en hund i framtiden, och så är det bara! 

Psychobitches

Försöker peppa mig själv här hemma just nu, går sisådär, men Horrorpops kanske kan hjälpa till lite.

Hur man kan ha helt olika syn på saker och ting

När jag var i Skövde i måndags var jag och El Smurfo inne på H&M en sväng, kollade på bikinis och jag tittade på den här (iof bara trosorna på bild, men vafan, dom vi ska komma till), jag tycker den är riktigt söt. Men precis när vi förflyttat oss en meter kommer det tre småbrudar (säg att de kanske var 16) och ställde sig och högtidligt förklarade att såna trosor kunde man då rakt inte ha på sig! Nähä, jag började då förklara klart och tydligt för Smurfen hur skönt retro och pin-up bikinin var. Jag och småbrudar har helt enkelt inte samma syn på kläder, deras tankar om bikinis var tydligen att den skulle vara så minimal som möjligt, jag vill ha retro. Fast man kan ju se det positiva i det, genom de olika synsätten ser jag inte ut som en liten brudjävel. Och då bikinin är blå hävdar jag bestämt att den går att matcha med min Snutjävel-keps, och det gillar vi!

Ähpff

Hemma igen, tentan gick ju käpprätt åt helvete, f*n, sen kolla runt och fixa lite på universitetet, sen över till regionförbundet och prata kortfilm med filmkonsulenten, sen över till Brüden och hämta upp två kassar med böcker. Hem, ätit mat, nu dö en stund, sen skrivaskrivaskriva. Tror jag ska börja sova i omgångar, somnade nästan ståendes efter att ha varit vaken i knappt fyra timmar, och det känns ju inte helt korrekt. Men om jag kanske sover två timmar, vaken två timmar, sover två timmar, vaken två timmar, så kanske det går att få ihop, eller? Får väl se om det är något att testa.
Och nu lite humor, kolla här:
Ingenting jag behöver, Lucy flyttar imorgon, ska få kattkompisar i Göteborg, jag tror det kommer bli svinbra. Dessutom blir hon av med kulorna imorgon, men det vet hon inte om än, och det kanske är bäst så.
Nu dör jag en stund, check!

Cowboys from hell...

Kör lite Pantera innan jag snart drar till tentaskrivningen, funderar på om det är ett smart eller ett smått idiotiskt sätt att vakna idag, för vaknar gör jag ju onekligen. Well, whatever, dags att dra till universitetet.

Nattliga tips

Nu är det sömn på schemat, tenta kvart över åtta imorgon bitti, vilket alltid är lika spännande då min hjärna inte riktigt fungerar vid den tiden på dygnet, men men. I alla fall, tänkte tipsa om lite roliga länkar jag blivit presenterad för eller ramlat över de senaste dagarna:
Sleep Talkin' Man - en kvinna lägger upp roliga citat från hennes man som kommer ur honom när han pratar i sömnen (tack Gobbfan)
Why is the swedish king wearing such silly hats? - kort på knugen med fåniga hattar, rätt så jävla uppenbart fejkade, men ack så roligt! (tack Josajävel)
Fittcrew - dokumentär som sändes på svt i söndags och som nu finns på svtplay, sett den två gånger redan, riktigt intressant och tankeväckande, även om man inte håller med i alla åsikter. Ett måste att se denna vecka om ni inte har sett den redan, och om ni har sett den, se om den. Det är näst intill en order, faktiskt.

Avslutar med ett citat från Sleep Talkin' Man som har förgyllt min dag:
"Hands up who wants sweets! Hands up! Awwwwww. You've got no hands. Sucks to be you, sweets for me."
Nu en sista cigarett och sedan några timmars sömn. Wopediho!

Hjärndödheten...

...kryper sig på. Jag försöker bota den med massor av pluggande. Har tenta imorgon, känns lite sisådär, men vad gör man inte? Pluggpluggpluggplugg, det är dagens (och de närmaste veckornas) hela melodi, något annat existerar inte just nu. Punkt.

Jag vet inte jag...

Osäker på om havregrynsgröt med kanel på var gött eller äckligt, svårt att bestämma sig, men det gick att äta i alla fall. Bra det, behöver energi, ska strax ta mig ner till universitetet för att plugga ett par timmar på biblioteket med trevliga människor. Och det är ju aldrig fel, eller?

Wakie Pakie

Dags att försöka vakna, kravla sig in i duschen och sen få sig lite mat i magen. Inte varit på hela helgen och det märks dock i kylskåpet, attans bananers. Havregrynsgröt får det bli då, fast äppelmoset är slut, får väl se vad jag kan lyckas hitta på för att göra det lite roligare.
Igår bestämde jag mig för att det nog är bäst om Lucy får flytta, antingen där hon kan vara utekatt eller där hon får kattkompisar, eller både och. Men självklart skulle hon vara en jättemysig liten gris sen igår kväll, men jag intalade mig själv att det var bäst så och närde drömmar om att slippa hållas vaken om nätterna av en katt med gigantiskt uppmärksamhetsbehov, eller bara det att kunna stänga sovrumsdörren om sig när man ska sova. Tror det är bäst för oss båda innan vi (läs jag) har ihjäl varandra (läs Lucy).

Katt säljes

400:- och ni får 9 månader gammal hankatt vid namn Lucy, transportbur, leksaker, klösträd, kattlåda, matskålar, koppel och sele. Lucy vill helst bli utekatt, är smått understimulerad i lägenhet med utegångsproblem (andra våning). Hundvan efter att ha spenderat tre veckor ihop med en grand danois utan problem.

Back in Örebronx

Så var man hemma i Örebronx igen då, sjukt trött är man. Börjar mer och mer inse dessutom att jag inte är någon som ska ha innekatt, bara stör mig och blir argsint. Tog inte ens fem minuter innan jag tröttnade på henne efter att jag hade kommit in innanför dörren. Jag ska ha hund. Tror dessutom lillgrisen skulle må bra av att få vara utekatt, och det är jävligt svårt här då vi bor på andra våning. Hmmm, får se om man kan lyckas hitta en omplacering.

Sitter i Skövde och väntar på att Smurfen ...

foto0567 (MMS)

Sitter i Skövde och väntar på att Smurfen ska dyka upp. Haft snabblunch med Terror, mycket trevligt, träffar henne alldeles för sällan. Vi har unisont suttit och varit fascinerade över att vara bästa vän med som man i bakgrunden spyr galla över åt alla håll och kanter. Undrar varför man gör så, omognad? Ingen insikt i vad fan man gör? Jävla människor. Visst, jag vet att jag gör fel ibland, men jag umgås inte med folk jag inte tycker om, verkar väldigt fel. Nu ska jag ringa lite samtal om kortfilm innan min älskade Smurf dyker upp.


Min dödskallering har fått en röd fyllenäs...

foto0566 (MMS)

Min dödskallering har fått en röd fyllenäsa, undrar varför... Sitter hemma hos Gobbfan, ska äta frukost och kolla nån film. Sen blir det Skövde, lunch med Terror och träffa Smurfen, sen hem till Örebronx. Jag och Gobbfan har diskuterat hur man kan få ledigt från livet ett tag, verkar finnas två alternativ: fängelset och psyket. Nu ska vi bara hitta på en lösning för hur man hamnar där, vilket nog lär ta ett tag...


Oh yeah, hotrodbeer! Fyra glada prickar ho...

foto0565 (MMS)

Oh yeah, hotrodbeer! Fyra glada prickar hos Führer Pervo är vi nu, vi gillar't!


Det finns bara en plats man kan äta kebab ...

foto0564 (MMS)

Det finns bara en plats man kan äta kebab på och det är Schlätta! Känner mig lite bakfull så kebaben passar bra. Varit i bandyhallen och tittat på när mamma dansat line dance och bror min spelat amerikansk fotboll. Sistnämnde såg ut lite som en spermie i vita tights och gigantiska axelskydd. Nu äta, sen ska jag och Gobbfan traska hem till honom och hämta öl, och sen bär det av hem till Führer Pervo. Check!


Dagens mantra: Gå tillbaka till fabriken, ...

foto0563 (MMS)

Dagens mantra: Gå tillbaka till fabriken, du kommer bara bli besviken, ingen idé att ha några förhoppningar, det kommer aldrig leda till något. Jojo, humor har vi jag och herr J.


Åka buss, oh yeah, duff beer! Varit i Lidk...

foto0562 (MMS)

Åka buss, oh yeah, duff beer! Varit i Lidköping ett par timmar, hunnit äta lunch med mor min och hängt med henne på tapetserarverkstaden, studerat bilklädselsfix, besökt Nostalgeek (grym nyöppnad butik, gå dit!), hängt med Gobbfan, besökt butik gröna skylten, druckit kaffe och asgarvat åt Squidbillies. Även närt nya tatueringsplaner, Gobbfan säger att jag är sjuk, jag älskar't! Nu buss till Skara för att kolla årets slutproduktion, sen lite kortfilmsprat och ölhäng. Gött mos i överdos!


Åka tåg Hilma Hitler-style. Snart är vi fr...

foto0558 (MMS)

Åka tåg Hilma Hitler-style. Snart är vi framme, åker över kullen, fint som snus, bra som bacon, snart är vi i Lisch!


Har inget internet på tåget, men kan ju al...

foto0557 (MMS)

Har inget internet på tåget, men kan ju alltid ta kort på datorn, haha. Hilma har däckat på golvet, gjorde hon innan vi ens hunnit lämna Örebro central. Någon som vet varför det finns två tågstationer i Örebro? Idag har vi även testat grand danois på full kollektivtrafikbuss, fungerade utmärkt, ja, för oss, sen finns ju hundrädda människor som nog hade bytt buss om de kunnat. Hilma fick en ny kompis i form av en sexårig pojke. Gulligaste var att han tog kort på henne, sen visade han Hilma kortet så hon fick se hur det blev, haha. Nu lite jobb, hade velat sova, men tror inte det ser så bra ut när jag har Hilma med mig....


Jag kan inte sova...

... och jag ska upp om tre timmar, känns det okej? Dessutom är jag redan labil, sömnbrist förbättrar det ytterst sällan...

Glukoza - Schweine

Em Elie visade mig denna videon förut, hennes dotter på två år asgarvade tydligen åt den. Jag gillar den, låten kanske inte direkt något att hurra för, men videon är allt finfiner!

VICTORY!!!

Har fått ut mina kläder!!! Jag och C gick till tvättstugan och kollade, då var det någon som hade lagt ut mina kläder i en korg i tvättrummet, så det var bara att kika när människan som hade bokat var där igen, så nu har jag dem. Dyblöta, men har bokat tvättid vid nio så jag kan tvätta dem igen.
Så nu unnar vi oss en grogg, och ska äta räkor. Det gäller att lyxa lite dagen innan pengarna kommer, jag hade en halv påse räkor i frysen sen muffinsbak, en flaska rom, skramlade till lite cola, C hade nån foccaccia vi ska dela på. Fint som snus, nu känns det bra igen.
Den här romen är det ikväll! Första gången jag testar den, fick flaskan av bror min på tattoobåten i födelsedagspresent. Hade inga förväntningar alls, tänkte att det mest bara var en rolig flaska, men oj så glatt överraskad jag blev, den är sjukligt god! Nästan så den slår kaptenen, och då är det fanimej inte illa.
Och så har jag idag blivit bjuden på bröllop i sommar, ska bli mycket trevligt! Livet känns bra igen.

Häppf

Två små grisar tillsammans i sängen, börjar bli riktiga polare nu
Tror ni jag fått tag i mina kläder? Tror ni någon ringt överhuvudtaget om det? ICKE! Sån jävla skit, vafan, och imorgon åker jag till Lidköping, vad gör jag då om de ringer? Vidarebefordrar dem till C eller E? Borde de inte insett när jag kom som en zombie halv åtta i morses att jag faktiskt vill ha tag i mina kläder? Inser ju nu att jag hade kunnat sova samt att jag hade kunnat gå på min föreläsning. Fast om jag hade gått på föreläsning hade det ju ringt då, för det skulle onekligen passa in i lagen om alltings jävlighet.
Nä, om man skulle börja packa kanske, drar ju imorgon bitti, och jag orkar fan inte packa då.

Mjaha

Sjukt bra humör, sjukt snygg frisyr, sjukt snygg i allämnhet...
Tror ni någon har ringt om min tvätt som maskinhelvetet sitter och håller på? Skulle inte tro det! Kul att arbetsdagen snart är slut för "vanliga" människor och att jag siktar på att dra hem till Lidköping imorgon bitti, jävla skit. Ska jag behöva gå ner, boka en ny tvättid så jag kommer in i tvättstugan, hoppas på att rätt tvättstug bokas när jag fipplar med det där datahärket och sen bända upp maskinen med kofot? Mupp!!!
Så jag har varit hemma hela dagen, vilket ju känns sisådär värt nu när ingen har ringt, men jag vet ju att med min vanliga otur så hade de ju ringt mitt i föreläsningen om jag hade gått dit. Har legat i sängen, halvsovit till nyhetsmorgon och nyhetskanalen, drömt många skumma drömmar, främst om en konstig finlandsfärja innehållandes typ alla människor i min omgivning i byn, samtidigt som inslag om vulkaner har kommit in som kommentarer då jag hört dem på nyhetskanalen. Sjukt skumt.
Äta lite mat kanske, och har de inte ringt om tvättmaskinen och mina kläder om en timme så vet jag inte vad jag ska göra!

Ja fy fan

Så var man vaken igen då, C var oerhört förvånad över att se mig uppe. Har varit på bovärdskontoret och sagt till om tvättmaskinen, nu är det bara att vänta på att människan som ska fixa det ringer. Hoppas de ringer snart, annars kan det ju bli lite krångligt med att komma iväg på dagens föreläsning, känns ju inte direkt som en hit om man skulle dra dit och dom sen ringer mitt i den. Är väl bara att vänta och se.
Har hunnit agera frågelåda idag redan också, det är alltid lika spännande. Men idag var det om en sak även jag behöver veta, inför sommarens kortfilmsproduktion, så nu behöver jag inte ta reda på det på egen hand, rätt fint faktiskt.

Min vanliga satans jävla otur

Här tänker man då att man är assmart som tvättar på natten då det alltid går att få tvättid vid denna tid på dygnet. Nej, jag tvättar inte när man egentligen inte ska tvätta, det finns tider att boka dygnet runt här. Men i alla fall, jag känner mig skitsmart, tills jag nu kommer ner till tvättstugan och den ena av maskinerna har stannat mitt i programmet. Går inte att starta, går inte att öppna luckan, it is kapputski! Så vad fan gör jag nu??? Försökte ringa journumret, men telefonen sa "du har för lite pengar kvar att ringa för", så det sket ju sig big time. Känns som att jag kommer få sätta en "ur funktion"-lapp på tvättmaskinshelvetet och sen gå till bovärdskontoret när de öppnar klockan 07:30 imorgon bitti och be dem öppna upp tvättmaskinen så jag kan få tag i mina kläder. Just min jävla vanliga otur... Men nu har i alla fall jag och Hilma fått oss en nattlig promenad, gick iväg till bovärdskontoret för att kolla deras öppettider. Så nu blir det att få klart tvätten med den andra maskinen, sen sova nån enstaka timme innan jag ska iväg och kolla om jag kan få tag i kläderna som maskinen valt att behålla för tillfället, SUCK!

White Trash Oh Yeah!

Nu är ju detta iof en pressbild för FolkFest i Lidköping i sommar (vilket jag tycker ni alla ska komma på, det kommer bli grymt!). Men jag älskar hur Micke (snubben i mitten) verkligen ser ut som att han är direkt hämtat från en trailerpark. Undrar om det var det dom var ute efter när dom tog bilden, eller om det bara är jag som ser det så. Porrfilms/trucker-skägget, den slitna jeansjackan och den bara magen, Micke har ju verkligen fattat grejjen med att det är white trash som gäller i sommar! Hoppas han ser ut så varenda gång vi sitter vid sjön och dricker öl, då skulle jag bli glad.
Och kom på FolkFest den 9-10 juli i Lidköping, det kommer bli hur grymt som helst!

Grinigheten är på topp

Så här ser en väldigt grinig och nybadad katt ut. Lucy luktade kattlåda så det var bara att ge henne ett ordentligt bad, humöret är nu inte på topp hos henne. Det roligaste med henne när hon badar är att hon är världens största fluff innan, sen stoppar man ner henne i vattnet och hon förvandlas till en tanig alien, det är fan bara päls på den katten!

Ehum?

Did anyone say celebration of retardation?


Svartbäckens rödaste ros


Stavningslöfte

Härmed lovar jag att stava Kustom med K som i Kuk och inte Custom med C som i Coq. Så, är du nöjd nu???

Kramas

Bilden är ärligt snodd från min älskade Sis
Det var fint förra sommaren när man kom hem till päronen efter en dag på fabriken och fick en stor kram av Tjackis som alltid blev lika glad när man steg innanför dörren. Men det kommer jag inte få i sommar, Tjackis is no more, istället kanske Lucy kräver att jag plockar upp henne, man vet aldrig.

Nein

Det var inte Kraftwerk, det var Welle Erdball, och det jag hörde från köket var väl en cover på Kraftwerk, blev lite besviken faktiskt...

Snutjävel och Kraftwerk?

Snutjävel, det är fina saker det! Sitter jag och lyssnar på just nu, och för en kort stund när musik tystnar så hör jag nu hur det låtar som att de verkar köra Kraftwerk på P3 Live då jag hör radion från köket. Kan det vara så? För då vet ju jag vad jag ska lyssna på ikväll!

Semester, vad är det?

Jag och Smurfen har haft, eller har fortfarande kanske, diskussion om semester, och alkohol. Det hela började med länken till Sällskapsresan och om de två alkisarna var vi två på solsemester.
Smurfen: Hahahaha! Ja! Fast har ju inte råd med semester så vad sägs om Lidköpings camping?? Kan variera det med simsjön och lite andra ställen om man blir uttråkad!
Iida: Oh yes darling!!! Låter som underbara sommarplaner
Smurfen: Rom och cola, öl, rödvin, kir, hitta på egna drinkar? Bloody Mary som frukost/lunch alternativt white russian om vi känner oss lyxiga?
Iida: Du, den här sommaren va, ojojoj, white trash och allmänt fylleri + jobbjobbjobb, jag kommer vara död i september...
Smurfen: Ingen ordentlig semester för högskoledrägg har jag hört...
Iida: Semester? Vad är det? Det ordet ingår inte i min vokabulär...
Smurfen: Jag hittade det i en uppslagsbok! Tyckte det lät som något man borde prova någon gång...
Iida: Ja, det tycker jag vi borde göra, när? 2027??? Vad gör man med semester? Är det en sport? Får man dricka sprit?
Smurfen: Tror man ska ha matchande joggingdressar och åka husvagn?
Iida: Ska man? Men då måste vi ha körkort först, så säg att vi får testa semester 2050 typ då. Men får man dricka sprit???
Smurfen: Asså, när jag sett sådana där så brukar de ha öl och plocka svamp eller sprit kanske för det växer väl på träd? Eller är det buskar??
Iida: Jag vet inte, jag trodde spriten växte på hyllorna på systemet... Jag och natur du vet...
Smurfen: Ah! Jag trodde den var plockad från buskar av polacker och sedan ställd på hyllorna... Men jag kan ha fel, kanske växer på hyllorna... Men vad gör då alla polacker i skogen?
Iida: Jag tror dom plockar någonting som kallas för bär om jag inte har fel... Men om spriten växer på hyllorna på systemet, hur kommer den då till hyllorna på tax-freen???
Fortsättning kanske följer...

Trötta klubben

Verkar vara trötta klubben här idag, jag sitter och halvsover och funderar på en powernap, Hilma snarkar, Lucy har ockuperat min huvudkudde. Så kan det gå. Eller så skiter jag i powernapen och drar på lite skön musik istället så kanske man kan gå upp energin lite.

Paus i föreläsning, idag handlar det om ra...

foto0551 (MMS)

Paus i föreläsning, idag handlar det om radiohistoria. Just nu är vi på 20- och 30-talet. Rätt intressant, men föreläsaren drar på i ett jävla tempo och man hinner knappt med att anteckna. Men vafan, det blir nog bra, inte mycket kvar för dagen, jag överlever, såklart!


Godnatt

Avslutar dagen med humor, nu sover jag, zzzzzzzzzz

Krönika

Har en ny krönika ute på kulturungdom.se, har dessutom precis skrivit en ny till dem, den kommer ni att kunna läsa på sidan om fyra veckor. Det ni!

JAG DÖR!!!

Jag har tappat bort laddarsladden till ipoden, KUK BAJS HELVETE!!! Jaha, var väl för jävla smart då, vad fan gör jag nu? Kan inte ladda den, kan inte lägg in ny musik (samma som att ladda den då man sticker in sladdjäveln i datorn, duuuuh) så jag får helt enkelt leva utan musik när jag går, åker buss, åker tåg, rör mig någonstans.. FAN! Varför kan inte jag hålla koll på mina sladdar? Jag ska inte ha med teknik att göra, ICKE! Andra sladden jag tappar bort i år, förra var mobilladdaren, eller den vet jag iaf vart jag glömde den, men ändå...
Positiva klubben, oh hell yeah...
Väntar på att Smurfen ska ringa, saknar henne, ska gnälla lite, har redan gnällt en del idag, mest över människor som inte kan bete sig, men sånt får man gnälla över, ibland. Meinen Smurfen, snart är det sommar, då ska vi leka massor, jag kommer vara död i september, bara förvarnar. Smurfen verkar ha någon idé om att vi ska bo på campingen och leka alkisarna från sällskapsresan och dricka Bloody Marys till frukost och lunch, White Russians om vi känner oss lyxiga. Detta ska då kombineras med att jag ska slava på fabriken och producera kortfilm, säger ju att jag kommer dö.
Fast jag kommer nog snart dö ändå om jag inte kan lyckas få liv i min ipod, vissa saker kan man inte leva utan!

Finfiner låt

Nej, Marilyn Manson är inte originalet, inte ens Soft Cell är originalet. Det här är originalet!

Fina saker i brevlådan

Fina saker man kan hitta i brevlådan en måndag! Gissar på att det är från sötaste Totta, fanns ingen avsändare, men vem skulle annars skicka finfina Körsbärsfettera-saker till mig?
Haft en jävligt slapp måndag hittills annars, var på universitetet förut och kollade på filmen Radio Days av Woody Allen, var inte helt fel, och sen har jag blekt håret på E. Nu däremot börjar dagens jobb, skriva skriva skriva!!!

Sömn och labilitet

Jag har för länge sen insett att jag sover alldeles för dåligt. Nej, fel. Jag sover alldeles för dåligt när samhället anser att jag borde sova, vilket är nu, men jag sover sjukt bra när samhället tycker att jag borde vaken och springa omkring som en överproduktiv höna och fixa med allting på samma gång, vilket är imorgon bitti runt 8-9. Det är inte roligt, men vad ska jag göra? Jag jobbade på fabriken i två år med max två veckors sammanlagd ledighet utan att få en "normal" dygnsrytm, så kom inte och säg att det är någonting man lär sig, för det är det inte. Varenda morgon är en lika stor plåga, varje gång. Just nu ser jag inte alls fram emot sommaren, för det innebär fabriksjobb och då ska man stämpla in senast klockan 07:00. En väldigt lång period hade jag någonting jag kallade för labila måndagar, för natten mellan söndag och måndag sov jag extremt dåligt, om jag ens sov alls, för jag var så fruktansvärt rädd för att försova mig (jag HATAR att komma försent, det är det värsta jag vet) så oftast var jag så trött när jag slutade jobbet på eftermiddag att en enda dålig tanke kunde få mig att börja lipa. Har en stark känsla av att de där måndagarna kommer att komma tillbaka i sommar, någonting jag inte alls orkar med, har annat att fokusera på än labilitet, kortfilmsproduktionen till exempel. Och FolkFest. Och andra manus jag vill skriva. Min familj och mina vänner, dom vill jag verkligen ha tid till i sommar. Jag vill göra roliga saker, inte syssla med labilitet för att jag är född med "fel" dygnsrytm.
Men imorgon har jag sovmorgon, det gillar vi. Ska vara på universitetet kl 13.15 för att se filmen Radio Days, lagom måndag, då kan jag ägna resten av dagen till filmprojekten. Och Hilma. Finaste finaste Hilma.

Musiktips från bror min

Jag och bror min har hyfsat lik musiksmak, så allt som oftast gillar vi samma låtar och det är sällan bråk om stereon när vi hänger ihop. Nu tipsade han om denna låten på nylleboken, och den var inte alls dum. Visst, det är inte originalet, men helt klart en av de bättre Motörhead-covers som jag hört.

Frisör Sliida och en dansande Körv

Har varit hos grannen och klippt henne, eller klippt och klippt, använt trimmer. Hängt en del med grannen idag, först var hon över här en sväng och hängde och drack kaffe då hon hade två timmars permission under eftermiddagen och sen har jag varit över hos hennes. Riktigt trevligt, och hon blev sjukt snygg i håret, men sen är ju jag en grym frisör dessutom. Visade henne Körvadansen och jag började sakna min lillebror, ja, och de andra syskonen oxå. Börjar bli riktigt sugen på att åka neråt till Schlätta till helgen, vore nog inte helt fel. Kanske vill även Hilma (Hitler) komma hem och gräva lite sork i åkern. (Hilma viftar numera på svansen när jag pratar med henne på tyska, eller ja, säger de få tyska ord jag kan, tokig hund).
Nu, KÖRVADANSEN:

Faster Elin

Sitter och letar referensmusik på youtube, gjorde en testsökning på den här låten, brukar aldrig komma upp någonting, men nu så! Fan vad glad jag blev!!!

Solsemester

Jag och Smurfen på solsemester är de kvinnliga och snyggare (mycket snyggare!) versionerna av Roban och Berra???

Roliga saker pga vulkanen

Rumour: note attached to door of Iceland embassy in London: "Hand over £30 billion and we'll turn the volcano off..."

Läsarkommentar på dn.se: "Detta med vulkanaskan för min del har blivit en fantastisk vecka för mig. Får ha haft älskarinnan hos mig hela helgen, nu när frugan är strand satt på Kreta med svärmor. Mer aska please!"


Lite humor har det allt kommit ur hela vulkan- och askagrejjen, som de här två sakerna till exempel. Själv är jag småseg i huvudet idag igen, har ägnat förmiddagen åt att diskutera regi, nu har jag suttit en stund med struktur och saker jag ska göra inför kortfilmsproduktionen i sommar, fixa lite mat nu kanske och sen blir det att skriva långfilmsmanus. Kanske blir en kopp te med grannen då hon snart har två timmar då hon får röra sig utanför lägenheten. Check!

HUMOR!

Behöver väl knappast förklara vad det är som är så förbannat roligt...

Helt slut

Mitt huvud har stannat, hjärnan är i stilleståndsläge. Har suttit och diskuterat kortfilmsmanus hela eftermiddagen, både mitt egna och andras, och det tar en del kraft kan jag säga. Tankeverksamheten fungerar därför just nu inte riktigt som den ska. Funderar på att dra en film eller nåt innan jag sätter mig och jobbar med långfilmsmanuset ikväll. Men först blir det nog den här finfina låten tror jag.
Sådär lagom peppande låt nu under kvällen, helt plötsligt känner man inte alls för att slappa med en film och sen skriva, utan man blir istället väldigt sugen på ett glas vin och dans. Om man hade någon att dansa med vill säga, men jag får väl dansa för mig själv en stund innan jag däckar av en stund.

VAKNA!!!

Den här låten vaknar jag till idag, det är fint det!

Trötters tös

Helt slut, trots tretimmars powernap under eftermiddagen, så nu blir det att sova igen. Avslutar dagen med denna fantastiska låt av Glen Campbell.

Jag skulle ju bara vila ögonen lite...

La mig en sväng förut och kollade på Babel, då jag var lite seg och tänkte jag skulle vila lite innan jag satte igång med eftermiddagens arbete. Och när jag kollar på babel börjar det svida lite i ögonen, jag tänker att det nog känns bättre om jag blundar lite. Eh, jojo. Vaknade upp tre timmar senare och inser att jag har drömt om båtar och anonyma sms. Så där försvann min eftermiddag då, blir inget partande ikväll inte, jag måste skriva! Samt att jag har utbildning med UngFilmFramåt imorgon, visst, börjar först klockan 12 imorgon, men gött att vara pigg och obakis ändå. Hade ju dock varit jävligt kul att bege sig ut och dansa med alla djuren ikväll, känns som att det skulle kunna bli en sanslös fest, men jag måste fan skriva, måste måste MÅSTE!!!

Ge mig muggar!!!

Har hittat världens finaste kaffemuggar på roligaprylar.se






Roligaprylar.se kommer ruinera mig inom en snar framtid känns det som, om jag bestämmer mig för att beställa från dem vill säga, desto längre jag håller mig ifrån det, desto bättre. Det säger i alla fall min plånbok, men jag vill ha dessa kaffemuggar!!!

Moore?

Läste Katrin Zytomierskas blogg, råkar tycka att hon är hysteriskt rolig men kanske ibland något lite over the top, men det är sällan, oftast garvar man som fan när man läser hennes grejjer. Men i alla fall, nu letar dom tydligen nån modell till ett klädmärke, men man får inte ha större än C-kupa enligt Katrin. Attans bananers, då får ju inte jag vara med. Och om man har större än C-kupa länkar Katrin till ett annat ställe hon tycker man kan söka till, nämligen Moore. Ehum? Alla brudar med större än C-kupa vill automatiskt flasha brösten för smårunkande snubbar? Wouldn't think so. Så jag tror jag hoppar det, men tack för tipset Katrin, ska fundera på det lite!

Förvirringen är total idag, väldigt uppenb...

foto0546 (MMS)

Förvirringen är total idag, väldigt uppenbarligen. Tänkte ta en promenad till universitetet, vände precis utanför dörren för att hämta vattenflaskan jag glömt. Började gå, kom en bit och så kom jag på att jag hade glömt mobilen och vände om. Sprang in, hämtade mobilen och började bege mig mot universitetet igen. Efter att ha kommit ytterliggare en bit på väg ringer C och säger att det var bra att jag hade tagit med mig mobilen, för jag hade lyckats låsa ute henne på balkongen, bara att vända igen då. Hur fan lyckas jag? Så nu står jag med en cigg i handen och väntar på bussen, för nu hinner jag inte gå. Hepp!


Nazi?

Är det bara jag som tror att de repetetivt sjunger naziiiii i den här låten? Känns ju bara lite felplacerat i så fall, kanske, eller? Förvirringen är total, jag är inte vaken än, skyller allting på det.

Vafan hände nu då???

Skulle tända sänglampan, den sa POFF och så slocknade taklampan också, vad i helvete? Vad fan hände nu? Att sänglampan sa POFF kan väl inte ha slagit ut taklampan? Proppen går och lampan säger därför POFF? Mycket konstigt, dags att kolla proppskåpet I believe, annars är detta mycket skumt. POFF!

En helt vanlig dag...

Så kan det se ut, en helt vanlig torsdag i Örebronx. Haft en sjukt trevlig kväll, Mozilla drog mig till kåren för sushi, och som vi har ätit! Matkoman låg som dimman över Lützen, det kan jag lova! Fyra fulla fat (inga små jävla fjuttfat heller, utan rejäla saker) med hemmagjord sushi delades på sex personer, mumma! Nu är man hemma igen, matkoman börjar släppa, det är fint det.

Sjukt het gnu, det är vad jag är, inget sn...

foto0542 (MMS)

Sjukt het gnu, det är vad jag är, inget snack om saken!


Älskad?

Man vet att man är älskad, eller kanske snarare efterlängtad, när man kommer hem och Hilma är så glad så hela hon viker sig när hon viftar på svansen. Så nu har vi varit ute och lekt i skogen en sväng, var en mycket glad hund som sprang i cirklar med mig, dessutom har vi roat oss med att klättra på stora stenbumlingar. Och nu när jag satte mig vid datorn kom Lucy och hävde sig upp i famnen på mig. Nu ligger både stora grisen och lilla grisen och sover bredvid mig i sängen, söta som få!

Dansande torsdag

Det rycker i benen på mig, igår var hemskt, jag studsar fram med världens överskottsenergi i kroppen, i perioder, i vissa stunder, sen kan jag sätta mig ner och vara helt död. Men nu är jag på danshumör igen, nu rycker det i benen, och nu ska jag åka på möte. Vet inte om det är bra eller dåligt...
Idag är sista dagen att ansöka till högskola och universitet till hösten, så glöm inte det om ni har tänkt att börja plugga i höst!

Touch me, I'm sick...


Jag å sötaste Smurfen visade kärlek på krogen i Skövde för några veckor sen...

Ledmotiv


Den låten kommer vara mitt ledmotiv när jag inte får plugga längre (alltså när csn inte längre vill ge mig några pengar) då arbetsmarknaden för litteraturvetare inte direkt är gigantisk. Men jag känner mig rätt lugn inför det, för jag tror att soc betalar mina studieskulder, så då är det ju lugnt. Om jag inte blir professor då vill säga, men det är ju en helt annan sak.

Romantisk candle light dinner på Kåren är ...

foto0541 (MMS)

Romantisk candle light dinner på Kåren är kvällens grejj, hahaha. Jag och C dricker öl och äter nachotallrik, E dricker mjölk. Nu blir det komiker på scenen!


Ny förlovningsring?

Gobbfan tipsade mig i förmiddags om att detta kanske skulle vara något för mig och Smurfen som förlovningsring. Vi har ju redan fyra stycken olika, så ytterliggare en kanske inte skulle skada. Dessutom är det mycket humor över den, tror Smurfen skulle gilla den skarpt. Ringen hittar man på Roliga Prylar.

Det är ytterliggare en solig dag, and we l...

foto0539 (MMS)

Det är ytterliggare en solig dag, and we like it! På väg till universitetet, snart, väntar på bussen. Dagens föreläsning handlar om En integrerad mediehistoria, ingen aning om vad föreläsaren kommer prata om, men det kan nog bli spännande. Vänta på bussen är dock tråkigt. Vaknade i en väldigt trång säng förut, Hilma låg raklång bredvid mig, Lucy stensov på mitt huvud, tokigt, men ganska mysigt. Nu får bussen allt komma, vill komma iväg.


Kerstin Thorvall

Plockade upp Kerstin Thorvalls bok När man skjuter arbetare tidigare idag, och jag blev helt kär i de två första sidorna, och givmild som jag är så delar jag med mig av min nya förälskelse. (Detta betydr ju dock inte att ni ska skita i att gå ut och köpa boken, gör det, och läs den, se det som en order!)

"Och hur skulle du vilja ha det då?" frågade psykologen.
"Jag skulle vilja vara en äldre, något alkoholiserad kvinnlig författare på 1920-talet. Engelskspråkig. Jag skulle ha några rejäla säljframgångar bakom mig, vara ogift eller frånskild och utan barn. Jag skulle bo på hotell, inte då och då, utan permanent. Jag skulle ha hörnsviten ut mot havet tre trappor upp, sovrum och arbetsrum. Stort badrum. Badkar med lejonfötter och room service dygnet runt. Jag skulle bo på detta hotell år efter år, bli allt mer krävande och egocentrisk, röka turkiska cigaretter och bära turban. Mager och härjad, depressiv, men kvick och överdådig efter några glas. När de blev två för många skulle jag få hjälp att hitta till mitt rum. En kvinnlig anställd skulle klä av mig och se till att jag kom ner mellan rena lakan.
Jag skulle vara nyckfull och besvärlig men oavbrutet respekterad, ja, nästan älskad. Min förläggare skulle då och då göra angelägna besök och jag skulle varje gång antyda att jag nu kommit igång på allvar och han skulle säga, att säg bara till om du vill ha mer förskott.
Suverän i min självvalda ensamhet, ekonomiskt oberoende och med betald vänlighet skulle jag vara totalt fri. Inte bara rent praktiskt, utan också socialt, moraliskt och emotionellt.
Ingen som stod mig så nära att jag behövde ha ont samvete. Jag längtade efter ingen. Ville jag ha sällskap fanns de anonyma människorna i hotellets bar. Fick jag plötslig lust efter någon att ha i sängen, fanns där unga vackra män att köpa för en natt.
Jag skulle vara både ung och gammal, överklass och underklass, sprungen ur enkla förhållanden, nu rik och berömd. Varken fågel eller fisk, människa eller omänniska, på andra sidan om passionernas tyranni. Ett kuvösliv i angenäm miljö och obegränsad tid till tårar och arbete. Blev jag sjuk skulle man ringa efter en läkare. Det skulle bäras upp brickor. Blev jag sämre kom en sköterska för att ta hand om mig.
När det oundvikliga slutet närmade sig skulle de kalla på präst. Rökelse skulle ta bort lukten av gammal sjuk kvinna.
Vid begravningen skulle personalen mangrant samlas kring min kista och gråta otröstligt.
Jag är alltså ofödd, urgammal, barnlös och utan familj. Ingen gör anspråk på mig. Ingen väntar sig något av mig. Jag gör ingen besviken och är inte skyldig någon något. Utom min förläggare och han har råd. (I visionen har han det, det passar in i bilden. I verkligheten är han död och förlaget fäster inga större ekonomiska förväntningar vid mitt namn.)"
"Och", säger psykologen och tittar i smyg på klockan för tiden är slut, "vad är det då för bok du skulle skriva i hörnsviten på detta hotell med havsutsikt och room service dygnet om?"
"Jag skulle skriva om klassamhället. Bödlarna och offret. Rätten att skjuta arbetare."




Tisdagslyx på balkongen kallas det när jag...

foto0532 (MMS)

Tisdagslyx på balkongen kallas det när jag och C sitter och njuter av solen och delar på en flaska rosa bubbel. E dricker inte alkohol, så hon får inget. Jag älskar våran balkong, stor, med soffa och eftm/kvällssol. Lövely!


Handfat?

Fråga mig inte vad kattskrället sysslar med, för det vet jag inte, men jag hittade henne liggandes i handfatet, hur nu det kan vara en mysig sovplats...
Varit på universitetet med vad jag trodde skulle vara en föreläsning i filmhistoria, men det blev mer prat om genrer och genrekonventioner. Intressant och lagom slappt ändå, filmgenrer känns ju som någonting man inte är helt nybörjare på. Om jag förstod det rätt kommer vi på torsdag diskutera mer om berättarkonventioner för västerländsk spelfilm, hmmm, ganska mycket repetition från långfilmsmanuskursen, men det är aldrig fel, kanske det sitter som berget i hjärnan sen då. Nu mat, tack så mycket.

Från min personliga DJ


T-Benet är igång och skickar massor med låtar igen, och den här var ju sjukt bra! Har spelat den ett par gånger här nu och den lär nog gå tills jag ska iväg till universitetet om en stund. Bra skit!

It's amazing!!!


Titta!! Nu klarar de av att ligga i samma säng, och de klarar av att göra det utan att jag sitter emellan dem, åh, jag blir så glad! Söta som få är de, mina små grisar. Är inte alls sugen på att lämna tillbaka Hilma till mina föräldrar, tycker hon kan stanna här med mig, Lucy, C och E tills jag åker ner till Schlätta över sommaren. Frågan är väl bara vad Hilma säger om att vara borta från landet och åkern där hon kan gräva efter sork. Ja, och så vad mina föräldrar säger om det då, men de har ju två hundar till, så det är ju inte som att det är helt hundtomt hemma hos dem när Hilma är här.

Extrem tantvarning

Ok, nu är det extrem tantvarning på mig! Jag har spenderat kvällen med att titta på Morden i Midsomer och stickat, eh, joråsåatteh... Men vadå, mysigt ju! 25 år gammal och tant, that's me! Snart är nog min tantfilt klar dessutom, kan jag sitta med den på balkongen och dricka te, det är grejjer det!

R.I.P. Kerstin Thorvall

Blir att läsa henne i veckan I surely believe...

Bubbelplast?

Jag MÅSTE köpa bubbelplast inom en snar framtid. T-Benet har bestämt sig för att lära mig åka skateboard och jag vägrar göra detta utan att vara invirad i 100 meter bubbelplast. För man inser ju att det antagligen är som att lära gamla hundar att sitta, att lära mig åka skateboard känns som en omöjlighet, tror jag är lite för gammal för det. Skateboard är nog en sån där sak man ska lära sig att åka när man är liten och inte riktigt har insett hur hård asfalt är och hur ont det gör att slänga sig mot den hyfsat ofrivilligt... Så min lösning är: bubbelplast och alkohol. Tillräckligt mycket alkohol för att inte inse hur jävla ont asfalten kommer göra men ändå inte så mycket att jag förlorar balanssinnet.
Och jag är just nu jävligt glad över att känna en gammal engelsk professor, han kommer vara berättaren i min kortfilm och just nu sitter han och kollar över grammatiken i mitt manus då jag skrivit det på engelska, känns mycket bra. Tack som fan G!!!

Och en tantfilt...

Tantfilten börjar ta form, sitter på balkongen och pysslar.

Blodigt värre

Så, har precis skrivit klart första utkastet på mitt kortfilmsmanus och skickat in det, känns mycket bra. C och E orkade inte läsa när vi satt på balkongen, så E tyckte jag skulle läsa högt för dem, och det lät ju bra, eh... Blir ju så skumt när man ska läsa allting högt och man inte riktigt hör skillnad mellan action-text och repliker, men men. Jag har idag insett att balkongen är mitt nya skrivställe, och detta pga tre saker:
1. Jag har inget internet därute, alltså full fokus på manuset.
2. Skön soffa att sitta i istället för att sitta i sängen.
3. Hilma ligger bredvid mig i soffan och sover, skönt lugnande för mig.
Nu ska jag ut på balkongen igen och fortsätta med min tantfilt, det är bra skit det!

Skakande säng

Nää, så roligt har jag inte, men det ligger en grandis-tös i sängen som drömmer, hon tjuter, småskäller och hela hon rycker så att sängen skakar. Undrar vad hon drömmer om. Hon har drömt jävligt mycket idag Hilma, vet inte riktigt varför, framförallt har hon låtit mycket när hon drömmer, nästan så jag börjar bli orolig att hon ska väcka C och E. Ska försöka smyga mig ut för en cigarett utan att väcka grisen, får se hur det går, troligtvis inte alls. För att vara en hund som sover så mycket så är hon fruktansvärt lättväckt, även om man tror att hon stensover så märker hon när man reser på sig.

Ringen är tillbaka på fingret, men vi har ...

foto0526 (MMS)

Ringen är tillbaka på fingret, men vi har lärt oss en läxa: boka inte ett bröllopsdatum när bådas liv mest består av kaos...


Lady Gaga = raggare?

Igår satt jag och kollade på videon till Bad Romance med Lady Gaga (fråga mig inte varför, jag vet inte) och upptäckte en sak: Dom dansar ju raggartwist! Kolla strax efter 3.00 i videon så ser ni vad jag menar:
Så jag och T-Benet bestämde oss för att man kan kalla Lady Gaga för raggare. Diskussionen kring detta är i sig hysteriskt roligt.
Iida: Hahahahahahaha, vet du vad jag precis upptäckte?
T-Benet: Hahahahaha, nej. Varför skrattar jag? Jaja, hahahaha.
Iida: Hahaha, ja, varför skrattar du innan jag berättat?
T-Benet: Hahahaha, för ja e cepe.
Men i alla fall, vi kom fram till att pga dansen så kan man stämpla Lady Gaga som raggare, hepp!

Hilma = Hitler?

Det hela började med att jag mötte upp Brüden vid Willys igår efter att jag hade handlat, och då sa jag till henne att jag hade köpt grisöron till Hilma. Brüden svarade med ett "vad sa du", jag upprepade meningen att jag hade köpt grisöron till Hilma, och Brüden säger då "Jag trodde du sa att du hade köpt grisöron till Hitler", vilket i sig är humor då Hitler var vegetarian. Men i alla fall, när vi då kom hem och Brüden skulle hjälpa mig att bleka håret så satt jag och dummade mig och frågade Hilma om hon hette Hitler, om hon gillade Hitler, om hon gillade nazister osv. Och vad gör Hilma? Jo, hon viftar på svansen. Kan kanske ha att göra med hur jag sa det, men... Äsch, i alla fall, konklusionen av det hela är att E kommer in i köket, jag sitter och dummar mig som få med Hilma om Hitler och nazister, och när jag sedan berättar detta för T-Benet så kontrar han med att påpeka att han och Flaggstången är portade från mitt hem. Hmmm, kanske skulle fundera över det där portandet lite, eller, näääää. Vet ju att de två inte kan bete sig som folk, och visst, jag fular mig, men jag sysslar inte med personangrepp, eller, fan, förvirrande. I vilket fall som helst, Hilma skulle om man vill kunna utpekas som en nazihund, hon viftar på svansen när man frågar henne om Hitler och nazister, hennes pälsfärg skulle kuna betecknas som blond och hon är renrasig. Humoristiskt så det förslår.
Hilma (Hitler) Bus, bilden är ärligt snodd från min Sis

Vet inte vad jag vill...

Sitter här hemma och är lite lätt ambivalent sådär, vet inte vad jag vill hitta på. Är sjukt trött, men samtidigt sugen på att träffa folk och kanske intaga lite alkoholhaltiga drycker. Ähpff. Beslutsångest. Vet iof inte om folk hittar på något roligt idag, men det går ju alltid att kolla. Däremot så kommer jag ju må mycket bättre imorgon om jag stannar hemma. Tricky question.

Grisen och jag slappar på balkongen då E h...

foto0524 (MMS)

Grisen och jag slappar på balkongen då E har fått städryck, stor hund är lätt i vägen när man ska städa. Är dessutom just nu sjukt stolt över en av de gamla We Can Do It-tjejerna, hon vågar inte bara ställa sig på Idol-audition, hon gör det jävligt bra dessutom! Kommer hon med har jag helt klart en anledning att kolla på det däringa programmet.


Är ju nästan så man blir avundsjuk...

Hade fyllesamtal inatt, via telefon såklart, och det var ju nästan så man blev lite avundsjuk. Människan var dretfull, verkade vara på ypperligt bra humör, åkte raggarbil och lyssnade på Eddie Meduza. Jag hade druckit en halv flaska vin, var hemma innan tolv och låg i sängen med Hilma bredvid mig. Hmmm. Nästan så man blir avundsjuk. Fast samtidigt vet jag inte om jag pallar en dretfylla just nu, har precis varit snormongot från yttre helvetet, och det har inte riktigt släppt än. Så om ingen drar i mig hårt ikväll så kommer jag vara hemma med hunden och kanske färga håret. Brüden kanske skulle komma över idag och hjälpa mig, det gillar vi.
Mmmm, världens bästa grejj som jag hittade på en mack i Tyskland förra sommaren, färdigblandad Jack Daniels och Cola, kan det blir bättre? Den som åker till Tyskland får hemskt gärna ta med sig sådana till mig, tack så mycket :D

Farsan

Det blev Farsan på bio, överraskade C med att fixa biljetter när jag var i stan förut idag, E hängde med hon oxå. Så där satt det tre tjejer och asgarvade samtidigt som det ibland blev väldigt sentimentalt och rörande, i alla fall för mig. Men sen är jag också en människa som reagerar starkt på det där med att avliva hundar, har varit där och det är fan inte roligt. Börjar direkt tänka på när Hilmas mamma Cajsa skulle avlivas och jag satt med henne på golvet inne på stordjurskliniken då det inte fanns något annat rum ledigt, och till slut satt jag med hennes livlösa huvud i knäet och bara storlipade. Hade inte mamma varit med och fått mig därifrån hade jag nog aldrig rest på mig, det är en sak som är jävligt säker...

Den sötaste grisen ligger och sover i soff...

foto0521 (MMS)

Den sötaste grisen ligger och sover i soffan på balkongen, tror det är hennes nya favoritplats, finns ju ingen katt här ute. Ikväll blir det bio, jag vill se Kick-Ass om den går i Örebro, C vill se Farsan, får se vilken vi bestämmer oss för. Troligtvis ger jag mig lätt och så blir det Farsan.


Tänkvärt

Tänkvärt från Västra Götalands Regionen om ungdomar, barn och kultur. Måste ju bara få påpeka att Sofia Lubian från Kulturungdom är en av Sveriges coolaste verksamhetsledare, she's kick-ass!

Creature from the black lagoon

Lyssna på den malande basgången i början, den har jag haft spelandes i huvudet hela morgonen. Fast det är ingenting jag tänker klaga över, den är ju bra, skön på något sätt. Någon gång kanske man själv skulle bli bättre på att spela. Snart kommer våran basist hem från studier i Nya Zeeland, då kanske man kan få in några reptider, vore ju inte helt fel. Länge sen jag slog på trummorna nu.

Punk Ass Fuck

Imorgon får det nog bli punk ass fuck som gäller, troligtvis i form av nyårsytstyrseln, känns som att det kan vara jävligt passande. Faktiskt. Det och ladda ipoden med massa skön punk, en hel del Sex Pistols till att börja med. Det kör vi på.

R.I.P. Malcolm McLaren

Man kan säga vad man vill om herr McLaren, men en sak är ändå säker, och det är att han har betytt fruktansvärt mycket för punken. Idag har han avlidit i Los Angeles, 64 år gammal, men det är nog ingen som kommer glömma honom i första taget. Mannen som legat bakom bland annat butiken SEX tillsammans med Vivienne Westwood och bandet Sex Pistols kommer inte falla ur glömska så lätt. Punken kommer leva vidare, på många sätt så som herr McLaren ville se den. Jag tror jag ska plocka fram boken Please Kill Me och läsa delarna om Malcolm McLaren där i.

Only in Germany

Finns förvånansvärt mycket tokigheter på internet, som den här gubben till exempel. Gobbfan skickade den här länken till mig förut idag, och man börjar ju direkt skaka på huvudet och tänka "tokiga tyskar". Och det absolut värsta med den är att låten fastnar i huvudet på en, nästintill horribelt är vad det är. Men fortfarande, only in Germany, tokiga tyskar.

Bokcirkel

Läste senaste numret av Lösnummer (Örebrostudenternas tidning) förut när jag åt lunch, och där skrev de om bokcirklar. Så nu är jag sugen på att hitta några roliga människor att ha bokcirkel med, gärna dom som tycker det vore intressantare att diskutera Markis de Sade och Bukowski än Denise Rudberg, om ni förstår vad jag menar. Kanske skulle kolla med lite boknördar i min närhet, dom är ju trots allt några stycken, och kolla om några av dem hakar på.
Charles Bukowski och nån, alla borde läsa Bukowski enligt mig.

DN Kultur

Hittade en intressant artikel på DN Kultur om Alfred Petrén, psykologi, rasbiologi och tvångssterilisering. Får vara lunchens lästips, nu går jag snart ut på skogspromenad, ska bara väcka Hilma först...

Achtung

"Achtung. Ach det betyder med, tung är tyska för tuning. Du ska ha in radiodelen här sen."
Jag fick lång sovmorgon idag, och när jag var halvvaken så hörde jag hur C tog med sig Hilma ut för att kissa, check! Nu ligger hon bredvid mig i sängen, Lucy ligger och sover på golvet, känns som att det börjar bli bättre med vad Hilma känner att hon får göra och inte göra för kattskrället. Eller såhär, om Lucy låter henne vara ifred så kanske Hilma sen slutar att vägra följa med in från balkongen när man varit ute och rökt, soffan där är hennes favvo just nu, där finns det ingen katt.
Nu Yrrol:


I'm going straight to hell...

Hittade denna finfina bilden på fäjsbååk förut, haha, bara att ställa in sig på att jag kommer ha det jävligt varmt i livet efter detta. Eller, inte som att det var något oväntat kanske, första gången jag fick höra att jag skulle hamna i helvetet var under ett sommarjobb när jag precis slutat nian. Jag jobbade då ihop med en prästdotter och hon förklarade, helt allvarligt, för mig att jag kommer komma till helvetet för att jag inte tror på Jesus som guds son. Ibland kan man ha mycket trevliga arbetskamrater. Men det är då man kan luta sig emot GUD's egna ord: "Om jag dör hoppas jag på att hamna i helvetet. Det är där alla biljardborden finns." Mmm, min GUD, han kan han!

Långt telefonsamtal

Har precis spenderat nästan tre timmar i telefon med min älskade Smurf. Främst har vi diskuterat hur man gör för att behålla en snubbe och konceptet verkar uppenbarligen vara att man ska vara ett gnälligt våp som behöver någon som kan ta hand om en. Ingenting som vi känner att vi vill vara, vi vägrar helt sonika, men då får vi ju även uppenbarligen vara singlar. Smurfen hade ett ex som kom fram till att det största problemet med deras relation var att hon inte behövde honom. Jag har fått frågan om varför jag inte skällde mer på personen i fråga när han var för full, vilket jag absolut inte förstod. Varför skulle jag? Jag var ju också packad, då blir det ju dubbelmoral!!!
Varför har snubbar ett sånt stort behov av att känna sig behövda? Varför måste de få känna att de har någon som de får ta hand om, som gnäller lite på dem osv? Varför är det inte bättre med någon som tycker om att få vara en egen individ istället för ett bihang? Varför är det inte bättre att behöva någon på ett känslomässigt plan än att behöva bli omhändertagen?
Det har ju hänt mer än en gång att snubbar i efterhand har hört av sig igen och sagt "du är så jävla fantastisk, du är den bästa bruden som finns, du är den jag borde vara tillsammans med", och detta då det är snubbarna som har dumpat mig. Men efter att de har kommit med det uttalandet så kan de inte stå för det, utan försöker dra tillbaka det eller bara försöker att inte prata om det förrän nästa gång de vill höja mig till skyarna utan att vilja dra det vidare till en relation. Istället väljer de att stanna hos sina flickvänner (oftast har de skaffat sig nya förhållanden då dessa kommentarer kommer åt mitt håll) som de sedan beklagar sig över inför mig för att brudarna är kontrollerande, gnälliga, handlingsförlamade, tråkiga, eller vad fan det nu kan vara. Varför? Jag har inte dumpat dom, dom dumpade mig, för jag betedde mig inte som en förbannad brud-brud, sen fick de en brud-brud, så är de inte nöjda med det utan tycker jag är världens bästa. SUCK!
Har en känsla av att jag och Smurfen kommer vara singlar ett bra tag till, om vi inte orkar vara tillräckligt falska så vi kan spela rollen av en stackars gnällig behövande brud...

Katthuvud

Det ligger ett katthuvud över styrplattan på min älskade äpple, smått irriterande men tangenterna är under min kontroll, alltså vann jag! Tror jag vann i alla fall, och det är väl det som räknas? I alla fall, gick iväg till universitetet förut för grupparbete, var vid biblioteket strax innan elva, skulle mötas utanför vid fiket klockan elva, men såg jag någon? Nej, satt till tjugo över utan att se en enda jag kände igen från kursen, så jag tröttnade och gick därifrån. Kul när man inte har mobilnummer till folk utan bara mailadresser.
Drog till regionförbundet istället för att prata kortfilmsmanus med filmkonsulenten, kaffemöte är bästa formen av möte. Sen har jag ägnat mig åt att höra om folk är intresserade av att medverka i film, skapa soundtrack och påminnt Flaggstången om att han ska leta hot rod åt mig då han precis sålt sin. Hävdar bestämt att han får hjälpa mig med detta, så han hade lovat att jag skulle få låna hans rod till filminspelningen, inte mitt fel att han nu har sålt den. Men det verkar inte vara något problem, skulle ringa honom imorgon igen och påminna honom om att ringa ett samtal, kan nog bli bra.
Fick en idé slängd åt mig förut också om skådespelare i filmen, ska fundera lite över den. Skulle kunna vara en rolig grejj, ska bara kolla på om det kan tänkas fungera. Får se hur det blir helt enkelt.

Terrorizer Lucy Ligist Sötlök har tydligen...

foto0520 (MMS)

Terrorizer Lucy Ligist Sötlök har tydligen bestämt att min väska är en eminent sovplats, hur hon nu kan tänkas tycka det.


Halsont

Jaha, nu börjar man få ont i halsen också då, och jag som nu ska till universitetet för grupparbete och gruppredovisning, känns det som en hit? Skulle knappast tro det, men gissar på att det bara är att bita ihop...

Freaks and sideshows

Jag kan inte hjälpa det, men visst är det lite roligt med sideshows och freakshows? Har varit på en under West Coast Riot de två åren som festivalen har kört, och det är en kittlande blandning av avsky, äckel och skratt man känner under tiden. Ja, och en del förvirring under en, men det var för att min mamma ringde och skällde ut mig efter noter för någonting jag inte gjort, tror inte hon blev gladare av att jag svarade "jag kan inte prata nu, jag är på en freakshow", men det är en annan historia.

Terrorizer

Tror jag ska döpa om Lucy till Terrorizer eller nåt liknande, hon bossar med Hilma som fan. Kommer Lucy och ska lägga sig bredvid mig i sängen går Hilma ut i köket, funderar på hur det fungerar egentligen. Nu övertalade jag Hilma att komma och lägga sig igen, då lämnade Lucy sängen i ren protest. Ett jävla hoppande upp och ner ur sängen just nu, och det är INTE jag som står för det. Som det snormongo jag är så ligger jag fanimej stilla, och så är det bara! Men jag gissar på att Hilma kommer sova i köket inatt igen, allt för att Terrorizer-Lucy har bestämt sig för att hon är den som bestämmer.

Fixa

Följ min blogg med bloglovin
Sånt där man kan fixa med ibland...

FolkFest

I sommar arrangeras för första gången FolkFest i Lidköping, en tvådagarsfest med inriktning på folkmusik (tänk nu inte knätofs, tänk röjj) och vilka några av banden som spelar är kan festivalgeneralen själv få berätta:
Mer information om arrangemanget kan ni hitta på folkfest.se, hoppas vi ses i Lidköping i sommar!

Mjaha

Här sitter man då, med en näsa fylld av snor och rinnande och svidande ögon, fan vad det suger. Måste dessutom ägna hela dagen åt att skriva, ingen press, ingen stress, nej nej nej, hur skulle man kunna tro något sådant...? Just nu hoppas jag mest på att det ska finnas lite laktosfri glass i frysen när jag går dit för att kika, kanske jag kan få C att ta en glasspaus med mig i sitt pluggande, hon har fyllt hela bordet med papper. Inte så konstigt kanske, hon har tenta på fredag, jag också, fast i två helt olika ämnen. (Nej, jag har börjat läsa rättsvetenskap, jojo...) Så på fredag kanske det blir att unna sig ett biobesök efter tentorna, men vi får se. Vore rätt gött att bara få släppa allting en stund och sjunka ner i en fåtölj i en mörk biosalong. Nej, nu ska jag inspektera frysen!

Snormongot från yttre rymden...

Så ligger man då här i sängen och snorar. Lucy verkar domdera över Hilma, då Hilma just nu verkar ha blivit förpassad ut till köket och Lucy ligger i sängen där Hilma låg förut. Ganska skumt att en katt på kanske 2-3 kilo kan styra så över en hund med en matchvikt på typ 65-67 kilo, men jag tror det kallas vassa klor. Lucy har dessutom utnämnt Hilmas vattenskål till sin alldeles personliga plaskdamm, och hon har även provsmakat hundmaten. Nästan så jag hoppas att Hilma hämnas genom att äta upp kattmaten, men bara nästan.
Dock var Lucys min när Hilma kom oslagbar, hon såg helt förskräckt ut. Hilma nosade lite på henne och sen valde Hilma att utforska köket, kvar i hallen satt det en chockad katt med världens största ögon.
Kan nog bli en spännande tid det här...

Åker tåg med sötaste Hilma Bus. Eller ja, ...

foto0518 (MMS)

Åker tåg med sötaste Hilma Bus. Eller ja, inte så mycket bus längre kanske, hon börjar ju bli en gammal dam. Nu ska vi till Örebro och kolla hur hon och Lucy kommer överens, kan bli mycket spännande. Var det någon som sa svartsjuk katt?


Då har man hittat nästa sak att bli för...

Då har man hittat nästa sak att bli förbannad över, sitter och tittar på dagens avsnitt Dokument Inifrån. Idag handlar det om hur aga i uppfostrande syfte börjar bli mer accepterat och om hur domarna ser ut för dem som har slagit. Och varför skulle man tycka att det år accepterat att slå barn och ungdomar? Jo, för dom provocerar ju... HALLÅ!!! Aldrig hört talas om trotsåldrar och tonårsuppror? Det hör till att säga emot vuxenvärlden när man växer upp. Men nej nej, kallar du en stackars gubbe för gobbjävel eller en lärare för idiot så kanske du får vänta dig en örfil efter ditt uttalande, i alla fall om du är typ 12. För att vuxna skulle bete sig så mot andra vuxna verkar ju helt idiotiskt.


En påskafton går att fira på många sä...

En påskafton går att fira på många sätt. Jag ligger i en soffa hos mina föräldrar, är snorförkyld och har ett större (och värre) fluffhår än Peg Bundy. Kan berätta om två saker som inte är kompatibla: att vara snormongot från yttre helvetet och ha en septumpiercing. Det är inte riktigt roligt om vi säger så. Kan även berätta att Hannah Montana The Movie inte är något att ha, har halvsovit mig igenom den under eftermiddagen. Men jag kan berätta att man får tycka synd om sig själv när man är förkyld, så det tänker jag göra resten av kvällen...


Sitter hemma hos Gobbfan och inväntar kväl...

foto0515 (MMS)

Sitter hemma hos Gobbfan och inväntar kvällens festligheter, kombinerad inflyttnings-(Gobbfan) och 25års-(moi)fest står på schemat. Sen blir det att pallra sig ner till campingen och dansa skiten ur sig till Eileen och deras irländska folk-pub-musik. Vi gillar't!


Oh my, det sitter världens mest irriteran...

Oh my, det sitter världens mest irriterande och krävande brud på det här tåget! Tycker synd om hennes pojkvän och funderar över hur han står ut med henne. Alldeles nyss sa hon att han inte fick lyssna på musik, för det irriterade henne för hon kan inte prata med honom då, själv sitter bruden och pillar på sin dator. Förut klagade hon på snubben för att han inte satt bredvid henne. Verkar ju helt klart vara en extremt påfrestande brud. Nu börjar hon gråta och försöker rycka ut snubbens hörlurar ur öronen, stackars tjej som inte har någon att beklaga sig för över att spotify inte fungerar och över att väskan hon ska bära från tåget är jättetung. Själv sitter jag här och tycker synd om snubben och påminns om att jag starkt ogillar brud-brudar och aldrig vill bli en av dom!


Det gäller att roa sig på tåget, idag tant...

foto0514 (MMS)

Det gäller att roa sig på tåget, idag tant-style. Gött att vara på väg hem, även om transportsträckan kan vara ganska dryg, men jag är i alla fall Schlätta Bound.


Schlätta Bound

Så var det dags att åka hem mot Schlätta igen då, känns mycket bra! Väskan är packad, allting är fixat, bara att bege sig mot tåget för att sedan komma hm till mamma och födelsedagsmys med familjen, fint som snus kallas det. Tror vi tar lite old school på det.

RSS 2.0