Spinal Tap

Varför inte ta lite film såhär en tisdag? Varför inte ta en gammal klassiker? Varför inte se om This is Spinal Tap? Det är precis vad jag tänker göra nu! Hysteriskt rolig mokumentär, har du inte sett den så gör det! Se det som en order från mig. "This ones goes up to eleven", och det roliga med just den kommentaren är att jag har stått och tillverkat nappar där trycket varit en "ljudratt" som gick upp till, just det, ELEVEN! Även napptillverkare/designers/beställare har humor i form av gammal klassisk film, check!

Andrew W.K.

Låten sitter fast i hjärnan på mig, ingen aning om varför dock. Men bra som fan är den, det är ju så man hoppas att den skulle handla om en själv, hahaha.

Bitterfitta

Jag är rent ut sagt en jävla bitterfitta för tillfället, man får ju för fan ångest så fort man går utanför dörren eller tittar ut genom ett fönster. Den som tyckte att Sverige var året-runt-boende kan inte haft alla hästar hemma så att säga... Det var inte enbart snö som föll när jag, Tant M och T vandrade från Virus i lördags, det var även svordomar som haglade och yrde. Jag kan säga att jag nu har funnit finne nummer två som avskyr kyla...
Och inte blir man gladare när man får frågan om man vill dj'a på fredag, men tackar nej för att man ska åka iväg. Varför ska allting krocka? Vilken annan fredag som helst i december hade funkat alldeles ypperligt för mig, så varför just denna? Karma, Murphys, whatever, det vill inte fungera för mig helt enkelt...
Stänger in mig i badrummet med ett varmt bad och beskådar när hårfärgen rinner av mig, för det kommer säkerligen göra mig på bättre humör, eller kanske inte. Det känns som att det enda som fattas just nu är att det ska börja hänga en massa SD'are och nazister runt omkring mig, jag skulle inte bli förvånad om de började dyka upp. Men om de gör det ska de få smaka på det dåliga humöret från yttre helvetet!

Working girl

Jaha, och så kommer man hem efter att ha jobbat då. Borde sova, men är helt pigg i huvudet, vafalls!? Dock något seg i benen efter att ha gått hem i den där förbannade jävla snön, blä! Och kan någon förklara för mig varför alla envisas med att komma samtidigt på kvällen så man springer runt runt i nåt slags gatlopp som en jävla hamster i garderoben? Och de första två timmarna står man och rullar tummarna... Men men, lite extra cash till mig, det är aldrig fel. Lite nattmusik får det bli, och självklart en 90-talare då det varit temat för kvällen.

90's

Ikväll är det 90-tal som gäller på kåren hela kvällen, tror det kan bli förbannat fint. Och jag tror att det innebär att jag inte kommer behöva lyssna på house när jag jobbar i garderoben ikväll utan snarare kommer få lyssna till saker som det här:
För många av oss som går på universitetet just nu så är 90-talet ren och skär nostalgi. Det var då man började skolan för första gången, jag hann genomleva lågstadiet, mellanstadiet samt halva högstadiet under 90-talet. Det är 10 år som innehåller så fruktansvärt mycket, ungefär halva formandet av ens person, stil och uttryck. Och så mycket musik det finns som beskriver 90-talet för mig! Macarena som jag och mina syskon studsade runt till när den kom, Nirvana som formade en hel musikscen, Marilyn Mansons Antichrist Superstar-platta som jag inte vet hur många timmar jag har lyssnat på. Hela 90-talets punksväng, den jag var lite för liten för för att vara med i direkt, men vars musik jag direkt tog till mig när jag började högstadiet. Får se vad det blir för musik som bjuds på ikväll, jag vill ha Troublemakers, Charta 77, Räserbajs och Marilyn Manson, men det jag vet säkert att jag kommer få är det här:

VIN!!!

Okej, till den 24:e december i år MÅSTE jag beställa vin! Det finns en jävligt enkel anledning till detta: DET FINNS ETT MOTÖRHEAD-VIN!!! Dock måste man beställa 6 flaskor när man beställer och detta kostar 714:-, vilket jag inte riktigt känner att jag har råd med som student, så jag får hitta några som vill göra en beställning tillsammans med mig. Sen ska jag banne mig sitta och avnjuta vin på Happy Fucking Lemmy Day!!!
Tror vi tar lite Motörhead på det va?
Här hittar ni vinet på systembolagets hemsida!

Överlevde radion även idag, börjar komma i...

dsc_0678 (MMS)

Överlevde radion även idag, börjar komma in i det där med att stå och tjöta i direktsändning. Dagens artister var Adele, Akon och Michael Jackson samt Annie Lennox. Vill ni höra hur det lät får ni gå in på P4 Örebros hemsida. Nu har jag varit och handlat garn till mina stickprojekt (jag kan vara huslig om jag vill) samt min första stickbeskrivning. Har aldrig stickat efter beskrivning förut, så det kan bli spännande. Herr J har beställt en pippitröja av mig, och jag har aldrig stickat en tröja heller. Men det är väl bara att tuta och köra skulle jag gissa på, trial and error så att säga. Men nu blir det lunch på kåren, mat i magen behöver man har jag hört...


God morgon?

Äsch, om den är god eller inte spelar ingen direkt roll just nu, upp måste jag i alla fall. Ska bort till radion och flippellerfloppa, undrar vad det blir för låtar idag. Förra veckan floppade jag Thomas DiLeva, främst för min egna hälsas skull. Jag har svårt för den människan, hela kosmiskkärlekrymdkaftanvattenkanne-grejjen fungerar inte riktigt för mig. Jag börjar dagen med att lyssna på gammal schlager som Sis slängt ut på sin blogg istället, eller ja, bara en av låtarna, för det är den av dem som jag gillar, nämligen den här:

Jul(?) och en jävla massa lampor

Ja, så var det ju det där med jul. I min värld heter den dagen Happy Fucking Lemmy Day. Varför? Fruktansvärt simpel anledning, Lemmy fyller år den dagen! Så den dagen är till hans ära, ingenting annat. Ja, jag äter julmaten, men det är för att det är det som min mamma serverar den dagen (varför vet jag inte riktigt, ingen av oss i familjen hoppar högt av lycka på julafton direkt), men sedan dricker man sprit och lyssnar på Motörhead. Helst ska man dricka Jack Daniels, det kan man ju räkna ut med arslet. Men, nu har jag faktiskt hittat någonting "juligt" som jag skulle kunna tänka mig, nämligen julbelysning. Eller snarare programmerad julbelysning. En snubbe i staterna (han måste ju vara en av få smarta och vettiga amerikaner (hej-nu-kör-vi-hårt-på-fördomarna) om ni frågar mig) programmerade förra året sin julbelysning på huset till Slayers Reign in blood. Supercoolt! Så i år så önskar jag mig att till Happy Fucking Lemmy Day så sätter någon upp en massa lampor någonstans på ett hus (där jag kan närvara och se skådespelet) och programmerar till tonerna av Iron Fist med Motörhead. Det ska väl inte vara så jävla svårt att fixa? Kom igen nu!!!
Och helt plötsligt så var det häftigt med juldekorationer...

Ge mig en eldkastare!!!

Nej, jag gillar inte snön, jag gillar inte kylan, jag har sedan årets snö dök upp gått omkring och hävdat att den som tyckte (eller de kanske man snarare ska säga, var väl inte en person som bosatte sig i Sverige först, ensam) att det är okej att bo i Sverige året runt måste haft en allvarlig psykisk störning. Punkt. Sverige borde kunna fungera som sommarstugelandet, dit folk åker på somrarna. För den svenska sommaren är underbar (när det inte regnar), men det här jävla kalla vintermörkret gör mig vansinnig! Man halkar, man ramlar, man drar knän halvt ur led för att man inte kan gå stabilt på gångvägar som förvandlats till isgator, man har en konstant förkylning, man fryser arslet av sig så fort man går utanför dörren... Och ja, tänk för att det finns dåligt väder och inte bara dåliga kläder!!! Så jag önskar mig bara en sak i kapitalistisk-högtids-present ("vanliga" människor kallar denna högtid för jul) och det är en eldkastare. Kan jag få det? Min vinter skulle helt klart bli lite enklare, skönare och trevligare om någon fixade detta, och den som gör det får även min eviga tacksamhet, och vem vet, kanske även en puss på kinden, men bara om eldkastaren dessutom är snygg, porrig och utstrålar ren rock'n'roll!

Får skäll för att jag inte bloggar, har på...

shot_12877709079 (MMS)

Får skäll för att jag inte bloggar, har på något sätt tappat bort det. Borde skämmas, borde få lite smäll på fingrarna, men det fixar Josajävel åt mig. Sitter just nu på Cadillac Bar och inväntar sällskap, bandclash här ikväll. Har även lekt med skivspelarna idag, det går framåt tror jag. Skulle kört igår, men det blev inte så, istället var jag elev i Kukasus eminenta barskola. Man ska lära sig något nytt varje dag, eller i alla fall försöka med det. Annars är det plugg och pyssel som vanligt, inget nytt under solen där. Mer radio har det blivit, ska dit imorgon igen för att vara med i flippellerflopp-panelen. Jag sysselsätter mig, jag måste, blir ju så förbannat rastlös annars. Och dagens soundtrack är P.F.F. med Hank Williams III, den och Quinna, alltid Quinna. Pastor Fahlberg leder mig genom livet. Och min Smurf är världens grymmaste tjej, hon är inte bara blivande piercare, nu är hon blivande tatuerare också. Jag har lovat bort mina lår till henne för nyskapande hudfärg, mer bläck till mig, mer övning för Smurfen. Spretigt inlägg kanske, men så kan det bli. Följer ni inte tankegångarna så ska ni inte gråta, min hjärna snurrar bara i 120, inte allas som gör det...


SNÖHELVETE!!!

Jaha, så kom den då i år igen, den där jävla snön! Varje år förtränger jag den och hoppas att det aldrig kommer tillbaka. Idag kom den dessutom alldeles extra olämpligt, enligt mig själv. Gick ut och tog en cigg på balkongen när jag vaknade i morses, konstaterade att det var kallt men fint väder, så jag tog på mig söt skjortklänning och ballerinaskor för dagen. Gick till busshållplatsen och hann stå där i två minuter innan det börjar snöa, fuck! Efter en snabb uträkning i mitt huvud så inser jag att om jag ska hem och byta om så kommer jag att komma försent till min föreläsning, så det var ju bara att bita ihop och hoppas på att snövädret skulle vara kortvarigt. Var det det? Oh hell no! Vräkt ner hela förbannade jävla dagen! Och nu när jag skulle hem ställde jag mig vid busshållplatsen igen, tittar på trafiken in mot stan och inser att det står jävligt still. Snabb uträkning i huvudet leder till att det kommer ta lika lång tid att gå hem som att vänta på bussen (vilket stämde, bussen kom till "min" hållplats samtidigt som jag gjorde det) och det är kallare att stå still än att röra på sig. Så jag gick hem, och svor, och svor, och ja, svor. Nu är jag genomblöt, min jacka och halsduk hänger och droppar över badkaret och jag har placerat mig själv i pyjamas i sängen. Jag kommer vara bitter fram tills dess att snön försvinner igen (typ i mitten av april) så vem ger mig en eldkastare?

Man blir sjukt sexig av att gå hem i totalt snöoväder...

Biosugen

Jag är så sjukt sugen på att gå på bio, och det enbart på grund av en enda film, nämligen den här:
För vem vill inte se en film om Cornelis? Att Hank von Helvete (jaja, han heter ju egentligen Hans-Erik Dyvik Husby) spelar Cornelis gör det hela knappast mindre intressant. Är fortfarande lite bitter över att jag aldrig kom iväg till Oslo när han spelade Jesus i Jesus Christ Superstar där, så nu måste jag ju studera hans skådespel.
Sitter och lyssnar på Cornelis här hemma nu och längtar efter biobesök, ska bara hitta någon som vill följa med mig.

I'm a redheaded woman!

dsc_0676 (MMS)

I'm a redheaded woman!


Reclothing

Idag är det dags för höstpremiären för Reclothing. Reclothing är kort och gott en klädbytarförening, mycket smart idé! Man betalar 50kr per termin för att vara medlem, och inför deras events så lämnar man in kläder man har tröttnat på alt. vuxit ur åt något håll, och sedan på eventen kan man hämta ut lika många klädesplagg som man har lämnat in. Man kan helt enkelt byta ett par för stora byxor mot en grym hoodie som någon annan tröttnat på. Så dit ska jag ikväll!

Helt slut och radio

Jag är helt slut, helgen som var kunde inte vara mer välfylld av saker. Drog till Skara i torsdags för att hänga på min gamla gymnasieskola, för på fredagen drog Spökvandringen, A Tribute To Horror, igång. 2000 besökare på fredagen, 1500 besökare på lördagen, det är helt absurt! Någon räknade ut att eleverna gör 39 föreställningar på en kväll då vi släpper iväg en grupp var tionde minut, de är helt klart värda att ha lov denna vecka! Dock inte riktigt lika nöjd med eleven som glömde bokningstelefonen torsdag och fredagkväll så jag fick ta hand om den. Jag är inte sugen på att prata i telefon med folk som vill boka biljetter 09.00 när man varit uppe och slitit kvällen innan. Antagligen inte hon heller, men det är ju inte min arbetsuppgift, utan hennes.
Söndagen var det bara att gå upp tidigt som attan för att sätta sig på ett tåg mot Uppsala och sista träffen med filmutbildningen. Jag var helt slut och febrig, gjorde nog världens piggaste intryck, eller kanske inte... Och sen efter Uppsala-träffen bar det av mot Sthlm där jag tog lite "semester" hemma hos bästa AA och bara slappade. Mycket ligga raklånga i sängen och kolla på Killinggänget blev det.
Sen igår när jag var på väg hem fick jag en förfrågan om att vara med i Radio P4 Örebro idag, så det var jag. Bara att bege sig upp ur sängen i morses och bege sig in mot radiohuset och tycka till om låtar i en flipp-eller-flopp-panel. För er som är nyfikna på att höra hur det lät så hittar ni inslaget här, det sändes mellan 11.30 och 12.00 idag.
Så, nu har jag fyllt i om min senaste vecka (M-Bus gnällde över att jag inte bloggade, men nu har jag gjort det, och lovar att försöka hålla det uppe nu) och nu ska jag sova, för imorgon blir det Reclothing på kåren, berättar mer om det imorgon!
Foto: Andreas Lundgren

RSS 2.0