Sjukling De Luxe

Ligger hemma i sängen och snorar, fryser och hostar. Feber och förkylning, check! Men det borde banne mig inte vara tillåtet att må såhär! Det började i lördags, men jag hävdade att det var bakfylla efter fredagens bravader, så jag drog iaf ut till Mozilla och hennes karl ute på landet. Trevligt värre var det, men shit vad jag frös! Och igår trodde jag att jag hade placebobakfylla, men när jag insåg att det gjorde ont i varenda led i händerna när jag skulle öppna treo-tuben så var det ju bara att förkasta den idén. Så nu ligger man här och mår skit, orkar ingenting. Skulle gjort en intervju idag, men jag ringde dem i morse innan de drog från El Stockholmo. Jag behövde bara öppna käften för att reportern i andra änden skulle häva ur sig "Oh shit vad sjuk du är!". Ja, det är jag, och jag är bruden som blir som en karl när han är sjuk = det är förbannat synd om mig och jag är jävligt gnällig. Finns ingen som är så sjuk som jag!
Och då jag har noll ork till att resa mig upp ur sängen, eller läsa min kurslitteratur då hjärnan består av sockervadd, så eftersöker jag filmer som är nästintill hjärndöda och kräver minimal tankeverksamhet från tittaren. Gärna med lite fulhumor så man får garva lite. Idag är en sån där dag då jag skulle vilja bädda ner mig och titta på Ronny och Ragge en hel dag.

Radio och Virginia Woolf

Radion gick alldeles utmärkt, idag var vi positiva klubben nummer ett kan jag lova! Slapp dessutom ta bussen då jag åkte med B in till stan, två idioter i en bil, check! Sitter nu på kåren och slöläser lite Virginia Woolf, A room of one's own är inte alls dum, väldigt intressant faktiskt. Som det här t.ex. "it would have been impossible, completely and entirely, for a woman to have written the plays of Shakespeare in the age of Shakespeare". Taget ur sin kontext kanske det inte ser ut att vara mycket, men ack så väl talat. Boken är helt klart värd att läsa, så gå iväg och låna eller köp den nu. Att finna den på ett bibliotek kanske kan vara lättare än att finna den i en bokhandel.

Så trött att man mår illa...

Om man inte kan sova på nätterna mår man illa när man tvingas vakna alldeles för tidigt... Nej, fine, halv tio kanske inte är världens tidigaste, men när man inte somnade förrän vid fem i morse så är man knappast på topp vid denna tidpunkt. Ärligt talat mår man jävligt illa och man inser att om man sluter ögonen för så bara en sekund så kommer man somna om, man kommer komma försent och man kommer bli äckligt stressad. Jag vill inte det. Eller, klart jag vill somna om, vill kunna sova tills jag vaknar, men idag fungerar inte det. Istället skäller jag på B för att han särskriver på nylleboken och nu går jag och placerar mig i duschen, sen blir det att åka till radion. Punk(t).

Orkeslös men med glada nyheter

Inte alls sugen på att skriva egentligen, känner mig alldeles för icke positiv och orkeslös för att kunna häva ur mig någonting som ens skulle kunnas likna vid ett intressant/humoristiskt/intelligent uttalande. Förutom en sak som just nu gjorde mig så fruktansvärt glad: VÄRLDENS BÄSTA LOLLO HAR BÖRJAT SKRIVA! Äntligen ytterliggare en människa med en stor dos humor och intelligens. Hon är helt klart en av de intelligenta dräggen i mitt liv. För ni vet väl vad som sägs? Vi må vara drägg, men vi är fanimej intelligenta drägg!!!
Lollo does the BULLDOG på Jokers i somras.

Peppelipeppeli!!!

Sitter på kåren, lyssnar på musik och peppar inför kvällen, har så mycket skön musik att köra ikväll att jag knappt vet vart jag ska ta vägen! Kommer verkligen bli en fin kväll på Babar, jag och Fia "Ohyran" Andersson står bakom skivspelarna och Go Getters står på scenen, det ni! Tror knappast det kan bli bättre. Dock ingen Smurf, har fått träffa henne en sväng idag i alla fall, och Paul också. De stannade till en sväng på väg upp till Boden, och jag förstår den resan mycket väl. Förhoppningsvis stannar de till lite på vägen ner också så man hinner hänga lite till. Min älskade lilla Smurf, bättre fästmö får man leta efter! Eller ja, man kanske skulle kunna plocka bort lite av hennes förvirring, haha, men jag älskar henne som fan ändå.
Nej, nu blir det att peppa ytterliggare lite inför helgen, ska in till stan om en timme och möta upp "Ohyran", fint som snus är det!

Hjärnan sa stopp

Min hjärna har gått på akademiskt högvarv hela dagen, inser starkt att jag hängt alldeles för mycket med Sheldon det senaste, jag börjar bli skadad. Men nu när jag kom hem sa hjärnan stopp, i ren chock tror jag. Har fått en rätt absurd men samtidigt fruktansvärt rolig förfrågan, kan inte tacka nej till den även om jag blir nervös så det skriker om det bara av tanken på detta. Jag? Där? Va? Total förvirring, men samtidigt väldigt roligt.
Nu ska jag styra lite inför morgondagens dj'ande på Babar, jag och fantastiska Fia "Ohyran" Andersson står bakom skivspelarna och Go Getters står på scenen, tror det kommer bli en fantastisk kväll.

Svenska kunskaper?

Fann denna text på informationstavlan om hur bokningen fungerar i tvättstugan, och den enda frågan som dyker upp i huvudet är: Vad är svenska kunskaper? Är det att veta hur man tillagar grynkörv? Att veta texten till små grodorna? Att ha full koll på skillnaden mellan julmust och påskmust? Informationen blir ju helt klart mer förståelig om man läser den på engelska, "contact someone who speaks swedish", men på svenska blir det bara förvirrande. Vad är svenska kunskaper?

Börjar bli smått uttråkad

Det är kallt ute, men då jag har insikt om att det är trevligt med rena kläder så ägnar jag min kväll åt att vandra fram och tillbaka till tvättstugan, jippie... Lycka är att tvätta, eller kanske inte... Funderar på om man ska ta med en bok ner istället och sitta där och läsa, så slipper man springa fram och tillbaka. Problemet med det är ju bara att ljudet från maskinerna stör läsningen. Jag får väl gå fram och tillbaka då.

Inget nytt under solen...

Idag är en sådan där dag då ingenting speciellt händer, rent utav en ganska tråkig dag. Läst lite, kollat lite The Big Bang Theory, ska tvätta om en stund... The ordinary day of a student? Försöker även att få tag i Smurfen för att kolla om hon dyker upp imorgon eller på fredag, men då hon inte svarar i telefon så börjar jag gissa på att hon dyker upp på fredag, om hon dyker upp alls. Man vet aldrig med den tösen. Och imorgon är det radio igen. Inrutat liv? Mnjae, kanske bara lite. Tror det får bli ytterliggare ett avsnitt av The Big Bang Theory innan det är dags att gå ner till tvättstugan.

I've found me a book

Jag tror att denna kan uppfylla mina nyfunna behov av kunskap. Så bara så ni vet, jag önskar mig denna i födelsedagspresent. Har även fått ett behov av att lära mig ett tredje språk, Gobbfan föreslog latin, det verkar rimligt. Ska bara hitta böcker för detta ändamål. Funderar även på franska, tror att det kan vara användbart.

Nörderi nördera nördetralalalala

I brist på annat, eller kanske snarare brist på vett(?) har jag nu plöjt säsong 1 och 2 av The Big Bang Theory på några dagar. Inte så svårt kanske med tanke på att ett avsnitt är ungefär 20 minuter långt. Har insett en sak dock, det här kommer få mig att bli en större nörd än vad jag redan är. Det är nästan så att jag börjar bli nyfiken på hur det där med fysik egentligen fungerar, ett ämne som i skolan aldrig direkt intresserade mig. Eller förlåt, jag går ju fortfarande i skolan, men i grundskolan och på gymnasiet då. Funderar dock starkt på om kursen naturvetenskap räknas på gymnasiet, det var mest en förvirrad kurs med en stackars lärare som försökte få ett gäng brudar (och två pojkar) intresserade av fossiler medans vi mest satt och garvade över att de liknade kukar. Pubertal humor? Oh yes! Men i alla fall, nu börjar jag nästan bli sugen på att plocka upp en bok om fysik, inte läsa några kurser, nej nej, mest bara för att bredda min allmänbildning. Blir dock nästan lite rädd för mig själv, kan det här verkligen vara rätt? Damn you Sheldon, you turned me in to an even bigger nerd!

Ingen rolig frågestund

Frågestunden med Åkesson blev inte så intressant som jag hade hoppats på. Jag blev dessutom måttligt irriterad när den där SD-gubben som skällde ut mig i höstas räckte upp handen för att ställa en fråga, men tror ni det kom någon fråga? Nej, gubben bestämde sig för att istället ha en utläggning om att han höll med Åkesson. Jag tror det var det han ville få fram i alla fall. Denna gubbe går mig på nerverna, och då är det bara andra gången jag möter honom någonstans. Första gången var som sagt i höstas då han skällde ut mig utanför SD's valstuga här i Örebro. Varför? För att jag ville ställa frågor om deras invandringspolitik. Det var tydligen inte okej i gubbens värld, för han tyckte att det var dumt, varför ställde jag inte frågor om deras skolpolitik istället? Jag försökte påpeka för gubben genom att peka på deras affischer, deras reklamblad och genom att påtala deras reklamfilm att det de gick till val på var just invandringspolitik. Men gubben lyssnade tydligen inte, utan surnade istället till ännu mer när jag ställde en fråga tre gånger. Varför ställde jag den tre gånger? FÖR ATT GUBBJÄVELN ALDRIG SVARADE PÅ FRÅGAN UTAN ISTÄLLET TYCKTE JAG KUNDE STÄLLA EN ANNAN FRÅGA!!! För helvete, jobba inte som valarbetare åt ett parti som går till val på att man ska se till invandringspolitiken om du inte vill svara på frågor om den frågan. Klart som fan jag inte går fram och vill diskutera skolfrågor när den enda information jag blir matad med från dem genom reklamfilmer och reklamblad som dimper ner i brevlådan i stort sett handlar om invandringsfrågan. Argh!

Sitter i universitetsaulan och lyssnar på ...

dsc_0743 (MMS)

Sitter i universitetsaulan och lyssnar på Jimmie Åkesson som pratar om EU-politik. Just nu verkar han mest försöka förklara hur EU fungerar, som att universitetsstuderande inte vet det. Är annars lite road över att han berättat att han engagerade sig i SD 1995, och hur såg SD ut då? Väntar på frågestunden, tror det är först då jag tror att det här kan bli riktigt intressant. Just nu roar jag mig mest med försök till hjärnsprängning i sann Sheldon-anda. (Nej farbror blå, jag tänker inte skada Åkesson, för det skulle enbart bygga på deras martyrskap, verkar onödigt.)


Kaffe och pyssel på kåren, sitter och vänt...

dsc_0738 (MMS)

Kaffe och pyssel på kåren, sitter och väntar på att den där Åkesson ska börja tjöta. Har idag bestämt att han är lite som en polerad bajskorv, duktig retoriker med horribla åsikter. Nu ringde precis personalchefen från mitt fasta jobb och berättade att jag hade fått löneförhöjning, trevligt. Ska bli kul att se hur han har utvärderat mig när jag går tillbaka till fabriken i sommar.


Jag var på bra humör...

Efter att ha ätit mat i glada vänners lag, tjötat, druckit kaffe och folköl samt tittat på The Rocky Horror Picture Show så var jag på bra humör. Fram tills nu. Gick ut för att ta en cigg, och vad ser jag? DET SNÖAR! När ska det ta slut? Jag börjar starkt fundera på att emigrera, undrar om man skulle se till att läsa sin master i ett annat land. Ett land utan det där förbannade vita pudret. Men inte ett land med för mycket sol, om jag inte vill spendera mina studier sittandes i en badtunna med solkräm... Finns det ett sådant land? Ge mig tips!
Och The Rocky Horror Picture Show, vilken fantastisk film det är! Fick sitta hela filmen igenom och hålla mig ifrån att börja sjunga med, ingen av de andra hade sett filmen innan och jag kan den i stort sett utantill. Vet inte om min tystnad hade någon positiv effekt dock, de andra verkade inte överförtjusta över Tim Curry som het transa. Jag förstår inte... Men i helgen kommer min älskade Smurf hit, då jävlar ska det bli allsång! Anna, vi måste se den i helgen! Att se den utan att skråla med i varenda låt tillsammans med dig var jättekonstigt.
Suddiga, men söta som få!

TV och radio

Idag har jag pratat med en tjej från ett svenskt tv-program om Eddie via telefon, det var roligt. Får se vad det blir av det. En stund senare ringer C från radion och berättar att samma tjej har mailat dem angående inslaget de hade för ett par veckor sedan när jag var där och pratade om Eddie. Börjar Eddie sprida sig mer och mer till medierna? För det vore ju verkligen roligt! Det är sådana saker som får mig glad. Nu är jag glad, gladare än vad jag var tidigare idag. Tror vi tar lite Eddie på det.
Eller ja, vi tar lite Kalle Sändare och Eddie Meduza på det, hihi, det här är verkligen hysteriskt roligt!

Sparka på folk...

Så var den då här, dagen som är till för att sparka på människor som inte lever i tvåsamhet. Är jag den enda som inte förstår varför i helvete det ska finnas en sådan här dag? För helvete, kom inte och säg att dagen är till för att visa kärlek, vad ska man då göra resten av de 364 dagarna på året? Nädu, den här dagen är till för att bevisa för alla som inte lever i tvåsamhet att de är ensamma kufer som borde skämmas då de inte får blommor/kort/middagar/etc. Bitter? Nej, men förbannad. Nu vet jag varför jag var på så dåligt humör igår, jag byggde upp inför denna dag. Sluta sparka på folk som inte lever i tvåsamhet! Lägg ner hela dagen! Jävla idioter. För man kan inte välja bort att vara en del av den här dagen, nej, för vart man än går så är det någonting. Köp godis, laga middag, överraska din älskade, bla bla bla. Och om jag är förbannad, hur känner sig då de människor som verkligen är ensamma? Som inte har någon? Just det, fundera på det ett tag innan du börjar skrika högt över att denna dagen borde inpräntas i varje människas medvetande. Idioter, nu går jag och inhandlar lite folköl.

Bla bla bla bla... FUCK YOU!

Den meningen (om det nu kan räknas som en mening, troligtvis inte) har snurrat i mitt huvud i ungefär en halvtimme nu. Jag vet inte varför, men jag är bara så jävla irriterad. På typ allt. Varför vet jag inte, jag bara är det. Det verkar som att jag så sakteliga går runt och bygger upp en stark argsinthet för mig själv, börjar bli starkt intresserad av att skälla ut någon, finns däremot ingen som förtjänar det just nu. Och vad jag vet, och vad jag har fått lära mig, så ska man inte skälla ut folk utan anledning. Det är ett fruktansvärt otrevligt beteende och ingenting som jag tänker ägna mig åt. Vet dock inte vart jag ska göra av all denna argsinthet, bara försöka kväva den kanske? Eller kanske försöka lista ut varför jag har denna känsla i kroppen. Jag tror jag kör på kvävningstekniken.
Bilden har absolut inget sammanhang med texten, förutom att den dömer mig till en evighet i helvetet...

Spreadin' the word...

Grannen har varit över en stund på lite kaffe, och vad gör man då? Jo, man får henne såld på The Big Bang Theory såklart! Drog två avsnitt från säsong 1 och hon gillade det. Eller, klart hon gillade det, hur kan man inte gilla det? Imorgon ska vi se The Rocky Horror Picture Show, för den hade hon inte sett, något som enligt mig är totalt vansinne. Alla ni som inte har sett The Rocky Horror Picture show gör det nu! Man får inte missa en sådan klassiker, alltså, Tim Curry som transa, det kan inte bli bättre. Så grannen, imorgon ska du få se något helt underbart!
Oh, he's so hot!!!

O M G!

O M G, ska uttalas som de svenska bokstäverna, inte de engelska. O M G va, som Herr J satt och sa heeeela vägen upp till Stockholm för några veckor sen. Gubben hade nämligen lärt sig ett nytt uttryck av kidsen, kan inte vara lätt när man blir över 40 och tappar kontakten med ungdomen... Haha, som att han kommer tappa den kontakten, har nog aldrig mött någon med värre Peter Pan-syndrom än Herr J. Fast han börjar bli förvirrad, alzheimern kommer smygandes tidigt, han har gått runt i ett helt år och trott att han varit 42 fast han varit 41. Well, O M G var det, O M G, fascinerande hur någonting kan ploppa upp i ens huvud några veckor efter att uttrycket tjatats in i ens hjärna. O M G, har du sett vad nördig han är med sin kamera, O M G. Ett väldigt enerverande uttryck och så fort jag skrivit klart detta inlägg så kommer jag vilja kräkas över det. O M G. Om det uttalas annorlunda däremot så börjar jag tänka på brud-brudar som skriker i falsett och som när de är ute på krogen tjuter så högt att de låter som en samling av 20 brudar när de är 4 stycken. O M G. Mötte några sådana i fredags, jag höll på att krevera. Fick frågan om inte jag och mina fyra närmaste vänner lät så när vi var ute på krogen, tror min blick sa allt för sedan kom den ingen mer fråga om det. O M G. Förklarade istället att vi skriker inte i falsett, vi sitter och diskuterar porr istället, och musik, och film, och sen drar vi nog lite fulskämt där vi försöker låta som pubertala småpojkar som vill se bröst. Men skriker i falsett? Nej. Eller jo, men då enbart för att vi driver med brudarna som skriker i falsett när de står på dansgolvet. O M G. Det är då man säger: "Jag behöver fanimej en shot om jag ska genomleva denna kväll." O M G. Nu går jag och kräks över uttrycket.

Le Radio Varan

Gå in här och lyssna på när en vän till mig sänder radio! Har precis ringt in och pratat med dem om raggningsrepliker, F hade nog inte riktigt räknat med att jag skulle ringa in, haha, men man får ställa upp när folk sitter och sänder radio en lördagskväll. Pratade raggningsrepliker, och då jag är sjukt dåligt på sånt och aldrig använder mig av sådant så drog jag istället den värsta som jag någonsin har hört, nämligen den här: "Det du verkligen behöver i ditt liv är inte en tanig, halvslak kulturkuk utan en stor, hård arbetarkuk." Om jag nappade på den kommentaren? Knappast. Snarare idiotförklarade människan, tog min öl och gick.
Nu spelar de min önskningslåt, samma låt faktiskt som jag valde som intro-låt i P4 förra veckan (vi har fått börja välja vilken låt som ska inleda halvtimmen med flippellerflopp-panelen, förra veckan valde jag, denna vecka Mudda, gissar på att Tove väljer nästa vecka) och den gör en alltid på glatt humör.
Och gå in och lyssna på töserna som sänder radio nu vettja!

I <3 SHELDON

När man inte orkar läsa mer för tillfället får man titta på The Big Bang Theory, det har jag bestämt. Och nej, jag har fortfarande inte kommit över min absurda förkärlek till Sheldon, den mannen är ju underbar! En sådan snubbe borde man hitta sig. Fast jag blev lite besviken på honom idag när han beklagade sig över humanister, men jag är väl inte förvånad. Han klagar ju över alla i stort sett, inte ens praktiska fysiker är tillräckligt bra för honom, nej nej nej, det ska ju vara teoretiska fysiker! Ack denna karl, så fantastisk, nästan så man funderar på om man ska ägna kvällen åt att se om säsong 1, kanske kunde vara en idé...

Handla

Varför är det så fruktansvärt tråkigt att gå och handla? Finns nog ingenting som tar emot lika mycket som det. Handla, gå till affären, suck... Kan just nu kanske bero på att jag föraktar konsum som är närmast, en förvirrad plats, en hatisk plats. Och dyrt. Men ibland måste man gå till affären, eller som idag, ibland måste man gå till affären om man vill äta något som är lite roligare än havregrynsgröt med kanel på. Men det är ju så tråkigt att handla, och det kommer ju inte bli bättre av att jag inte har en aning om vad jag vill äta. Det enda jag vet är att jag inte är sugen på havregrynsgröt. Eller så skiter jag i att handla just nu och skjuter upp det en timme eller två. För man får skjuta upp saker man tycker är tråkigt va?

Världens kallaste lår

Sjukt trevlig kväll hemma hos CN med te, nybakade scones och en riktigt riktigt bra film, jag gör hemskt gärna om det igen. Sen begav jag mig mot kåren en stund och stannade till för en öl, knappt nåt folk men trevliga människor som jobbade, såklart. Nu är man hemma med världens kallaste lår. Varför? Jag tänkte att istället för att invänta en buss så kunde jag promenera hem, jättesmart, eller kanske inte. Sjukt kallt och jag hade leggings, you do the math... När jag hade kommit halvvägs hade jag stickningar i låren av kylan, men då var det ju bara att fortsätta. Tur att man hade bra musik att lyssna på medans man vandrade så man kunde tänka på annat. Nu blir det sömn, resten av helgen ska hängivet(?) ägnas åt studierna. Men först, en mycket trevlig låt som jag lyssnade på medans jag vandrade hemåt:
Och klart jag inte lyssnade på enbart denna låt, men det var en av dem...

I'm off!

Nu drar jag till CN och chillar! Kanske blir det en sväng till kåren sen också för att kolla till pöjka, haha, En Helt Vanlig Fredag är det idag, enligt mig bästa namnet någonsin.

Trötters tös...

Lyckades med att inte somna på soffan på kåren, jag och B satt och tittade på roliga ståuppare istället. Nu har jag promenerat hem, skönt med en promenad när det hade slutat snöa, men inte fan blev man piggare av att gå en sväng! Helt slut i huvudet, känns som att jag skulle kunna sova i två dygn i sträck, men inte då, sådant har vi inte tid med. Borde försöka läsa lite i kompendiet innan jag ska dra hem till CN och chilla med henne och lite andra töser, det blir fint det. Om jag inte somnar halvsittandes i sängen som jag gjorde i morses när jag skulle hålla mig vaken. Hej, jag är en människa som lyckas med att dra i mig en halvliters energidryck och sedan somna halvsittandes... Jojo, det var ju riktigt smidigt, eller kanske inte!
Nä, om man skulle ta tag i sitt liv då kanske, om man drar igång kaffebryggaren kanske det går lite bättre...

Vad har man på sig när det ligger vitt jäv...

dsc_0737 (MMS)

Vad har man på sig när det ligger vitt jävla helvete överallt utomhus? Jo, de snyggaste gummistövlarna någonsin såklart! Har fått tag i mitt kompendie och nu har jag mellanlandat på kåren innan jag ska hem och läsa. B sitter och visar roliga nycirkus-akter för mig, det är fint det. Dock är jag så trött att jag skulle kunna somna här på soffan, men det ska vi försöka hoppa över tror jag...


JAG VILL INTE!!!

Jag vill inte gå utanför dörren, jag vill inte, jag vill inte, JAG VILL INTE!!! Men jag måste, för jag måste ner till universitetet och fixa ett kompendie som jag behöver. Suck. Så det är väl bara att klå på sig så man ser ut som en Michelingubbe och bege sig ut i snöstormen. Varför kan man inte få gå i vinteride för? Och vem/vilka var så jävla korkade så de tyckte att Sverige var beboeligt året runt? ARGH! Tror jag behöver lite peppmusik för att ens orka klä på mig...
Bästa statusuppdateringen som vandrade runt på nylleboken igår var ju helt klart den här:
"Kära snön! Vi kom ju överens om att våran relation inte var så bra just nu. Sa att vi behövde tid från varandra. Du hade ju börjat dra dig tillbaka. Jag hade börjat gå mot ljusare tider. Men vad håller du på... med nu? Smyger dig tillbaka,försöker charma mig med fina små stjärnflingor? Nej försvinn nu ditt kalla jävla as! Försök inte med repliker som "Jag smälter så fort du tar i mig" Den går inte hem längre"
Jag vet inte vem som kom med den från början, men förbannat bra är den! Stämmer ju så fruktansvärt bra, förutom det att jag dissar snön från första snöflingan som faller där i oktober någon gång, det är lite som när det kommer fram väldigt korta killar på krogen, jag mest bara tittar på dem och inser på två sekunder att dem inte är något för mig. Så känner jag inför snön. LEAVE ME ALONE SNÖHELVETE!!!

Put on your dancing shoes...

Även min underbara och fantastiska mamma gillade låten med Raphael Saadiq, och det är ju klart, hon är ju världens bästa mamma! Så i sann "nu-dansar-vi-hela-natten-mamma"-anda så drar vi ytterliggare en skön låt som får en att vilja ta på sig dansskorna:
Hoppas du gillar även den mamma!

Radio

Var på radion tidigare idag, flippellerflopp-panelen som vanligt. Trevligt värre, är ett gött gäng man hänger med där en gång i veckan typ. En av låtarna vi fick lyssna på idag blev jag totalt kär i, så skönt old school och jävligt svängig, jag kommer dansa till den ett antal gånger fram över här hemma, och vem vet, kanske kommer den även dyka upp när jag står och lirar skivor, man vet aldrig. Tydligen har Raphael Sadiiq gjort ett par skivor tidigare, tror jag ska ta och kolla upp denna snubbe ordentligt. Tills vidare, lyssna och njut:

Finaste syster

Har precis pratat med finfina syster yster via skype i dryga timmen, hon är så jävla grym! Har precis fått reda på hur mycket hon har förbättrat sig sedan i höstas, och det är inte lite det! Blev så sjukt jävla glad när hon berättade det för mig, åh, finaste syster, jag saknar dig! Så fort jag kan ska jag komma ner till Jönköping och hänga med dig! För det är surt när man inte bor där ens familj bor, man kan inte träffa dem när man vill. Och så här snygger var min syster förut när vi tjötade, haha ;P
Ser ni att hon har en inplastad arm? Hon har nämligen varit hos Paul idag och gaddat sig. Sis blev ju av med "oskulden" när vi var i Jönköping mellan jul och nyår, och nu har hon tagit tag i sin sleeve som hon planerat i många år. Så Paul har idag lagt ut alla konturer på de söta sakerna som ska pryda hennes arm: Cupcakes, My Little Pony, CareBears, m.m. Jag tror det kommer bli så fruktansvärt bra. Men det är ju inte så att man blir lite avundsjuk när lillsyrran varit och gaddat sig och man senast i förmiddags insåg att man var sjukt sugen på nytt bläck, nej då, absolut inte, inte skulle väl jag, hahahaha.
Sis, du är sjukt grym och du kommer fixa det här och bli av med skiten, jag vet det!!!

Det här är enligt mig en fantastisk reklam...

dsc_0736 (MMS)

Det här är enligt mig en fantastisk reklambild, samt en schysst slogan. Undrar vem som kom på idéen, om någon vet får dom gärna berätta för mig.


Läsvärt under dagen:

Här har ni tre intressanta artiklar/essäer/krönikor ni kan ägna er åt att läsa under dagen, mycket intressant läsning faktiskt.
Tiden sätter kniven i den goda modern, en intressant vinkel från Sara Danius på avmaskuliseringen av våra kök och dess sfärer.
Knicker Kittens bara behag, en intervju med några ur Knicker Kittens innan en show i Köpenhamn.
Därför växer intresset för Mary Wollstonecraft, har jag faktiskt inte läst själv än utan tänker läsa senare idag.
Sådär, tre små saker att förgylla dagen med. Nu funderar jag på om jag orkar pallra mig till universitetet idag eller om det blir att sitta hemma och plugga. Hmm, får fundera en liten stund på det.
Och helt apropå slänger jag in en bild på ett par öltorn konstruerade på mina föräldrars köksbord. Varför? För att jag kan såklart! Passar ni er inte blir det halvnakna bilder på Henning Baum!

Bror får mig på bra humör igen

Ibland behöver en få höra rei västgötska för att en sa bli på bra humör! Och min bror är ju rätt bra på den dialekten då va, den lille lastbilschauffören (eller liten och liten, pöjken är ju lång som ett jävla as) så vem kan då göra mig glad för tillfället? Jo, min bror såklart! Titta bara här när han ska vara sportkommentator, det är helt fantastiskt! Speciellt kommentaren om innebandy: "Men de vet vi ju va dä är för jävla spört va såatteh" It's fucking fantastic! På den vimeo-sidan återfinns även andra sköna videos från Pilsnerkorvs-gänget (jag förstår fortfarande inte varför deras blogg heter Pilsnerkorv och inte Pilsnerkörv, de kanske fick ett infall i att kunna stava korrekt) t.ex. den gamla klassikern MIN BROR FÖRSÖKER ÅKA SKATEBOARD I RAMP! Filmen kallas även 237 premier, och där finns ju även Jobs fantastiska kommentar: "Jag surfar porr! Låt mig va!". Det var även efter denna film som mamma sa åt mig att jag skulle förklara för min bror att han skulle se till att ha på sig hjälm, haha, varför nu jag fick den kommentaren istället för att hon sa till brorsan direkt. De bjuder på sån underhållning Pilsnerkorvspöjka ska ni veta! Framförallt bjuder min bror på en hel del underhållning när han är på det humöret, han ringde mig förut (eller nu snarare igår kväll), och jag kände mig lite dum då jag inte kunde prata så länge då C och J var här. Men förhoppningsvis dyker han upp imorgon när han är förbi Örebronx med lastbilen. Var ett tag sen man träffade en nu, så det vore gött med lite kaffe och tjöt med bäste brodern!


Dear Zachary

För dryga två timmar sen formulerade min hjärna en idé om att jag skulle finna en film att somna till. Min hjärna drog mig till svtplay för en dokumentär, och såhär i efterhand gjorde min hjärna helt fel val, men samtidigt helt rätt val. Istället för att ha somnat till en film sitter jag istället här med en skakig kropp och en känsla av, ja, jag kan inte formulera känslan i ord. Dokumentären jag fick på var Dear Zachary, en hjärtskärande dokumentär om två mord, varav det ena starkt hade kunnat förhindras. Jag vet inte ens hur jag ska beskriva den här, jag kan inte göra det nu, kanske gör jag ett nytt försök imorgon. Men jag vill ge all tipset om att se denna fantastiska dokumentär, även om den lämnar dig helt förstörd efteråt, för den är onekligen fantastisk. Fantastisk i bemärkelsen att den verkligen berör, den är inte fantastisk i bemärkelsen att den gör dig glad, absolut inte, snarare väldigt långt åt andra hållet. Men se den, vad ni än gör, se den.

Folk läser när jag inte skriver?

Ganska spännande när man kollar sin statistik efter att inte ha skrivit på ett jävla tag, vilka läser när jag inte uppdaterar? Jag har ingen aning, vet ens knappt vilka som sitter och läser mina flummerier, men det kanske är lika bra det. Just nu är jag fylld av äggahalvor, och jävligt nöjd med det. Och jag är blivande "sambo", fast "särbo", fast, ja, nånting. Förvirrat, men roligt. Och nästa vecka kanske världens underbaraste fästmö kommer hit, närmare bestämt min underbara fästmö. Hoppas hon dyker upp och inte åker på en massa jobb, saknar henne som få. Och duktig börjar hon bli dessutom min tös, gaddningarna hon gör börjar se riktigt bra ut! Känns som att hon har hittat sin grejj helt enkelt. Undrar när jag ska göra det bara. Men nej just det ja, jag ska ju bli professor när jag blir stor, PROFESSOR HÖÖG, så det så! Eller så blir jag bara skuldsatt och förvirrad, känns som att det är antingen eller med mina studier. Men vi jobbar på det, professuren alltså, men jo, skuldsattheten också. Helst inte förvirringen bara, den är bara jobbig och enerverande. Hmm, enerverande, vilket underbart ord, det ska jag nog använda starkt imorgon. Undrar hur tjurig B blir då, han gnäller en del när det börjar pratas om akademiska studier och man går in i akademikerordbajseriet. Han säger att det låter töntigt, jag tror han bara är avundsjuk för att han inte kan så svåra ord, eller? Eller han kanske kan dem men vägrar använda dem för att han hävdar att de är töntigt. Kanske borde forska lite i den saken...

Äggahalvans dag!

Idag är det Äggahalvans dag, almanackans enda gula dag. Pröva att fråga 118 100 vad Äggahalvans dag är för nåt så ska ni se. Självklart firar man denna dag genom att äta äggahalvor, resten av året går vi som på skal...

RSS 2.0