30:e november

Ja, då var det den där dagen på året igen. Jag är dock inte så säker på hur aktiva nazisvinen är på denna dag längre, besöker de fortfarande statyer för att slentrianheila lite? De små idioterna. Men jag såg att Salem-marschen fortfarande existerar, någonting som man försöker marknadsföra som en minnesdag men som kanske snarare ska beskrivas som ett hatmöte. Idioter. Och Breivik kan bli dömd till psykisk vård istället för fängelse då han tydligen ska ha levt med vanföreställningar om att han skulle frälsa sitt folk. Nej men så bra då, då kan vi börja spärra in övriga rasister/nazister/främlingsfientliga kräk på slutna psykiatriska anstalter för deras vanföreställningar. Åh vad jag älskar människor med främlingsfientliga åsikter... De ansamling av den främsta idiotin som mänskligheten verkar kunna uppbringa. Och är det nu jag ska sätta mig ner och invänta hatmail för att jag säger vad jag tycker om människor? Säger tack på förhand i så fall, kommer publicera alla eventuella hatmail här med tillhörande analys från mig.

Snälla Bukowskinördar

I min jakt på material till min uppsats snubblade jag häromdagen in på ett forum helt dedikerat till herr Henry Charles Bukowski Jr, och nu funderar jag på om det var något bra eller något dåligt. Det finns så fantastiskt mycket nördar där som är helt insnöade på Bukowski, tro mig, de är värre än jag någonsin kommer kunna bli. De kan varenda bok som är utgiven från pärm till pärm, de roar sig med att sitta och diskutera obskyra omslag som kommit ut i Japan och jag vet inte allt vad de egentligen sysslar med där.
Men i alla fall, jag ställde frågan om boken som jag letade efter och om det fanns någon vänlig själ som kanske kunde tänka sig att låna ut den till mig ett litet tag. Det fanns tyvärr inte, de vill väl inte bli av med den lilla rara bok som de lagt ner stora summor på, och tydligen var boken ihopsatt så att om man skulle försöka scanna in den så skulle den gå sönder. Jaja, tänkte jag, det får väl gå då. Men sen, då jävlar, då kommer det tips om böcker där större delen av Blowing my hero är tryckt i (den verkar inte vara större än en liten pamflett, så man kan ju lätt trycka in den i en bok med andra saker i) och sedan kom det tips på böcker som andra kvinnor runt omkring Bukowski har skrivit. Så nu sitter jag här istället med en ännu längre lista på böcker jag vill ha tag i och försöker lista ut hur det fungerar att beställa de böckerna ifrån Tyskland (är ju någon av människorna på forumet som självklart säljer Bukowski i Tyskland och den personen verkar ha de böcker som de tycker att jag ska läsa).
Bra eller dåligt? Känns som att om jag fortsätter att hänga på det där forumet så kommer jag till slut att drunkna i material som jag ska försöka ta mig igenom. Fast det kan ju vara trevligt det också, tror jag...
Henry Charles Bukowski Jr, sicken jävla karl! Jag och Josen hade en diskussion (kanske ett mindre gräl) för ett par år sen om hur vi skulle dela upp Bukowski mellan oss då vi båda älskar honom. Hon ville såklart ha överkroppen med huvudet, och jag började skrika om att jag då fan inte ville ha underdelen, för vad skulle jag göra med den? Det är ju hans hjärna man vill åt!

GOD'S AWAY ON BUSINESS

Hör ni det, god's away on business! Vilket då skulle kunna översättas till att jag just nu hänger på Bukowski-forum med sanna litterära nördar och letar efter information och inspiration till min uppsats. Kan berätta att jag dessutom har skrivit ett väldigt snyftigt inlägg om hur gärna jag skulle vilja ha tag i Blowing my hero till min uppsats. Hoppas att någon av de amerikanska nördarna som kanske sitter på boken hörsammar guds bedjan och ser till att jag kan få läsa den. Man kan alltid hoppas.
Och jag får skriva min uppsats på engelska, alltså tänker jag göra det. Varför skriva på sitt modersmål när man kan roa sig med att skriva akademiska texter på sitt sekundära språk? Måste ju bli mer sport och utmaning över detta! Kan ju inte nöja mig med svårigheten i att material är svårtillgängligt och att allt material jag har fått tag på är på mitt sekundära språk, nej då, det skulle ju vara att göra min tillvaro alldeles för lätt. Så säger GUD, nu tycker jag att ni ska börja bygga på mitt altare som alla borde ha i sitt vardagsrum. Tack för mig.

Lämna på (hund)dagis?

Herr Gnäll fortsätter att bo hos mig över helgen, och på dagarna blir det nästan lite känslan av att jag lämnar honom på "dagis", fast det är ju hans matte jag lämnar honom till. Jag blir uppkörd av Herr Gnäll som vill ut och kissa/springa till löptiken, sedan slänger jag mig raklång en stund igen, går sedan upp, käkar frukost samtidigt som Herr Gnäll springer som en svans efter mig, lyssnar på när Herr Gnäll ylar utanför toalettdörren när jag kissar och borstar tänderna, packar min ryggsäck och sen ut. Går hem till kombons föräldrar, tar en kaffe, lämnar Herr Gnäll där och går till universitetet för att placera mig på biblioteket ett par timmar. Sedan går jag tillbaka till kombons föräldrar och hämtar Herr Gnäll och så går vi hem. Byt ut Herr Gnäll mot ett barn och universitetet mot arbete så hade jag levt ett Svensson-liv. Jag lever ett Svensson-liv? Känns nästan som det, igår satt vi i soffan och tittade på Så mycket bättre och Downtown Abbey, bara en sån sak! Blir nästan mörkrädd när jag tänker på hur tråkig jag är för tillfället. Tråkig och ölsugen. Mmmm, beer...
Upptäckte dessutom igår att jag är skadad av min gymnasietid. I fredags satt jag ju och sjöng på studentsången för Herr Gnäll, igår sjöng jag på denna trudelutt för honom. Det är ju också en sång att sitta och sjunga högljutt på i en av Örebros förorter, skulle inte alls kunna misstolkas... Är väl knappast välkänt i denna stad att man blir hjärntvättad med den låten när man studerar på Katedralskolan i Skara då det är manskörens/gosskörens marscheringslåt. Bara hört den sjungas ca 1000 gånger skulle jag tro.
Ja, just det, vi kollade lite på Last night of the proms igår också (vad är det för jävla fel på mig!?) och Herr Gnäll tittade på mig som om jag vore totalt dum i huvudet när jag halvlåg i soffan och viftade med benen i sann baletthoppestil till Rule Brittania. Men han var ju tyst i alla fall. Och idiotförklarade mig. Tack för den televerket.

Jag konsumerar för lite alkohol?

Om inte annat borde det vara ett tecken på att jag konsumerar för lite alkohol när jag får mail från systembolaget med innehållet: "Ditt konto på Systembolagets beställningstjänst har snart varit inaktivt i ett år. Om du vill behålla ditt konto bör snarast logga in". Systembolaget vill alltså få mig att logga in på mitt konto och beställa alkoholhaltiga drycker. Ja, de skriver ju ingenting om att beställa, men vad skulle jag annars göra när jag loggar in? Spela spel där jag kan vinna ett års förbrukning av muffinsformar? Fylla i en enkät om mina onanivanor? Nä, just det, beställa sprit var det. Jag blir ju däremot lite förvirrad, har ju alltid fått höra att vi har ett alkoholmonopol i Sverige för att kunna minimera människors alkoholintag så inte alkoholismen bryter ut som bölder i röven på var man. Men systembolaget är ute efter mig, de vill se mig på en parkbänk med en låda beställningsvaror, helst dyrt rödtjut skulle jag tro. Eller kan man beställa fulöl genom systembolagets hemsida? Kanske bara om man har beställt tillräckligt mycket innan, så du har nått upp till alkisnivån, när du är platinaalkis kommer du kunna beställa t-röd från dem. Bara du går genom systembolaget så får du supa hur mycket du vill! Skulle iof inte klaga över om de kunde skicka hem en flaska Ron de Jeremy och en låda Motörhead-vin till mig... Ron de Jeremy, det läskigaste som finns i alkoholform i dagens samhälle. Om man börjar tänka på vad man dricker så känner man sig starkt äcklad, samtidigt som den romen är fruktansvärt god. Ron, Ron de Jeremy, Ron som är mannen som gjorde sig känd genom att kunna suga av sig själv. Vem fan vill egentligen se den mannen i en porrfilm? Bättre att se One eyed monster, humor på hög nivå. Vart var jag någonstans? Just det, systembolaget, tack, men nej tack, tänker inte beställa några varor från er idag. Uppenbarligen är min hjärna förvirrad även utan alkohol.

Jag ryser varje gång han säger "And now you can taste my rum". Pröva att dricka av romen samtidigt som du tänker på den kommentaren, du kommer inte må bra själsligt av det. Tvagning av klorin efteråt rekommenderas, men det smakar gott.

Herr Gnäll och jag

Sedan igår kväll har jag umgåtts med Herr Gnäll. Herr Gnäll gnyr och ylar och försöker förklara för mig att det är hemskt synd om honom då han inte får springa tillbaka till löptiken som jag, som den fruktansvärt elaka människa jag är, separerat honom ifrån. Eller så ägnar sig Herr Gnäll åt att förklara för mig att jag inte får lämna honom ensam, för går jag på toaletten ställer han sig helt sonika utanför dörren och ylar. Det har gått så långt att jag i morses vaknade strax efter klockan sex av att det var tyst i lägenheten då Herr Gnäll faktiskt hade somnat bredvid mig i sängen. Jag har testat olika sätt att få honom att tystna, igår tänkte jag att jag skulle placera mig i badet med en god bok, och ja, jag placerade mig i badet med en bok, sen om det blev så mycket läsning av det vet jag inte. Fick öppna dörren för att slippa ylandet, men då sprang Herr Gnäll istället in och ut ur badrummet under ett konstant gnyende. Försökte mig på att läsa högt för Herr Gnäll, men han verkar inte uppskatta litteratur något nämnvärt. Däremot tystnade han inatt då jag satt i pensionärskuvösen med en cigg i handen och om och om igen sjöng studentsången för honom. Undrar vad det säger om min sångröst egentligen... Men nu har jag lämnat av Herr Gnäll hos kombon ett par timmar och placerat mig själv på universitetsbiblioteket och förundras över tystnaden.
Tänk om de mänskliga karlslokarna skulle bli lika hysteriska runt kvinnor med säg ägglossning, vilket väsen det skulle vara runt omkring i världen då, konstant. Karlar som står utanför lägenhetshus och ylar då de känner lukten av en kvinna med ägglossning, vilken syn, men vilket oljud.

Frånvarande jag och frånvarande material

Här hade jag ju inte varit och pillat på typ ett halvår då, spännande, eller kanske inte. Inte orkat, inte saknat, inte tänkt. Så var det med det.
Ingen som skulle vilja köpa en bok åt mig? Den kostar bara 350 dollar och verkar enbart finnas i 500 exemplar, vilket enligt mig är oerhört dumt då jag verkligen skulle vilja ha tag i den. Boken jag är ute efter är Blowing my hero av Amber O'Neil (pseudonym) som är ett svar från en av kvinnorna som Charles Bukowski skriver om i sin bok Women. Och då jag skriver min c-uppsats i litteraturvetenskap om just boken Women och beskrivningen av kvinnorna där så vore det väldigt passande läsning för mig just nu. Problemet är bara att jag inte har 350 dollar att lägga på en bok, så jag eftersöker därför en sugardaddy/momma som känner att de vill sponsra en litteraturstudent med lite forskningsmaterial. Min älskade mamma ringde mig förut och frågade om boken kostade 350 kronor, hon backade när jag förklarade att det var dollar det handlade om. Jag förstår henne. Men ingen annan som vill sponsra?
Och för att fortsätta på spåret om litteraturforskning: Har nu spenderat eftermiddagen på universitetsbiblioteket för att söka efter artiklar till min c-uppsats och det verkar som att jag skulle tjäna på att sätta mig på ett tåg till Stockholm istället för att beställa en massa fjärrlån för 50kr/st. Inte en enda av de artiklar jag vill läsa kan jag komma åt här, Örebro Universitetsbibliotek är inte så jävla hett helt enkelt. Så jag tror att jag drar iväg till den kungliga hufvudstaden en dag för att besöka Kungliga Biblioteket och Svenska Akademiens Nobelbibliotek istället, kanske även Stockholms Universitetsbibliotek, för där har de materialet jag är ute efter. Allt utom Blowing my hero, såklart... Och en biblioteksresa kan väl inte vara så illa pinkat?
Nä, nu blir det nog att packa ihop sig här på biblioteket och gå och hämta upp den lilla amstaffen. Sen krascha på soffan, eller någonting liknande.

RSS 2.0