Småseg

Man är lite småseg sådär idag, vilket kanske inte är så konstigt. Men bakfull är jag inte, victory! Nu ska jag iväg till universitetet för gruppövningar, men först till banken för att byta batteri i den där förbannade dosan så man kan betala sina räkningar. Ikväll kan det nog tänkas bli stand-up på Kåren med bland annat Kodjo Akolor, inte helt fel skulle jag tro.

Helt apropå öl

foto0513 (MMS)

Helt apropå öl med ett jävligt snyggt födelsedagsbarn är fan inte fel en tisdag, bestämdes på två röda, sprang till bussen, jag har nog fan inte blivit tant ändå... Nu blir det fuldans och mer öl!!!


Das sleepyhead

foto0470 (MMS)

Das sleepyhead


29:E MAJ!!!

Försökte få C att garva förut genom att säga 29:E MAJ! men hon förstod inte, och sen visade det sig att hon inte hade sett sketchen ur NileCity, jag blev gravt chockad! Så jag var ju så klart tvungen för att vissa henne denna gamla goding:

Badankan Bertil del 12

Svanslös katt?

Adas svans gick att rädda av de snälla veterinärerna, men hon är inte glad kan jag säga. Inte mamma heller, hon vill aldrig mer ha med Bertil att göra. Det vill inte jag heller för den delen, och igår kväll när vi till slut kom hem från veterinären skällde jag ut honom efter noter, han gick då ut på balkongen och hoppade från den. Men nej, den lilla jävla badankan begick inte självmord, han landade så fint där under balkongen och vandrade sedan iväg, och sedan dess har jag inte sett till honom. Vi får se om han kommer tillbaka eller om han har försvunnit för gott.

Men det måste ha varit en humoristisk scen på veterinärmottagningen igår, jag satt där med en kattbur som innehöll en badanka, som i sin tur satt och höll i en skylt där det stod "Kattfan fick skylle sig själv". Jag kan inte sluta fundera över vart han får sina skyltar ifrån, skiter han fram dem?


Off to the university

Dags att dra sig mot universitetet för fyra timmars föreläsning om vetenskaplig granskning, vet dock inte vad vi ska få lära oss idag. Har hittills pratat hypoteser, argumentationsanalys, hjälphypoteser, förutsättningar och massa annat tokigt. Men en sak vet jag, det första jag ska göra när jag kommer till universitetet är att köpa mig en stoooor kaffe!

Det gäller att roa sig om morgonen

Tror jag kommer få dille på Family Guy snart igen, men det känns inte som ett större problem, det är ju så bra så man har goda ursäkter till att ha dille på det.

Cookies N Beans

Har de senaste två dagarna näst intill lyssnat sönder Cookies N Beans version av First we take Manhattan, kan inte säga hur många gånger jag hittills har lyssnat på den, men jag har ännu inte tröttnat. Helt klart en riktigt skön cover, bör kollas upp!

Tyskt

Gobbfan presenterade mig alldeles nyss för Max Raabe, och jag blev lite kär med en gång. Fint som snus skulle man kunna kalla det!

Onkel Kånkel

Lyssnat på Onkel Kånkel under dagen, terroriserade även C en stund med det i köket, hon sa att hon tyckte att det nästan var lite elakt. Jag dansade med Lucy. Så kan det vara, en helt vanlig dag i ett studentkollektiv någonstans i Sverige!

Badankan Bertil del 11

Bertils förbättring och arbetsansökan

Bertil har skött sig näst intill exemplariskt den senaste veckan, men mycket kanske kan ha att göra med kattburen. Så idag har jag låtit honom åka till min mamma och hälsa på, tänkte att det kanske kunde vara trevligt. Har inte hört någonting från mamma, så det går säkert bra, eller förresten, han har ju bara varit där i en halvtimme, men jag hoppas att han sköter sig.

Personligen så letar jag efter nytt jobb, eftersom jag inte är alltför populär på mitt nuvarande efter att jag hade med mig Bertil dit. Hittade ett jobb som .Net-programmerare som jag tänkte kunde passa mig perfekt. Arbetsansökan lyder som följande:

"Ansökan om jobb som .Net-programmerare:
Tycker verkligen att jag skulle passa utmärkt som programmerare av .Net, då jag i många år arbetat med att programmera och forma alla möjliga sorters ting. Har tidigare arbetat under Dr Mengele med att forma människors olika karaktärer för att tillfredsställa hans egensinniga behov. Har även sysslat med programmering av så kallade gräsätare, något som säkerligen kan liknas vid .Net. Anpassningsbar till hur programmering skall utföras, har erfarenhet av både belöningsteknik samt den medeltida strafftekniken, och viss erfarenhet av den så kallade drogskolan. 
Ni vet var ni ska kontakta mig."

Känns som att jag har jobbet som i en liten ask.

Oh my, nu ringde mamma. Bertil har attackerat hennes katt Ada och bitit av henne svansen, så jag måste kasta mig iväg dit för att hämta Bertil och köra mamma och Ada till veterinären. Panik panik!


En nasseskjorta...

Det finns en låten trudelutt som går såhär: "En nasseskjorta gick till torget, en nasseskjorta stanna här, en nasseskjorta åt en rostbiff, en nasseskjorta stanna här..." vilket sannerligen låter lite, eh, ska vi säga nazi? Men, om man sätter det i rätt kontext så blir det fruktansvärt humoristiskt. Trudelutten är nämligen hämtat från Nalle Puh (tack sis för att du presenterade mig för denna hysteriskt humoristiska trudelutt) och man kan ju helt enkelt bara säga att översättare antingen har en extremt stor portion humor eller inte alltid vet vad de sysslar med. Kan dock inte säga vilket alternativ som är mest korrekt, men det kanske ingen vet.

Traditional Nursery Rhyme

"Oranges and Lemons" say the bells of St Clement's
"Bull's eyes and targets" say the bells of St Margaret's
"Brickbats and tiles" say the bells of St Giles'
"Halfpence and farthings" say the bells of St Martin's
"Pancakes and fritters" say the bells of St Peter's
"Two sticks and an apple" say the bells of Whitechapel
"Pokers and tongs" say the bells of St John's
"Kettles and pans" say the bells of St Anne's
"Old Father Baldpate" say the slow bells of Aldgate
"You owe me ten shillings" say the bells of St Helen's
"When will you pay me?" say the bells of Old Bailey
"When I grow ritch" say the bells of Shoreditch
"Pray when will that be?" say the bells of Stepney
"I don't know" says the great bells of Bow

Gammal klassiker


Man kan hitta mycket roligt på föräldrarnas dator i sina mappar som man inte rört på ett tag, som den här hysteriskt roliga bilden till exempel, den hade jag faktisk glömt av. Rolig som få, nu mig jag mig ett litet garv.

Hur stor är chansen?

Fick sms från Sjöhäng i lördags, han undrade om jag befann mig i byn, ja svarade jag. Sen undrade han om jag hade gått över torget på fredagen, ja svarade jag. Sen undrade han om jag hade gått med någon lång kille med keps, jag frågade om han spionerade. Men det var visst så att han hade sett mig och T-Benet gå över torget, men inte öppnat bildörren och ropat på oss, för han tänkte att hur stor är chansen att jag och T-Benet är i stan samtidigt, så han tänkte att det måste vara två som liknade oss. Men tydligen är chansen större än vad Sjöhäng tror, då jag och T-Benet faktiskt befann oss i stan samtidigt. Så tokigt det kan bli.

Ny krönika ute

Jag har en ny krönika ute på kulturungdom.se, read and enjoy. Imorgon kanske jag berättar om helgen på Schlätta, är fortfarande här och tar det lugnt med familjen ute på landet. Fint som snus är det!

GOOD MORNING SCHLÄTTA

Det är lite som Good Morning Vietnam, förutom att jag inte har någon radio, och just nu är det bara jag och hundarna ute på landet, katterna har jag inte sett till idag. Ska in till stan en stund och hälsa på mammas mormor och morfar tänkte jag, inte träffat dem på jättelänge, typ inte sen jag var hemma över jul och nyår. Lär väl få tusen frågor från mormor om vad jag önskar mig i 25årspresent, hennes förslag lär vara någon söt liten halskedja eller någon liten ring. Jag däremot ska konstant bita mig i läppen för att inte svara att tatueringspengar vore en riktig hit. Har en känsla av att det lär sluta med att jag sitter och skriver en lista över böcker jag skulle vilja ha och som de sedan har svårt för att hitta i den lilla staden. Men men, that's life. Nu ska jag ta på mig polo så man ser respektabel ut (aka så jag inte få skäll av en hysterisk gammelmormor som skriker att hon inte vill se mina tatueringar) och invänta att mamma kommer och hämtar upp mig. Check!

Out on the countryside

Så satt man då ute på landet i det stora vita huset omgärdat av åkermark. Kom till byn vid sju, Gobbfan mötte upp på station, blev sibylla för att sedan dra till Gobbfans nya lägenhet och kolla hur han har det där. Så sjukt trevligt att Gobbfan har valt att komma tillbaka till byn, vi gillar't! Där blev det lite folköl, bokprat, musikprat, religionsprat och lite Monty Python i bakgrunden. Spännande när det kräks så mycket i en scen att man till och med blir äcklad av att slutföra folkisen man håller i handen, helt klart ingenting man ska se på bakfyllan.
Sen blev jag upphämtad av världens bästa mamma, en biltur ut på landet, snabbt ombyte till mjukisbyxor för att sedan få hälsa på de tre bebisarna (läs mina föräldrars tre grand danois-tikar, världens sötaste.) Nu har jag och mamma legat i varsin soffa och kollat på deckare, tagit sista kissen med hundarna och nu blir det sömn.
Fan va skönt det är att vara på Schlätta!!!
Sann Schlätta-humor, vi kan om vi vill, så det så!

Jag säger som mina handleder...

Det var väl ungefär det jag ville ha sagt. Nu drar jag iväg till universitetet för gruppövningar i argumentationsanalys och felslut, sen blir det in till stan för att sätta sig på ett tåg. And then I will be SCHLÄTTA BOUND!!!

Dansar

Dansar runt i lägenheten, packar och fixar, för idag åker jag hem till SCHLÄTTA!!! Insåg igår att jag verkligen inte har varit hemma sen sista helgen i januari då vi for till Skövde och kollade på Vänsternäven, kanske därför jag har sån förbannad hemlängtan. Blivit alldeles för många veckor utan att komma hem, men idag så! Först ska jag bara iväg till universitetet och ha gruppövningar om argumentationsanalys och felslut, sen blir det tåg för hela slanten!
MAMA I'M COMING HOME!!!

Time to wake up!

Dags att upp å hoppa, drar en morgondans till Sigge Fürst här i lägenheten!

Nu jävlar

Nu får T-Benet en egen kategori som den personliga DJ han är för mig! Och dagens skönaste låt jag fått skickat till mig är den här, den går för fullt hos mig just nu, we like it as hell!!!

Reklam för vad?

Gobbfan skickade den här länken till mig förut, och jag vet inte vad jag ska tro. Det enda jag kan komma på är att det skulle vara en reklam för en behå som gör att du slipper ha brösten hängandes där pungen sitter på en man, som man ser på grävlingen i klippet, men frågan är ju vad den lilla tjejen gör i klippet? Hon har ju inga direkta bröst som det verkar, och absolut inga som hon måste hålla upp med någon slags superbehå som djuren som står och håller i sina bröst och fladdrar med dom åt alla håll och kanter. Eller är det den lilla rödluvan som går runt i skogen och delar ut behåar till djuren och hon blir därför förskräckt när hon får syn på grävlingen, för den har hon missat så grävlingen nu har fått hängpattar? Många frågor, och absolut inga svar då jag inte förstår språket.

Humor!

Hittade det här asroliga blogginlägget precis, hahaha, någon har ju onekligen haft tråkigt på jobbet!

DOING THE HAPPY DANCE!!!

Dagen började bra, blev sen totalt jättepiss, och nu är det THE HAPPY DANCE!!! Gobbfan räddade min dag, det blir Schlätta imorgon! Åh vad jag längtar!
Och det slutar inte där, min tyska berättade precis att hon kommer till Örebronx i april!!! OH MY WHAT FUN!!!
Nu är jag glad igen, mycket glad!!!

Badankan Bertil del 10

Bertils förbättring

De senaste dagarna har faktiskt fungerat hyfsat bra med Bertil. Han pratar fortfarande inte med mig, men kattburen har verkligen fungerat alldeles utomordentligt bra. Inga problem alls när jag har varit på jobbet. Igår fick Bertil till och med följa med mig och dricka öl eftersom han skött sig så bra under den senare delen av veckan! Snart ska vi iväg på fest igen, hoppas han sköter sig lika bra idag som han gjorde igår.


Pissigt!!!!

Verkar inte bli nåt Schlätta i helgen då jag inte kan tigga skjuts med bror min, fuck! Och jag som bara vill åka hem, fuck fuck fuck fuck. I am not a happy bunny!
Men har haft en sjukt rolig föreläsning idag iaf, satt och smågarvade mig igenom den, samt att den var sjukt intressant. Argumentationsanalys, det gillar vi har jag upptäckt. Det gäller att försöka se det positiva dagar som denna...
Och Em Elies kommentar förut när vi träffade Cockrine som började berätta om fredagen: "Det är nog första gången jag har sett någon få dig att rodna." Jo, tror fan det! Allt jag har om säga om det: Tror fan det!
Nu ska jag läsa bok och kolla om jag kan bli på bättre humör.
BAJS!

Släpp fångarne loss det är vår!

Jag har en stor förkärlek till Hasse&Tage, och främst filmen Släpp fångarne loss det är vår. Minns att jag och bror min såg den jag vet inte hur många gånger då vi låg hemma med röda hund när vi var små, så sen dess sitter den stenhårt i huvudet. Och man blir ju glad av den! Fantastiska skådespelare i filmen dessutom, Lena Nyman, Gösta Ekman, Hasse&Tage såklart, Margareta Krook och så Ernst-Hugo Järegård! Och i detta klipp, Jan Malmsjö. 

"DN Kultur - Allmän sektvänster"

Har ägnat morgonen åt att se om gårdagens Debatt från SVT, där de ägnade sig åt att diskutera nedbantningen av DNs kulturredaktion. Väldigt rolig och sevärd debatt, och den fick mig att vilja prenumerera på DN igen. Att se Göran Hägg, Göran Greider och den hysteriskt rolige Fredrik Segerfeldt debattera kändes som ett skönt sätt att vakna idag. Och anledningen till att jag vill kalla Fredrik Segerfeldt hysteriskt rolig är för att han är det, världens citatmaskin (citatet ovanför är från honom), men något annat skulle jag nog inte vilja säga om honom. Jo, kanske halvhysterisk. Men i alla fall, nog om herr Segerfeldt, om man ser till debatten i stort, varför har vissa av dem så svårt för att vissa artiklar i DN Kultur kan vara ganska elitistiska? Är jag den enda som kan uppskatta detta för att det på något sätt kan vara utbildande? Fine, då kanske jag tillhör någon form av "sektvänster" då, som Segerfeldt uttrycker det, men jag skulle hellre se en nedbantning av sportsidorna än kultursidorna. Sportsidorna är enligt mig varken folkbildande, tankeväckande, eller samhällsdebatterande, så varför inte banta ner det? Nej, förlåt, glömde ju att om man ger sig på sportsidorna så kommer man få en gigantisk hoper människor efter sig som i likhet med min käre far inte kan använda sin egen hjärna till att diskutera en film (sad but true). Jag tror på att öppna tankeverksamheten hos folk, och jag tror att kultursidorna gör mer för detta än vad sportsidorna någonsin kommer att kunna göra, kanske skulle man kunna tvinga sportnördar att läsa kultursidorna (de kommer få röda hund bara av att hålla i tidningen till en början) som en del i en personlighetsutvecklande process? En tanke värd att tänkas kanske, eventuellt ett experiment att utföra på min far. Nu ska jag läsa DN Kultur.

Den som klipper sina naglar klöser inte lika bra...

Det var allt jag ville säga. Tack och godnatt!

Gardell

"Lesbisk stolthet kallade dom det, fulla flator i flock säger jag." Ja, Jonas Gardell, han kan han :D Framförallt får han mig alltid på bra humör, nu skulle jag haft F här bara så hade vi kunnat kolla på Gardell tillsammans, det är ju nåt av det bästa som finns enligt mig. Ska bara lokalisera veganska saltåvinäger-chips som F kan äta, så är det perfekt sen.

Ehepphepp

Alldeles för trött för att orka tänka, går sisådär. Kör en låt istället, och ja, den är från min personliga dj T-Benet.

Jag blir så trött..

Vissa människor kan trötta ut en bara genom att man tänker på dem, samt att de gör en sjukt förvirrade bara genom att öppna käften. Inte så jävla poppigt kanske, framför allt inte när man vet att man kan lösa det hela bara genom att slutföra diskussionen, men det går aldrig, halvvägs in i det så väljer en del människor att lämna frågan olöst. Samma sak varje år, ungefär två gånger om året. Pratat om förvirringen med älskade F i telefon, nu är jag helt slut i huvudet, ska ta en powernap tror jag.

Badankan Bertil del 9

Hur det hela egentligen började...

Egentligen så kan man ju verkligen ifrågasätta varför badankan Bertil bor hos mig, med tanke på vilken stor idiot han verkar vara.

Såhär är det: I förra veckan så åkte min lillasyster utomlands i ett halvår, och innan hon åkte så kom hon och lämnade denna lilla badanka, insvept i presentpapper och skosnören, till mig som en avskedspresent. Hon hade hittat honom på någon konstig loppmarknad, där han satt alldeles ensam i en bur och tyckte han skulle bli en jättebra present till mig, samtidigt som hon tyckte lite synd om honom och ville ta med sig honom därifrån. Jag förstår nu verkligen varför han satt ensam i en bur på en skum loppmarknad...

Han har alltså bott hos mig nu i 6 dagar, han flyttade in förra onsdagen. Och dessutom så har jag lovat min syster att jag ska hålla denna lilla anka vid liv och så tills dess att hon kommer hem. Hon ville att jag skulle ha den som ett slags sätt att komma ihåg henne på.

Men med tanke på hur Bertil beter sig så kommer jag just nu enbart ihåg min syster som en jävla idiot, men jag kan inte minnas att hon någonsin har bajsat på golvet i hallen.

Så jag får helt enkelt ha Bertil här hos mig tills den 6:e maj då min syster kommer hem igen. Lär vara världskrig då om det fortsätter såhär, men förhoppningsvis ska vi inte behöva uppleva något sådant fasansfullt.


Personlig DJ

Jag har en personlig DJ, han heter T-Benet och sitter och skickar diverse youtubelänkar till mig dagligen. Dagens favorit blev denna finfina låt, så de slänger jag ut här.
Kanske får göra en egen kategori för tips från T-Benet, det blir ju några (läs väldigt många) tips som jag får per vecka från den pöjken!

HYSTERISKT!!!

Den oerhört trevlig bloggen Therewillbenodawnforham har nu nästan överträffat sig själv med detta fantastiska inlägg. Jag garvade så jag tjöt, C tokgarvade hon oxå!

Teologistuderande?

Kan man bli teologistudent utan att vara kristen? Ok, det hela började med att Gobbfan skickade denna eminent länk till mig och sedan följde konversationen:
Gobbfan: Gift dig aldrig!
Iida: Näjj för fan!
Gobbfan: I alla fall inte med en bibeltok :P
Iida: Tror du seriöst det skulle hända?
Gobbfan: Man vet aldrig... Om fem år sitter du där med en prästutbildning och en biskop till man
Iida: Oh hell yeah! Hmmm, om man skulle ta en prästutbildning kanske, tror jag skulle göra succé XD
Gobbfan: Jag är helt klart för det!
Iida: Helt plötsligt blev jag sjukt sugen på att önska mig en bibel i 25års present
Gobbfan: Någon måste ju sprida budskapet om hur briljant jag är :D
Iida: Sprida budskapet om dig? Gör jag inte det tillräckligt redan?
Gobbfan: Jo det gör du...
Iida: Then give me a bible!
Gobbfan: Men jag behöver fler medlemmar i min självmordskult!
Iida: Äsch, det kommer, jag behöver bara en bibel så jag kan skriva om den, så gud inte heter Jahve utan Gobbfan
Gobbfan: Måste du prompt ha både gamla och nya testamentet?
Iida: JA!
Gobbfan: Jäklarns!
Iida: Nya har jag här nånstans, sånt delar de ju ut gratis, är ju gamla testamentet man hittar de riktigt roliga sakerna i (gissar på att det är därför de alltid plockar bort det i gratisversionerna)
Gobbfan: Nja, det är väl så att de vill snärja en med den snälle guden sen smäller de till en med eld, hagel, svavel och folkmordsdåren som en blöt kuk i nyllet
Iida: Är väl något sådant, har faktiskt starka funderingar på varför inte de däringa kristna bara stryker gamla testamentet helt, de verkar ju aldrig vilja tala om det trots att de håller sig kvar i det
Gobbfan: Riktigt bra fråga faktiskt...
Iida: Ja, man undrar ju skarpt ibland. Men det är klart, vad skulle de bokstavstroende lära ut för naturkunskap i skolorna om de dumpade gamla testamentet?
Gobbfan: De kan väl lära ut vad skit som helst, det är ju sagor hsh

Sen hittade jag mitt exemplar av Metal Bibeln, är ju iof bara NT i den, men har hittat en hel del om att man som kvinna ska vara undergiven mannen:
Kolosserbrevet 3:18 "Ni hustrur, underordna er era män, för så bör det vara i Herren."
Första Timoteusbrevet 2:11-2:15 "En kvinna skall i stillhet ta emot undervisning och helt underordna sig. Jag tillåter inte att en kvinna undervisar eller gör sig till herre över mannen, utan hon skall leva i stillhet, eftersom Adam skapades först och sedan Eva. Och det var inte Adam som blev bedragen, utan kvinnan blev bedragen och gjorde sig skyldig till överträdelse. Men hon skall bli frälst under det att hon föder barn, om hon fortsätter att leva ett ärbart liv i tro, kärlek och helgelse."
Brevet till Titus 2:3-2:5 "Äldre kvinnor skall på samma sätt uppträda som det anstår de heliga. De skall inte sprida skvaller och missbruka vin. De skall vara lärare i det som är gott, så att de förmanar de unga kvinnorna att älska man och barn, att leva anständigt och rent, att vara husliga och goda och underordna sig sina män, så att Guds ord inte smädas."

Så, helt enkelt, teologistudier, det vore intressant. Ska nog försöka få tag i en RIKTIG bibel, inte de där gratissakerna de delar ut här och var för det är ju bara halva bibeln och läsa på lite, kanske kan jag till slut få reda på vart jättarna tog vägen. För jag lär ju knappast börja tro på det, denna bild säger nog det mesta om min syn på religion. (Gäller dock inte F och M, smarta brudar, så jag förstår inte riktigt varför de behöver en gud och en text som säger hur de ska leva)

Badankan Bertil del 8

Bertil på jobbet, dag två

Idag var sista dagen jag tog med mig Bertil till jobbet, det är en sak som är säker. Idag gick den lilla jävla badankan in på min chefs kontor och satte sig och bajsade på hans skrivbord, mitt bland en massa viktiga dokument. Som ni förstår blev min chef inte alltför glad över detta, och portade Bertil från min arbetsplats. På sätt och vis är det väldigt skönt, orkar inte ha honom springandes efter mig där med en stor häcklande skylt i handen en enda dag till (ja, han hade skyltarna idag också), men samtidigt vill jag ju inte lämna honom ensam hemma med Mitzie, vet inte vad han kan tänkas ta sig till.

Så idag efter jobbet gjorde jag det enda rätta, jag åkte och införskaffade en kattbur. Denna kattbur kommer den lilla plastankan att få sitta inspärrad i imorgon medans jag är på jobbet, allt för att han inte ska ställa till med mer bekymmer hemma hos mig.

Så det så, ankjävel.


Helt slut

Varit på universitetet hela dagen, först föreläsning, sedan gruppövningar. Ord som rationella och irrationella slutsatser, felslut, bärande och giltigt snurrar runt runt runt i huvudet på mig, tänker helt sonika ligga raklång en sväng i sängen innan jag tar itu med dagens hemmaplugg.
Kan annars säga att jag längtar hem till Schlätta, vill träffa vännerna, familjen och hundarna, samt att jag nu satt besöksförbud på Flaggstången och T-Benet här i Örebronx, de får enbart komma hit om de kan bete sig, vilket jag är osäker på, you wonder why don't you.

Tjoho

Jag har nog precis gjort världens bästa intryck, ringde på dörren för tio minuter sen, går för att öppna, eller går, stapplar som den morgontrötta zombie jag är, och där kommer det en ny tjej som ska flytta in i lägenheten. Hepp! Ska väl försöka vakna till liv lite så jag verkar lite vettigare, samt lägga band på de värsta damprycken idag kanske.

STO SÖKES SNARAST!!!

"Ett sto dog under fölning inatt! En mamma behövs. Någon som känner till ett sto som har förlorat sin fölunge? Sprid fort......070-2154359 det är mycket bråttom!!! Kopiera och lägg in i er status! Tack snälla!!!" /Monica Östranför

(skickar det vidare från facebook)

Fototapet

På tåget på väg upp till El Stockholmo i torsdags så förklarade Smurfen för mig att Flaggstången var hennes stora idol och att hon önskade sig ett idolporträtt av honom. Så jag tog tag i saken och ringde upp Herr Flaggstång, men han verkade inte vilja fixa ett idolkort till Smurfen, förstår dock inte varför. Men under samtalet kläckte Smurfen idén om att hon skulle vilja ha en fototapet med Flaggstången att kunna sätta upp i taket ovanför sin säng, så det är vårt nya mission att fixa. Just nu letas det lämpliga bilder att kunna skicka med när man ska beställa, T-Benet berättade precis att han har massor av roliga bilder, så kanske kommer Smurfen snart att kunna ligga i sin säng och drömsk kunna titta på Flaggstången i taket. Fast då jag tycker att Smurfen borde ha mig som sin stora idol så borde det ju vara jag som tittar ner från taket, men så kom jag på att denna bilden fanns, jag och Flaggstången som brottas om en flaska nazivin på M-Bus's heltäckningsmatta (det var min flaska med nazivin, Flaggstången som krävde att den även skulle vara hans, därav brottningsmatchen) och vi är ju nästan söta mot varandra, men bara nästan. Får se vad det blir för bild till Smurfens fototapet helt enkelt.

Stalin vår kamrat

Hittade denna sjukt humoristiska video på youtube (vart annars?) tidigare under dagen, haha, säga vad man vill om Hej Baberiba, men här har de faktiskt lyckats! Gudrun Schyman med barnkör och Sången om Stalin, det är ju nästan så man blir tårögd! Och efter denna video kom jag, helt apropå (jag lovar), in på gamla låtar med Knutna Nävar, där blev man lite sentimental och tänkte tillbaka på sin tonårstrots när man svalde allt som var vänsterpolitiskt utan förbehåll, källkritik och sinne för självrespekt. Men nu, Gudrun och barnkören!

Wicked Game

Precis kollat på senaste avsnitt av Hitlåtens historia på SVTPlay, denna gång om Chris Isaaks låt Wicked Game. En helt fantastisk gammal klassiker, som dessutom har varit mitt personliga soundtrack den senaste veckan, den har spelats en hel del i huvudet om vi säger så. Efter att ha tittat på programmet så blir jag med en gång nyfiken på att kolla upp mer om denne Chris och hans musik, kanske kan hitta en godbit eller två. Och denna video är ju verkligen en av de sexigaste videosen som någonsin gjorts. 

Badankan Bertil del 7

Bertils första arbetsdag

Idag fick min lilla badanka som sagt följa med mig till jobbet då jag vägrar att lämna honom ensam hemma efter lördagens incident med Mitzie. Det har inte fungerat sådär jättebra, han har häcklat mig hela dagen. Vart jag än har rört mig på min arbetsplats så har han följt efter mig hållandes en stor skylt där han har skrivit "DITT ARBETE SUGER! MIFFO!". Inte världens mest peppande arbetskamrat helt enkelt, eller förlåt, Bertiljävel är ju inte min arbetskamrat, mer ett häcklande as som jag tvingades ha med mig.

Efter lunch tröttnade Bertil på den första skylten och bytte till en där han hade skrivit "KAN DU INTE BÄTTRE ÄN SÅHÄR? DU SKULLE PASSA BÄTTRE MED ATT PLOCKA SOPOR LÄNGS MOTORVÄGEN!!!"

Behöver jag påpeka att mina arbetskamrater tittat väldigt underligt på mig idag? Har ingen aning om hur morgondagens arbetsdag kommer att bli.


Jehovas

Fan, det ringde på dörren förut idag, men jag vägrade resa på mig, tyckte att om inte C öppnade så var vi inte hemma. Och nu berättade C för mig att det var Jehovas som ville prata om Jesus som ringde på, vafalls! Har jag missat dem nu igen? Förklarade för C att nästa gång de kommer får hon hemskt gärna komma in och väcka mig, vore ju riktigt trevligt med ett samtal med dem såhär på söndagsförmiddagen. Kanske skulle kunna några svar på frågorna om vart jättarna tog vägen, hur det där med orenhet fungerar i dagens samhälle, följer man regeln om att man inte får pilla på en kvinna som har menstruation osv. Frågan är väl vem som skulle drivas till vansinne först, jag eller Jehovas, men det märker vi.

Huh?

Hur kan man ha en sjukligt kass morgon idag? Jag var ju nykter och duktig igår! Inget bra, inget bra alls... Lägger mig i sängen och lyssnar på Hole, kanske kan vara dagens musik, jag vet inte, det märker vi.
Someday you will ache like I ache...

Fräsch?

Helt plötsligt känner man sig förvånansvärt fräsch efter de senaste dagarnas totaltokeri. Dags att dra sig mot en mc-klubb för att leka barflicka under kvällen, kan nog bli, eh, spännande?

Fascination

Tullen och polisen har återigen haft ett hejjans pådrag när man ska på båten, fast de hade faktiskt färre hundar i år. Det var bara tre hundar där, och bara två som luktade på alla som gick förbi för att ta sig till båten, förra året var det fyra luktande knarkhundar man fick gå förbi. Men det som är mest fascinerande att de random plockade folk som de kollade igenom väskorna på, och min vän Gobbfan var en av dem. Och de hittade mystiska saker som de kände att de var tvungna att plocka av honom, nämligen några bananer och en oöppnad förpackning med kokosbollar. Var tullen och snuten fikasugna? Eller är det vanligt att man pillar in diverse olagliga substanser i bananer och kokosbollar? Professorns ställer sig frågandes inför detta, bör kanske forska i det.
Professorn var framme en sväng på tåget upp till El Stockholmo

Andra saker...

...som hänt: Bror min fick en käftsmäll av en HA-snubbe på båten då HA-snubben tyckte en tjej som bror min tjötade med hade dålig attityd, men eftersom HA-snubben inte slog tjejer så gav han en käftsmäll till bror min. Härlig logik. Vi har kläckt en idé om en porrfilm, eventuellt porr-serie, vid namn Fångarna i Fittan, den innefattar såklart kluriga celler, springande dvärgar och en hysteriskt skrikande dalmas. T-Benet har förklarat för mig hur sjukt nöjd han är med sin kuk, jag har lovat att bygga ett altare och tillbe den dagligen. Var på sexfest igår, full, var ju smart, vet dock inte riktigt hur jag tänkte när jag kom hem med en lila dildo och röd geishakulor med hjärtan på. Idag har jag en helvetisk träningsvärk i låren, jag vet inte vad jag har gjort. Fick presenter av bror min på båten, en flaska Sailor Jerry-rom och ett halsband med knogjärn, fint som snus. Ikväll ska jag leka barflicka på en MC-klubb, en dusch tror jag skulle sitta fint. Kombon C fyller tydligen år idag, och hon mobbar mig för min träningsvärk. Go Getters var för jävla fina på båten, The Scams var snyggare innan de blev långhåriga jävlar. Ta å klipp dig din långhårte jävul! Mmm, Eddie, fyfan vad fint. Kommer jag på mer som hänt kanske det kommer sen, hjärnan är som en karusell, allting snurrar runt, men jag lever, det är alltid nåt. Nu ska jag lyssna på Eddie och ta en dusch.

Åh fy fan...

Jag mår som jag förtjänar antar jag, borde inte nyktra till kanske, det är ett helvete. Båten tokig som alltid, spriten flödade, knull blev söndermobbade, gurkor antastades, dansgolvet gungade och som vanligt får man se många kukar. Vet inte vad det är med båten och att folk springer omkring och visar kuken. Jag har sett ut som Peg Bundy, jag ser ut som Peg Bundy, och vi har lärt oss att man inte ska spanka varandra med gurkor inne i mataffären, för gurkorna går sönder. Nu cigg, jag stapplar runt som en pensionär utan rullator.

FORTA BÅTAR DRICKA SPRIT!

Så var det då dags att bege sig in mot stationen för att hoppa på ett tåg till El Stockholmo och sen bege sig till en finlandsfärja där det ska härjas i 23 timmar på det stora blå, även kallat att det är dags för årets TATTOOBÅT! Ser fram emot det som fan, får dessutom hänga med F, Smurfen, Bror min och Gobbfan (ja, ömtåliga tönten och irriterat rosa är oxå med, men de har jag ju träffat i veckan) och leva jävel. Mmmm!!! Nä, dags att ta på sig skorna, nu far vi!!!

Badankan Bertil del 6

Hårtussar i taket

Mitzies hårtussar i taket stör mig och Bertil sitter och stirrar ondskefullt på mig. Jag kommer aldrig våga lämna honom ensam hemma i fortsättningen, så numera får han följa med mig vart jag går. Imorgon ska jag jobba, vet inte riktigt hur det ska gå att ha med honom dit, men han får aldrig med stanna hemma ensam.

Dessutom har den lilla jävla badankan fortfarande inte städat upp vare sig sin spya eller sitt bajs, luktar illa i lägenheten, riktigt illa. Får väl snart ge efter och städa upp, trots att det inte är min uppgift.

Badankejävel.


Gammal arrangör

Det värmer lite i hjärteroten när man öppnar sin mailkorg på morgonen och ser att man fått mail från en sångare från ett band som undrar om jag fortfarande arrangerar spelningar då de håller på att plocka ihop en turné. De vill helt enkelt komma tillbaka till SufferCity och spela, trivdes tydligen skarpt när de var där senast, och sånt gillar vi. Dock har ju den gamle Kulturkuken gått i graven, men frågade om de hade något inbokat i Örebro, hade ju kunnat vara riktigt fint.
Vi tar en Troublemakers på det tror jag!

För gammal?

Kan man bli för gammal för att åka på punkfestival? Det borde man väl inte kunna bli, eller? Fick nys om årets Rebellion Festival i Blackpool precis, kollade deras line-up och blev helt plötsligt sjukt sugen på att åka över till England och kolla på massor av bra band. The Vibrators, Cockney Rejects, Blood or Whiskey, Bombshell Rocks (som jag faktiskt trodde hade lagt ner), Discharge och en jävla massa fler. Ni hittar listan med band här.
Blir man någonsin för gammal för punk? Visst, punk är väl inte uteslutande det enda jag lyssnar på numera, så som det var ett tag för några år sen, men fortfarande så dyker punken fram ett par gånger i veckan och kräver att bli lyssnad på. Och därav kan man väl dra slutsatsen att jag inte är för gammal för den, eller? Hade jag varit för gammal för punken hade jag väl knappast velat lyssna på den? Jag tror vi kör The Vibrators version av I kissed a girl på det!

Johnny

Människor är förvirrande...

Glen Campbell

Fick fram en mp3spelare jag inte använt på länge och lyssnade vad jag hade på den, och då var jag med om ett litet hallelujah-moment när Brenda med Glen Campbell kom. Jag hade nästan glömt av den låten, den är ju så tokigt jävla bra, så det blev lite dans på det kan jag ju säga. Och nu berättade T-Benet att han har den på vinylsingel, undrar om man kanske kan bara "råka" få med sig den hem nån gång...

Living in denial

Att som politiker vara homosexuell och samtidigt rösta emot hbt-rättigheter för att ens väljare står för de åsikterna, rätt eller riktigt? Nog är det väl så att politiker ska ta tillvara på vad deras väljare vill att de ska göra, men om vi nu ser till politikern, hur skulle det kännas att när man går på sin väljares linje samtidigt rösta emot sig själv? Roy Ashburn, en amerikansk delstatssenator, har precis kommit ut som homosexuell och han har sysslat med precis det jag precis beskrivit (man kan läsa en artikel om detta på QX). Han har alltså röstat emot hbt-rättigheter samtidigt som han är homosexuell, bra eller dåligt? För han har ju, i alla fall enligt han själv, röstat så som hans väljare velat att han skulle göra, men samtidigt så skulle man ju kunna fundera över om politiker kanske borde ligga i framkant för samhällsutvecklingen. Klart man vill ha politiker som faktiskt gör det som folket vill, men om folket inte står för lika rättigheter för alla människor, vad gör man då? Att rösta för att ta bort homoäktenskap, känns det helt korrekt? I vissa frågor kanske politikerna borde vägleda folket istället för att bli vägledda. Framförallt skulle jag vilja prata med Roy Ashburn själv om hur han har känt inför att rösta emot sig själv, dessutom vore det intressant att få veta hur hans, ganska uppenbarligt, homofientliga väljarkår ser på honom nu då han kommit ut som homosexuell. Någon som har hans nummer så man kan slå en signal för en liten pratstund om politikers uppgift och ansvar inför samhället?

PM-opponering

Det är ju nästan så man känner sig lite elak när man kommer ifrån universitetet efter att ha sysslat med opponering på PM. Kändes som att vi slaktade vår grupp rätt brutalt med kommentarer som "slusatserna känns tagna ur luften på grund av..." och "det här citatet verkar tekniskt omöjligt med tanke på årtal för citatet och den teknik som citatet talar om...". Och vi fick en opponent som inte ville prata inför gruppen och därför inte kom med någon kritik, hepp! Känns väl sådär, men vi verkar ju ha fixat uppgiften i alla fall.
Nu satte min lilla ömtåliga töntvän på Still Counting med Volbeat, mycket fint. "Counting all the assholes in the room, well I'm definately not alone...", klockrent citat. Studerar den lilla ömtåliga tönten medans hon städar, egentligen skulle hon nog hoppa in i duschen då vi ska in till stan om en stund, men hon verkar ha fastnat i pillandet. Kan inte vara lätt inte, får nog sparka lite på henne tror jag.

Von Thronstahl

Varför inte fortsätta med naziromantiken en stund när man har börjat med den? Måste ju säga att Von Thronstahl här gör en mycket bra version av The Skids gamla låt The Saints Are Coming.

Uniformer

Har kollat på ett avsnitt av Boston Tea Party under kvällen, det var mycket underhållande, Jan Guillou kan ju faktiskt vara ganska rolig, speciellt när han i svensk teve sitter och säger att den ryska atomubåten Kursk blev sänkt av amerikanska ubåtar, men att detta inte är något som Ryssland har gått ut med. Och så hade de VM i uniform, och ja, tyska generalsuniformen vann. Men, de hade ju glömt en deltagare! Varför var inte SS med? Nej, jag är inte nazist, absolut inte, men däremot så anser jag att SS hade världens snyggaste uniformer genom världshistorien, och den åsikten tänker jag hålla fast vid tills jag blir bevisad motsatsen och någon visar mig en snyggare uniform. Så, ok, Tyskland vann uniforms-VM, men det var inte rätt tysk uniform som vann, verkligen inte.

Syskon

Sitter och saknar mina syskon lite sisådär, kan ju inte träffa dem när jag vill, vilket är riktigt tråkigt. Syrran har suttit och lagt ut fulbilder på mig på facebook idag, insåg att hon då faktiskt kanske tänkte på mig emellanåt och började sakna henne som fan. Jag vill stå och fula mig i mammas kök nu! Och sen la hon ut en finfiner bild på mig och lillskiten på sin blogg, kolla här. Åker till byn nästa helg, ska bli mycket trevligt, hoppas syrran är hemma då oxå, annars blir det ju "bara" bröderna jag träffar, vilket inte är så jävla bara, saknar dem som fan de oxå!

Hitlåtens historia

Har precis kollat senaste avsnittet av Hitlåtens historia på SVT Play, denna gång handlade det om Enter Sandman med Metallica. Lite tunt kanske man kan tycka, vet inte om det kom upp så mycket nytt som man inte redan visste eller som man hajjade till på, men men, lite trevligt var det ju. Och Enter Sandman är ju en klassiker, så är det ju bara, det går ju faktiskt inte att komma ifrån.  

Badankan Bertil del 5

Bakfyllan Allan

Vaknade för en halvtimme sen, liggandes på soffan i svettiga och alkoholluktande kläder. Jag hör hur det gnyr inifrån mitt sovrum, så jag går dit för att titta vad det är med min hund, min älskade lilla pudel Mitzie. Och när jag tänder lampan därinne, vad tror ni då att jag får se? Jo, den jäveln gjorde det, men åt andra hållet! Badankan Bertil hade limmar upp Mitzie i taket och ställt en kastrull på golvet under där hennes avföring samlades upp.

Förbannade Bertil.

Så nu har jag lyckats få ner Mitzie, men mycket av hennes päls sitter fortfarande kvar i taket, och hon som skulle på utställning snart, det kommer aldrig gå!

Bertil är nu inlåst på toaletten, men jag har stängt av vattnet där inne, så han kan inte bada eller någonting liknande. Sucker!


Längtan

Min lilla ömtåliga töntvän är här, snart ska vi steka pangkakor och sitta på balkongen och äta och dricka te och njuta av solen och längta till sommaren som nu faktiskt verkar vilja komma även i år. We like!

Den stora tedrickardagen

Jag vet inte hur många liter te det har blivit idag. Min lilla ömtåliga töntvän mötte upp mig på bussen från stan efter att jag hade varit på universitetet, vi fixade och trixade, åt lite mat och sen satt vi på balkongen och njöt av solskenet och drack ett par koppar te. Bandaren fick följa med ut också, bara det höjde vårkänslan till det maximala, jag älskar min leopardmönstrade bandare! Sen kom bruden som har favoritfärgen irriterad rosa, då blev det ytterliggare lite te. Sen kom grannen över, ytterliggare två baljor med te (mina tekoppar innehåller en balja), så mycket te blev det idag, och mycket trevligheter.
Däremot en stor dos ambivalens under kvällen, vet inte vad jag ska säga. Lyssna på Rancid och vara lite förvirrad för en stund för mig själv, det tror jag att jag ska göra.

Ruby Soho

Vissa morgnar vaknar man och har direkt en låt som går runt runt runt i huvudet på en, allt som oftast med en låt man inte hört på väldigt länge. Ibland kan det vara låtar som man undrar varför i helvete ens hjärna väljer att spela för en, som någon hemsk gammal Tomas Ledin-låt (det har hänt, jag var mycket förvirrad den morgonen, varför ville min hjärna spela honom för mig?), ibland kan det vara helt fantastiska låtar. Idag vaknade jag med Ruby Soho med Rancid spelandes i huvudet, det var i alla fall en trevlig start på dagen. En bra låt som jag inte har hört på länge, då blir man glad när hjärnan plockar fram den åt en, så jag var ju tvungen att leta fram den och lyssna på den en stund. Nu ska jag till universitetet och diskutera pm-opponering, check! 

Peg eller T-benet?

T-Benet, denna fantastiska människa, har lovat att han ska klä ut sig som Peg Bundy för min skull. Jag blir alldeles varm i hjärteroten av detta faktum måste jag ju få säga, jag tror det kommer bli hysteriskt vackert. 
Ser verkligen fram emot att se T-Benet i stor röd peruk och tighta djurmönstrade kläder, kommer bara kunna beskrivas med ett ord: SÄXÄY!!!

En helg i Uppsala

Roligt dekal jag hittade på en bil i Uppsala

Så var man då hemma efter att ha spenderat lördag och söndag i Uppsala på utbildning med Ung Film Framåt, så nu är man sådär lagom mör i huvudet. Mycket intressanta diskussioner, roliga övningar och lärorika föreläsare. Mycket information inklämt på lite tid skulle man också kunna kalla det. Har mycket nya idéer till min kortfilm, och idéer till andra saker, kan nog bli riktigt fint det här. Nu ska jag vila hjärnan en stund, sen ska jag skriva skriva skriva manus, det är fina saker det!

Nazi?

"Människor av främmande ras som förför en tysk kvinna eller en tysk flicka straffas med döden genom hängning. Tyska män och kvinnor som har umgänge med personer av främmande ras och kvinnor av främmande ras som har umgänge med tyskar skickas till koncentrationsläger."
Heinrich Himmlers anteckning 24 juni 1940
(Källa: SS - ondskans mäktigaste redskap av Guido Knopp)
En sak slog mig med en gång då jag läste detta citat, och är inte det ganska likt, eller väldigt likt, Hank von Helvetes tal innan låten Imorgen Skal Eg Daue på plattan Ass Cobra? Då när Hank pratar om att punkrockkillar ska gå ut med punkrocktjejer och inget annat, eventuellt kan de få gå ut med andra punkrockkillar och ägna sig åt homosexuella aktiviteter. Hmmm, för Turbonegro kanske det inte handlar om att man ska hålla sig ifrån rasblandning utan att man ska hålla sig ifrån att beblanda sig med andra stilar. Dessutom har ju Turbonegro sitt egna jugend, precis som nazisterna hade, lite humoristiskt är det allt.
Det som däremot är mest humoristiskt är att Führer Pervo INTE får heta Führer Pervo på sin Turbojugendjacka, utan det blir enbart President Pervo. Hade varit mycket fint med President Führer Pervo dock, men tyskarna sa tydligen nej till det. Undrar dock hur tyskarna är inblandade i Turbojugend då Turbonegro är ett norskt band.

TURBOJUGEND SUFFERCITY


Njutning på balkongen

Har nu suttit en bra stund på balkongen och njutit av vårsolen. Grisen fick vara med på balkongen hon med, även om hon verkade mycket förvirrad över att få gå ut. Inte lätt när man heter Lucy och är förvirrad. Läser just nu en bok av Guido Knopp om SS, intressant. Varför är det så fascinerande med nazismen? Inte för att jag gillar politiken på något sätt, men på något konstigt vänster är det sjukligt intressant ändå. Finns det någon psykologisk åkomma för detta kanske?

Böcker 2009

Det blev några böcker lästa år 2009. Många av dem var kurslitteratur då jag förra året roade mig med att läsa litteraturvetenskap A och B på Örebro Universitet.

Trollvinter av Tove Jansson (kurslitteratur)

Fear and loathing in Las Vegas av Hunter S. Thompson (LÄSVÄRD)

Rockabilly - en bok om de sista romantikerna av Josefin Ekman

Den som inte tar bort luddet ska dö! av David Batra

Hasse & Tage - Svenska Ord & CO - Saga & Sanning av Staffan Schöier och Stefan Wermelin (LÄSVÄRD)

Fadren av August Strindberg (dramatisk text) (kurslitteratur)

Romeos Julia av Victoria Benedictsson (dramatisk text) (kurslitteratur)

Gilgamesheposet av Sin-leqi-unninni (muntlig först) (kurslitteratur)

Lysistrate av Aristofanes (dramatisk text) (kurslitteratur) (LÄSVÄRD)

Medea av Euripides (dramatisk text) (kurslitteratur)

K-märkta ord - Från kalasbyxor till flourtant av Staffan Bengtsson och Göran Willis (LÄSVÄRD)

The Hot Rod av Dain Gingerelli

Hamlet av William Shakespeare (dramatisk text) (kurslitteratur)

Eva Brauns förlorade liv av Angela Lambert

Candide eller optimisten av Voltaire (kurslitteratur)

En midsommarnattsdröm av William Shakespeare (dramatisk text) (kurslitteratur)

Den nakna lunchen av William S. Burroughs (LÄSVÄRD)

Tartuffe av Moliére (dramatisk text) (kurslitteratur)

Den girige av Moliére (dramatisk text) (kurslitteratur)

Faidra av Racine (dramatisk text) (kurslitteratur)

Klassiska klyschor och K-märkta ord - från unisex till flakmoppe av Staffan Bengtsson och Göran Willis (LÄSVÄRD)

Richard III av William Shakespeare (dramatiskt text) (kurslitteratur)

Förnuft och känsla av Jane Austen (kurslitteratur)

Utrotningshotat av Johan Tell

Odyssén av Homeros (kurslitteratur)

Madame Bovary av Gustave Flaubert (kurslitteratur) (LÄSVÄRD)

Kappan av Nikolaj Gogol (kurslitteratur)

Röda rummet av August Strindberg (kurslitteratur)

En herrgårdssägen av Selma Lagerlöf (kurslitteratur)

Et dukkehjem av Henrik Ibsen (kurslitteratur)

Mörkrets hjärta av Joseph Conrad (kurslitteratur)

Främlingen av Albert Camus (kurslitteratur)

Strändernas svall av Eyvind Johnson (kursliteratur) (LÄSVÄRD)

I väntan på Godot av Samuel Becket (dramatisk text) (kurslitteratur) (LÄSVÄRD)

Top Girls av Caryl Churchill (dramatisk text) (kurslitteratur)

Duck City av Lena Andersson

Ett drömspel av August Strindberg (dramatisk text) (kurslitteratur)

Simons 120 dagar av Simon Gärdenfors

Ockult av Fredrik Colting och Carl-Johan Gadd

Gör vad du vill av Erlend Loe

Den förunderliga kameleonten av Inger Edelfeldt (kurslitteratur)

Pappersväggar av John Ajvide Lindqvist

Keith Richards - biografin av Victor Bockris (LÄSVÄRD)

Dårens dotter av Mian Lodalen (LÄSVÄRD)

Simoqins profetior av Samit Basu

Frankenstein av Mary Shelley (kurslitteratur) (LÄSVÄRD)

Drottningens juvelsmycke av Carl Jonas Love Almqvist (kurslitteratur) (LÄSVÄRD)

Krogen av Emile Zola (kurslitteratur)

Pappa Goriot av Honoré de Balzac (kurslitteratur)

Pengar av Victoria Benedictsson (kurslitteratur)

No av Boyd Rice (LÄSVÄRD)

Sex roller söker en författare av Luigi Pirandello (dramatisk text) (kurslitteratur)

Mor Courage och hennes barn av Bertolt Brecht (dramatisk text) (kurslitteratur)

Aniara av Harry Martinsson (kurslitteratur)

Chefen fru Ingeborg av Hjalmar Bergman (kurslitteratur)

Processen av Franz Kafka (kurslitteratur)

Mrs Dalloway av Virgina Wolf (kurslitteratur) (LÄSVÄRD)

Mor gifter sig av Moa Martinsson (kurslitteratur)

Den nya Evas passion av Angela Carter (LÄSVÄRD)

Raggare - rebellerna som skakade Sverige av Sten Berglind

Bukowski - en biografi av Howard Sounes (LÄSVÄRD)

Hogg av Samuel R. Delany

Döden ett bekymmer av Torgny Lindgren och Eric Åkerlund

Elak & Pucko - sämst i rymden av Fredde Granberg (LÄSVÄRD)


Bara för att jag beskrivit några som läsvärda betyder det inte att resten av böckerna är dåliga, men det är dom som jag kommer ihåg som att jag gillade att läsa och som jag skulle tipsa andra om. Kolla om ni kan hitta något intressant.

Badankan Bertil del 4

Rymmer

Nu sticker jag hemifrån, spelar ingen roll vad den där jävla Bertil tar sig till. Han pratar fortfarande inte, men nu skriver han skyltar. Skyltar där han hotar med att porrsurfa och fylla hela datorn med virus medans jag pluggar. Och om jag går så hävdar han att han kommer limma fast min hund i golvet. Men jag tror inte på honom, så nu går jag hemifrån, och jag tar all ölen med mig, då kan den lilla alkoholistankan inte ens bli packad ikväll.

Känn på den, din lilla jävla badanka!


Thåström

Igår på eftermiddagen och kvällen hade jag något slags Thåström-revival för mig själv i min ipod, och då främst de två låtarna Ståaldrigstill och Miss Huddinge -72.

"Ni vet jag har feber, fick jag redan som barn. Måste visa att jag lever, så därav mitt tjat"


"Åh jag kom som en flicka, gick som en dam, älskad av alla som jag sög av"

(texterna hämtad ur den eminenta boken THÅSTRÖM TXTR)

TACK!

Tack Tim Burton för en omvänd princessaga med en stark tjej som väljer bort äktenskapet för att finna sig själv, TACK!!! Och ja, man bör se Alice i Underlandet.

Hur man kan roa sig med snö

Så här kan man tydligen roa sig med snö och en snowracer i Örebro

Pepp!

Peppar som få här hemma just nu, och anledningen är att jag och Em Elie ska på Alice i Underlandet ikväll. Länge sen jag var på bio dessutom, så det ska bli riktigt nice. Bio och Tim Burton, en klockren kombination.

1984


Inatt läste jag ut 1984 av George Orwell. Är lite besviken på mig själv för att jag inte läst den tidigare, det är en bok som alla borde läsa någon gång i livet. Boken handlar om Winston som lever i London, men inte det London vi kanske känner idag, eller kände 1984, utan det London som Orwell såg framför sig, boken utkom 1949, i en skräckvision om hur världen kunde tänkas vara 1984. Boken handlar om hur Winston börjar inse hur samhället faktiskt är format, med Storebror som hela tiden bevakar sina undersåtar (uttrycket "Storebror ser dig" kommer från denna bok som ni kanske förstår) och inga tankar emot staten Oceanien får förekomma. Boken är ett väldigt välskrivet skräckepos, ett onekligen hett lästips.
Nu funderar jag på vad jag ska ägna mig åt att läsa idag, kanske boken om Nostradamus profetior som jag inhandlade på Myrornas häromdagen. Kanske onekligen skulle vara en hit.

Morgonstund har guld i mun?

Näe, skulle inte tro det du. Jag är vaken på tok för tidigt, är ju en sak som är säker. Jag är ingen morgonmänniska, all heil to the kaffebryggare. Försöker göra det bästa av morgonen, poppar Faster Elin med Ann-Catherine & Top Teens, men Lucy har vält min stackars blomma så krukan nu har gått sönder och blomman kan nog numer räknas som död, kattjävel. Är ju inte sådär jättesugen på att dra fram dammsugaren just nu, men vad gör man? Antingen det eller komma hem från universitetet senare idag och inse att kattfan har rivit runt blomjord i hela lägenheten. Suck. Säger ju att morgnar inte är något vidare.
Varför ser tatueringar så skabbiga ut medans de läker förresten?
Men jag fick mig ett sånt där skönt mysgarv förut när jag läste Terrors blogg och hon beskrev mig som sin husröding, hahaha, så söt är hon, den lilla nazin. PONNY!
Nä, om man skulle klä på sig lite kanske, ska iväg till universitetet om en liten stund, PM för hela slanten, och ikväll blir det Alice i Underlandet, peppar som fan!!!
Nu: George Carlin - Religion is bullshit
Jo, fick ju den här roliga länken av T-Benet igår, fint med folk som mekar motorcyklar i vardagsrummet, hahaha.

EDDIE

Det blev en Eddie-kväll då T-Benet sitter och skickar över massa roliga youtubelänkar, jag sitter här och skrattar gott! Denna man, han försvann alldeles för tidigt. Lyssna, se och njut mina damerrr och herrrarrrr!

För jävla bra!

Det är såna låtar som alltid får upp humöret i topp på en!

Badankan Bertil del 3

Mögel och tubost

Eftersom Bertil, den där badankan, inte behagar att gå till affären så finns det ingen mat hemma. Eller jo, lite mögligt bröd och en liten liten klick räkost på tub. Eller fanns kanske man snarare ska säga, jag tog snabbt tag i den brödbiten som inte hade mögel på sig och sprang in med räkosttuben på toaletten, där fick jag äta min mat ifred. Badankejäveln lämnade jag kvar i köket med det mögliga brödet som blev kvar, rätt åt honom tyckte jag. Ja, alltså, tyckte jag, för det slutade med att Bertil kräktes i diskhon pga det mögliga brödet.

Så nu är det bajs i hallen och en spya i köket, och Bertil vägrar fortfarande städa efter sig. Jävla badanka.


Jag blir emo?

T-Benet ringde för en liten stund sen och undrade varför jag skrev emo-statusrader på facebook. Jag hade skrivit "Oh just kill me..." på grund av att jag hade migrän och inte orkade ett piss. När jag förklarade anledningen för honom var det godtagbart, men han hade blivit orolig sa han. Så just nu roar jag mig med att förklara för honom via sms att jag ska bli emo, jag ska ha svart sidlugg, lyssna på Tokio Hotel och Broder Daniel, skära mig i armarna och tycka synd om mig själv. Fast T-Benet svarar då med att om jag börjar med det så är jag död. Undrar om man då inte har uppfyllt sitt syfte?
Försökte ge T-Benet en komplimang förut för att han hade skickat en skiva till mig på som det står "Helt hotbefriat brev!" på, men han förstod inte vad jag pratade om. Mycket mysko tyckte jag, då han häromdagen berättade att han hade bränt en skiva till mig med massa skön Gbg-punk 78-80. Sen kollade jag närmare på skivan, såg att det var en dvd-skiva och kom på att Gobbfan pratade häromdagen på att det var något han skulle fixa åt mig. Så det är väl helt enkelt Gobbfan jag får tacka och säga: Söt du är som skickar vanliga hotbefriade brev till mig!
Nu ska jag plugga, men först mitt nya favoritband! Får inte glömma att jag ska gå och kamma till en snedlugg heller, och mycket kajal ska det vara, runt hela ögonen!!!

RSS 2.0