Well well

Josajävel skäller på mig för att jag inte bloggat på ett par dagar, men jag har en anledning: True Blood. Började kolla igenom serien i helgen, och jag kan inte sluta. Varenda lediga stund jag kan finna så drar jag ett avsnitt, eller två, eller tre, eller, ja, ni fattar. Jag är beroende. Skrivandet kommer helt klart inte i första hand, det gör mjukporren med vampyrerna. För hur kan man kalla True Blood för något annat än mjukporr? Men jag älskar det. Nej, jag älskar det inte, jag kräver det, rakt in i ögonen, in i hjärnan, in i venerna? Whatever...
Betnér igår var grymt btw, mer än 400 pers kom dit, knökat så det skrek om det. We like! Nu formulerar min hjärna nya idéer, överraskande nog innehåller de inga vampyrer (ännu). Överarbetande hjärna? Ja. Siktar jag på en hjärtattack innan 30? Nej, absolut inte, räcker med att jag har gått in i väggen en gång, var fan inte roligt. Men min hjärna jobbar på ändå, och bara spottar ur sig tokigheter. Knepet handlar om att man får lära sig att sålla bland sakerna och välja ut vilka idéer man vill gå vidare med och förverkliga.
Nu ska jag kolla på mjukporr, True Blood alltså.

Betnér

Missa inte Magnus Betnér på onsdag, biljetter släpps på måndag och kommer finnas till försäljning på kåren och runt om på universitetet!

Sömnlös men skrattar

Jaha, här ligger man då och kan inte sova, vad ska man då sysselsätta sig med? Jo, fulsurfa på youtube såklart! Och vet ni vad jag har insett? Göran Hägglund har allt lite humor!
Och Lasse har humor han också, haha, han kan ju bara inte låta bli att skratta. Men däremot Affe, han sitter stel som en pinne, tycker han inte att hans efterträdare är rolig? Är han lite bitter månntro?
Är det såhär plenisalsdebatterna går till i riksdagen kanske man skulle satsa på en politisk karriär...

Jojo...

Ja, alltså, det där mötet jag hamnade på, jag vet inte riktigt vad de vill ha av mig, eller, jag vet vad de vill ha av mig, men jag vet inte om jag kan ge dem det. Förvirrad? Svar ja. Men men, det kanske rer sig, eller så skiter man i det och koncentrerar sig på annat istället, får se hur det blir.
Men är ändå på glatt humör, när jag kom hem så såg jag att bror min hade skickat över en sjukt skön spotifyplaylist så den lyssnar jag på nu, fint som snus. Tack bror!
Snart helg, blir bra det. Hindocha ska lära mig hur skivspelarna fungerar, wopetiho, blir hur bra som helst. Varför? För att det är ball! Och för att det kan finnas lite planer kanske, hehe.
Orka svamla, jag sover istället, ska till universitetet imorgon och förbereda arbete med en feministisk filmanalys, joråsåatteh, så är det när man läser genusvetenskap!

Hit ska jag tydligen på möte nu, ska bara ...

dsc_0645 (MMS)

Hit ska jag tydligen på möte nu, ska bara vänta på Hindocha, check! Varit på manifestation mot SD's poltik, fick reda på att den borgerliga alliansen + mp har bestämt sig för att ta SD till sig i Örebros kommunfullmäktige för att kunna få majoritet, känns det bra? Svar nej. Och från studenternas sida låter det knappast bra att årets studentstad (som Örebro just nu är utnämnt till) har SD i en sådan roll i kommunfullmäktige. Urrrk. Men nu ska jag koncentrera mig på mötet, hepp!


Nya förfrågningar och tokigheter

Känns bra att telefonen ringer en dag som denna när allting bara känns bajs och jag genom telefonluren får en förfrågan om att följa med på möte ikväll om lite nya event som kan vara på gång. Nice! Känns som att det börjar släppa en del nu, jag får saker att göra och får utvecklas.
Ja, och en riktigt bra sak är att vi på onsdag nästa vecka kör en Nervös-XL i samarbete med kåren och då har Magnus Betnér på scen. Känns det bra? Något fruktansvärt! Betnér är helt klart en av mina svenska favoritkomiker, och jag tror att det kan komma riktigt roliga saker ur honom nästa vecka. För vem kommer kunna diskutera valet bättre än denne man? Just det!
Nu är jag på lite bättre humör, tack världen, det behövde jag!

Sömn

Det märks att min kropp inte är på topp just nu, sov 13 timmar inatt, helt utslagen. Och vaknar med en näsa som producerar 15 kg snor i minuten, minst! Jävla skitnäsa.
Idag är det manifestation kl 17.00 på våghustorget här i Örebro mot Sverigedemokraternas politik. Jag kommer vara där, kommer du?
Jag behöver vakna nu känner jag, behöver få saker och ting gjorda. Jag behöver musik för att få igång hjärnan, tror det får bli lite Rancid.
Helt klart ett av världens mest menlösa inlägg, men jag bryr mig inte ett skit, de senaste dagarna har slitit ut min hjärna, eller? Kanske är jag tillbaka i full fart om en liten stund.

Pruttskrutt

Näe, nu blir det att dra på en film och halvsova/sova. Har genom halvsovit mig igenom Repmånad, denna fantastiska svenska klassiker! "Herr Larsson kan inte reglementet!" Alla borde fan se den här filmen, så är det bara. Punk(t) slut! (Ja, min trötthet börjar övergå till hjärndödhet, skyller på att hjärnan återigen rinner ut från näsan, den hinner ju aldrig återhämta sig!)

Tack Josen + något annat än politik

Jag har världens bästa vänner, så är det bara. En av dessa heter Josajävel och är en fantastisk tjej, och nu har hon gjort mig sådär glad igen genom att på ett oerhört intelligent sätt kommentera andras uttalanden. Såhär skriver Josen om Jockes kommentarer:
"Det verkar ju väldigt intelligent att vilja rösta på SD på rent trots.

Som att man då ska straffa svenska folket, ett visst parti eller delar av något parti genom att rösta in ett rasistiskt parti i riksdagen.

Tack Gud att få resonerar som Jocke, för det hade varit otroligt jobbigt och fruktansvärt obehagligt om fler hade den synen på politik och på vår rösträtt.

Gud vet att jag inte röstar på nationalsocialistiskt front för att de inte får något utrymme i media. Jag går heller inte och röstar på första bästa rasistiska parti för att de får mothugg eller för att de tvingas stå för sin egen politik."
Tack Josen! Du förgyllde min kväll!
Nu tar vi någonting annat än politik en stund, politiken har verkligen tagit över det här stället sen söndagens val, det har varit väldigt lite musik och idioti. Därför tänker jag nu ta musik, och en del idioti (den roliga, kreativa idiotin) med Hellacopters gamle trummis som får sig ett trumset i is, det ni!
Mycket coolare än så kan det inte bli, haha, jo, det kan bli ICECOLD! "What's cooler than being cool? ICECOLD!" (Kommer ni inte ihåg det från Outkast - Hey Ya så har ni ju missat något, men men...)

Svar till Jocke

Hej Jocke
Jag tror inte alls att det gynnar en själv att stå och försöka överrösta SD's torgmöten med skrik och oljud. Jag tror på argumentation, att ta debatten och försöka diskutera. Jag har försökt att diskutera med folk från SD vid deras valstugor, dock utan speciellt bra resultat. Människan som skulle svara på mina frågor skällde på mig för att jag frågade om deras invandringspolitik, fastän jag försökte förklara för honom att det var den frågan som hos dom lyste starkast och att det var den frågan de själva lyfte fram främst, bara att se till deras reklamfilm. Men nej, då fick jag en utskällning. Denne fruktansvärt arrogante man, som absolut inte ville lyssna till vad jag hade att säga, förklarade för mig att jag förde en cirkelargumentation (han använde inte det ordet, men jag gissar på att det var det han menade) fastän han själv aldrig svarade på mina frågor så jag fick upprepa dem. Så ja, jag har försökt ta debatten, dock utan resultat.
Självklart ska SD få uttrycka sina åsikter, hur ska vi annars kunna syna deras argument? Om de inte får berätta vad de vill, hur ska vi då kunna motbevisa dem?
Jag förstår att våra andra folkvalda politiker säger att de inte vill "tala med dem", då jag tror att de med det menar att de inte tänker diskutera med dem om hur man ska lösa regeringsfrågan efter detta valet. Inget av de andra riksdagspartierna vill bli partiet som samarbetar med SD för att kunna regera. Men tror du verkligen att SD kommer att hindras från att gå upp i talarstolen under debatterna? Det tror inte jag.
Det mest spännande i dina kommentarer är att du verkar anse att jag har stått i media och hävdat att jag inte tänker tala med SD. Det har jag absolut inte gjort, jag har inte varit i en enda tidning, och som jag sa tidigare, de får hemskt gärna lyfta fram sina argument, hur ska vi annars kunna syna dem? Att du sen också antar att jag står för att stå vid deras torgmöten och skrika istället för att ta debatten, även det är smått nedvärderande mot mig. Låt dom komma till tals, men låt dem även få veta att vi inte tycker om det dom står för. Jag har försökt att ta debatten, både med dem vid torgmöten och vid andra tillfällen, men jag har enbart mötts av arrogans och nedvärderande kommentarer. Jag tänker inte, jag ställer bara samma frågor igen, jag får skäll för att jag inte med en gång ställer en fråga om deras skolpolitik, jag är inte påläst. Refererade man sedan till något man hade läst på deras hemsida stämde inte det, trots att man kunde förklara för dem vart på hemsidan det stod osv.
Så försök du själv att ta debatten med SD på ett vettigt sätt. Visst, Jimmie Åkesson är väldigt talför och verbal, men han är en av de få i partiet. Försök att vilja få till en diskussion med dem vid valstugorna när du är en av dem som inte håller med dem, du kommer gå därifrån förbannad pga hur du har blivit behandlad. Jag tror att det är detta som har fått andra, inte jag, att vända sig bort från debatten och istället velat överrösta dem. Men jag tänker inte stå och skrika vid deras torgmöten, jag vill bemöta dem med argumentation och analys. Det är för mig att protestera högljutt.
Jag är inte politiker, jag syns inte i media, jag skriver här om vad jag själv tycker och anser. Vill du kritisera det de folkvalda uttalar sig om i media, om deras åsikter och tillvägagångssätt, kritisera då dem. Rikta inte den kritiken mot mig.
(Anledningen till detta inlägg är Jockes kommentarer till föregående inlägg. Jag vet dock inte vem Jocke är, men det får han/hon gärna berätta.)

Det vettigaste jag läst på länge

Ibland hittar man riktiga guldkorn på Facebook, idag hittade jag det mest intelligenta som jag har läst på länge, nämligen denna text:
"Voltaire och Sverigedemokraterna

Det verkar populärt att citera Voltaire nu under proteststormen mot SD-väljarna ("Jag delar inte dina åsikter men jag är beredd att dö för din rätt att framföra dem”) som ett sätt att gjuta olja på vågorna. Problemet är att Voltaire aldrig uttalat detta (det är en felaktig parafras från hans Traktat om Toleransen) utan istället skrev ungefär ”Tänk själv och låt andra njuta samma privilegium” - en mycket mer komplex och ambivalent princip. Voltaire själv skulle aldrig ställt sig bakom en så filosofiskt grund idé som den förstnämnda.

Problemet med detta moraliska imperativ är nämligen att man helt bortser från en dimension - om du framför dina åsikter får du också ta de sociala konsekvenserna av det. Ingenstans finns någon rimlighet i tanken att alla åsikter ska bemötas med samma fåraktiga Kristian Luuk-leende eller att kontroversiella politiska uttalanden ska passera som om det handlade om vilka banala preferenser som helst. Om du framför din åsikt får du räkna med att andra reagerar, vilket kommer att påverka dina relationer och ditt anseende.

Principer om yttrandefrihet och åsiktsfrihet är centrala i försvaret av demokratin. Samtidigt är det som historien visat en fullständigt demokratisk process att rösta bort demokratin, vilket är systemets stora svaghet. Parallellt med försvarandet av de viktiga principerna på en övergripande nivå måste man därför också på en personlig nivå ta ställning. Ytterst få har hävdat att SD som parti ska förbjudas eller valet ogiltigförklaras. Yttrandefrihet och åsiktsfrihet överlever i nuläget med andra ord utan att någon behöver offra sitt liv för Jimmie. Däremot tänker jag på ett personligt plan se till att det kostar att företräda en åsikt som till exempel innebär att min flickvän inte får leva hos mig i Sverige. Du kommer inte att vara min vän utan min fiende. Jag försvarar din rätt att framföra dina åsikter, men jag är beredd att dö för att hindra dem från att bli politisk praktik."

Texten är skriven av Alexander Graff.

När jag läste denna text blev jag alldeles varm i hjärtat, äntligen någon som har förstått. Jag vill inte kasta ut SD ur riksdagen, jag vill inte ogiltigförklara valet, men jag tänker protestera högljutt, vitt och brett mot deras enligt mig absurda tankar och idéer. Jag tänker motargumentera och syna, allt för att få folk att förstå att deras politik inte hör hemma i den svenska riksdagen. De har kommit in i riksdagen genom en demokratisk process och de ska ut på samma sätt. I nästa val ska inte SD få över 4%, helst ska de inte få några röster alls. Men om det är någonting vi ska klara av så måste vi börja nu.


Jim Goad

Jim Goad, en amerikansk sångare, skribent, m.m. och i mina ögon en citatmaskin. Han har redan kläckt ur sig en sjukligt bra idag, nämligen den här:
"Democracy is based on the severely flawed premise that most people aren't stupid."
Känns på något mystiskt sätt som att den passar in i mitt liv just nu, tycker ni inte? Men det tar inte slut där, han har några sköna gamla godingar också!
"Masturbation is not a sin. What's a sin is that your parents didn't masturbate on the night you were conceived."
"Touch your finger to your nose, close your eyes, spin around, and die of natural causes."
"You have tremendous faith in God. Problem is, God has absolutely no confidence in you."
"I told some hermaphrodite to go fuck himself, and so he did."
"'Justice' is a word used by dishonest people when they mean to say 'revenge.' "
Ni hittar mer med honom på Twitter. Ja, och så är han ju mannen bakom pseudonymen Big Red Goad dessutom.

Hur tänker han?

Läs den här artikeln, så kan vi börja med lite frågor sedan. Hur tänker han? Är han rojalist? För är han det, kan han tänka sig att slänga ut kungafamiljen? För de har "bara" levt i Sverige i ett par generationer. Eller tänker han bara sära på Knugen och Silvia? Och hur räknas det om ens ena förälder är svensk och den andre är invandrare? Ska de skickas ut eller får de stanna? Tror prinsessorna och prinsen är lite nyfikna på det svaret... Hur många generationer bakåt handlar det om? Eller ska man enbart gå på utseende? Jag må vara jävligt blek, men jag är fan inte blond, får jag vara kvar?
"Finns det en gräns för hur många generationer tillbaks man måste gå för att vara svensk?
– Nej det spelar ingen roll. En utländsk familj som flyttat hit och bott här i många generationer räknas inte som svensk, det är det biologiska som är intressant."
Okej, Knugen, du får flytta till Frankrike, Guillou får flytta han också, och ni som är sporttokiga kan ju bara säga bye bye till Zlatan. Ja, i alla fall om fler som denna människa får mandat i Sverige. Sen alla ni som för ett par generationer sedan kom hit från Tyskland, Frankrike, England, whatever, börja packa väskorna redan nu.
Men bara en sista fråga: HUR FAN KOM DENNA MÄNNISKA IN I GRÄSTORPS KOMMUNFULLMÄKTIGE!?!?!?!

Blä!

Finns det något värre än att vakna med huvudvärk? Det är fan aldrig en bra start på dagen och nu känner jag mig inte alls pepp för att dra ner till biblioteket och plugga, usch. Min snorighet får mig att enbart vilja bädda ner mig i sängen och blunda ett par timmar till och hoppas på att allting bara försvinner, men jag vet att det enbart är slöseri med tid då jag fortfarande kommer vara ett snormongo när jag vaknar.
Så istället för att ligga och tycka synd om mig själv snortar jag så mycket nässpray jag bara kan med och tar tag i dagen. Hoppas det händer något roligt också så det inte bara blir jobb, men det märker vi.
Och den här låten har jag fastnat stenhårt för de senaste veckorna, vet inte hur många gånger jag har lyssnat på den.

Snurrig

Nu har jag tittat på så mycket debattprogram och nyhetssändningar, läst debattinlägg efter debattinlägg, studerat tidningsartiklar och försökt förstå argumentationer att jag blir alldeles snurrig. Dags att sova nu snart kanske? Jag skulle tro det, är en dag imorgon också, ytterliggare en dag för studier, jobb och argumentation.
Jag vill ha en godnattvisa, jag vill ha den här:
Jag får höra att jag borde vara realist och inse att SD inte kommer försvinna ut riksdagen vid nästa val, men jag vägrar. Jag får höra att jag borde se till Europa och se att SD kommer fastna i parlamentet så som främlingsfientliga makter har fastnat där, men jag vägrar. Jag vill inte förlora hoppet helt om att svenska folket kan stå för solidaritet och medmänsklighet, den tanken vägrar jag att ge upp.

Hur kan dom med?

Igår satt några bekanta i Asta Kask och undrade hur de kunde ha SD-sympatisörer bland sina vänner på Facebook och jag har mer än en gång sett nazistsympatisörer iklädda Snutjävel-kepsar. Hur går det ihop? Två starkt vänsterpolitiska band med rasistiska och nazistiska fans? Hur går det ihop i de fansens huvuden? Personligen skulle jag aldrig sätta min fot på en nazi-spelning, det går inte ihop med den jag är. Kan någon förklara för mig hur de tänker? Jag är starkt förbryllad! Tar lite Snutjävel på det.

Äntligen ett garv

Äntligen kommer det ett ordentligt garv från mig, det första sen innan valvakan i söndags, och det tackar jag min kära syster för!!! Jag ringde ju henne som sagt när jag kom till Jönköping i lördags, men hon var ju då såklart i Götlaborg, så jag kunde inte träffa henne. Nu verkar hon ha varit och kikat på bloggen då jag fått denna kommentar från henne till inlägget där jag la upp ett kort på den nya gaddningen:
JÄVLA UNGE!! Va fan håller då sånt här hemligt för?? VA? VA? VA? VA? VA? VA? VA? VA? VA? VA? VA? VA? VA? VA? VA? VA? VA? VA? VA? VA? VA? VA? VA? VA? VA? VA? VA? VA? VA? VA? VA? VA? VA? VA? VA? VA? VA? VA? VA? VA? VA? VA? VA? men kommer du tillbaka till jönet för att fylla i färg eller??
Hahaha, jag har världens bästa syster!!! Och ja, jag kommer tillbaka till Jönköping för att fylla i färg, troligtvis även för att skaffa mer bläck på min kropp!
Jag och SysterYster, två helt fullkomligt vettiga människor!

För fan Sverige!

Jag har världens bästa profilbild på fejjan, nämligen denna bilden. Så besviken är jag på Sverige efter söndagens val.
Och det blev ingen föreläsning ikväll, istället halvligger jag i sängen och äter glass och tycker synd om mig själv medans jag snorar som en idiot. Det och samlar kraft för att orka med mer argumentation.

Snooooooooooooooooor

Varför är jag inte förvånad? Wachtmeister som rådgivare åt Åkesson, jojo... Orkar man ens kommentera det? Jag är helt slut här hemma, har varit så arg nu sen i söndags kväll, arg och ledsen, samt dunderförkyld. Funderar på om jag orkar ta mig ner till universitetet för att gå på en öppen föreläsning om The Internet Generation ikväll, eller om jag ska ligga raklång i sängen hela kvällen och snörvla. Dansklasserna börjar idag dessutom, dammit! Men jag ska bli frisk först innan jag ger mig in i den leken. Så föreläsning eller sängliggande, det är frågan. Får se hur jag gör, lägger mig i sängen en stund och ser om jag orkar resa på mig sen...
Får försöka roa mig lite istället, kanske kan få mig att le något? Dylan Moran brukar ju alltid kunna få upp mitt humör.
Är det förresten någon som vet hur mycket snor en näsa kan producera? Min verkar kunna skapa flera ton, helt vansinnigt. Börjar snart knåpa ihop teorier om att en förkylning är ett bra sätt att gå ner i vikt på, nån gång måste man ju skapa en bantartrend. Och att göra sig av med kroppsvikt genom näsan kanske kan vara nästa absurda idé för alla viktjagande människor där ute?


Feminism och analys

Har suttit med dubbla föreläsningar/seminarium (nån blandning av båda) på universitetet idag med feministisk analys av film, jag älskar't! Var inte sådär jättepepp i början, men det kan ha berott på min trötthet, för sedan började det verkligen fastna i mig. Varför är människor så rädda för att kalla sig feminister? Varför ska människor hävda att det enbart handlar om manshat? Jag hatar inte män, absolut inte, och det är inte alls vad jag anser att feminism handlar om. Visst får jag ibland utbrott på män som beter sig illa och i mitt raseri börjar jag dra alla män över en kam, men jag är medveten om det och jag inser att det är felaktiga slutsatser, men jag har också hört att det är mänskligt att fela. Det man ska göra är att se bakom människan och se till det samhälle som har format människan. Samhället som formar män till att se kvinnor som objekt som de kan förklara för att "du kanske inte alls är intresserad av att ligga med mig, men du borde göra det ändå för jag hävdar bestämt att jag kan tillfredställa dig som ingen annan karl klarar av" och som formar kvinnor till att bli passiva och beroende. Jag tror inte på att man som kvinna föds underlägsen mannen, jag tror att man formas till det, och vi kan bryta den synen. Men om vi ska kunna göra det måste vi bryta bilden av feminister som manshatare och istället se feminismen som någonting som vill arbeta för att göra kvinnor och män jämställda. Det handlar inte om en hämndaktion från kvinnornas sida, det handlar om allas lika värde.

Nyvaken och jävlig

Så var det dags att vakna igen då, ytterliggare en dag i mitt liv. Ska iväg till universitetet alldeles strax på föreläsning, det är nice. Något besviken på mig själv dock att jag somnade halvsittandes i sängen innan jag hade fått skrivit krönikan igår, så den får jag ta tag i när jag kommer hem istället. Och nu upptäckte jag att jag har lyckats fippla till töjstaven i örat under natten så hålet har blivit någon millimeter mindre, suck, vill ju bara få i pluggen i det där örat igen så jag är nöjd sen. Positiva klubben denna morgon, tar lite Big Fish på det...

And another day passes

Borde verkligen sova snart, borde borde borde, har föreläsning imorgon, men hjärnan går på högvarv och jag ska försöka på ihop en krönika. Skriva en väldigt politisk sådan? Jag vet inte då det är för en politiskt obunden organisation jag skriver för. Eller så skriver jag texten så får de avgöra sen om den är publiceringsbar. Så gör vi tror jag. Men först ska jag gå ut och ta en cigg, undrar om någon annan är vaken här hemma. Känner att jag behöver få diskutera av mig verbalt, men jag vet inte om de är så sugna på det. Är en dag som denna jag verkligen saknar att ha Smurfen i närheten, men vi har fulat oss via sms lite idag i alla fall.
Borde ringa mamma imorgon också och kolla vilket humör hon är på. Jag minns hur hon efter förra valet stod böjd över lokaltidningen och svor över och undrade vilka idioter runt omkring där de bor som hade röstat på SD. Då kom de inte in i kommunfullmäktige, men det har de gjort nu med 2 mandat. Min älskade mamma, hon är världens bästa, hon gav mig den röda politiken med modersmjölken, det är en sak som är väldigt säker. Blir lite Afzelius för mammas skulle tror jag allt!

Smarta män säger smarta saker

Hittade detta citat under efterföljande bild på facebook för en liten stund sen. Smarta män säger smarta saker, varför kunde inte svenska folket se igenom SD's nya yta och se till vad de egentligen är?
"Tänk att det finns folk som av ren okunnighet tror att SD inte är en samling gamla nassar och BSS are och vanliga brunskjortor , De ser bara kostymen och köper lögnerna. Innan SD putsade upp fasaden så visades den nakna sanningen....
Nu sitter de i riksdagen.
Vad fan har ni gjort?"
citat: Majken


Jahapp...

Kollade på Agenda för en liten stund sen och intervjun med Jimmie Åkesson. Han verkar ju inte ha en aning om hur de ska ställa sig i olika frågor, men jag tror jag vet varför. Han vet om deras vågmästarroll, och de sitter just nu bara och väntar in vilket av blocken som kan tänka sig att samarbeta med dem kring invandringspolitiken, vilket troligtvis betyder att de väntar på att ett av blocken kommer gå på deras linje i invandringsfrågan. När detta händer, då vet SD hur de ska rösta i andra omröstningar, för då kommer de gå på det blocks linje som stödjer dem i invandringsfrågan. Detta får inte hända! Det är skrämmande att se en partiledare stå i en tv-intervju dagen efter valet och inte ha en aning om hur de står i olika frågor. Men som sagt, de bara väntar. Men att de kommer kunna samarbeta med de rödgröna verkar knappast sannolikt, inte efter att ha sett hur de igår stod och skrek när Ohly höll sitt tal, eller när man hörde hur Björn Söder totalt sågade Mona Sahlin som ledare för sossarna. Kommer Reinfeldt vika sig för SD om han inte får till ett samarbete med de rödgröna?
En annan sak som smärtar mig lite efter att ha sett Agenda: Maria Wetterstrand kommer att avgå nästa år. Det är otroligt synd, jag anser att hon är en av de skarpaste politikerna vi har för tillfället.

Långa diskussioner blir det

Har haft världens längsta diskussion med någon människa på en polares status på fejjan idag, en människa som inte alls verkade vilja ta till sig argumentation. Sedan utökades dom till två, jag är helt förbryllad. Svenskarna är alltså inte helt ovetandes om vilka det är som de har röstat in utan står för att de har röstat på SD och verkar tänka sig att fortsätta med detta, vilket är oerhört skrämmande. Alltså handlar det inte om okunskap utan det handlar om ren och skär rasism inom det svenska samhället. Jag blir mörkrädd och funderar på hur man ska kunna motarbeta detta, har dock inte kommit med en lösning på problematiken ännu. Däremot kan jag bjuda på en del av hur diskussionen såg ut förut idag:
Y.E.: Det finns invandrare i SD vad säger man om det då? Synd att man blir kallad för sånt skit T.ex rasister m.m & att det är bra att det finns dom som vågar att visa sig!
Iida: Jotack, diskuterade med en SD häromdagen som hade kommit hit från Ungern på 60-talet, han ville slänga ut alla muslimer då han hävdade att alla muslimer sysslade med religiös fanatism. Och det var inte en människa som sa att han skulle rösta på SD, det var en av SD's valarbetare vid deras valstuga här i Örebro. Är inte det en rasistisk åsyn? Rasism är inte att hata färgade människor, det är att vara emot det som är främmande.
Y.E.: Det jag vill komma fram till är att jimmie åkesson SD ledaren säger hellt annat! & rasism finns i allt om man ska säga så. Ta T.ex afrikaner skulle en vit komma dit så skulle dom fan i mig säga ett & annat till vitingen & skolorna så blit vita mobbade av negger jugoslavier muslimer m.m allt att dom kan prata annat språk & dom kan säga vad fan dom vill utan en annan har ingen anning om fan don snackar om!
Iida: Jimmie Åkesson startar sånger där de hyllar mordet på Olof Palme när han inte tror att det finns några kameror i närheten... Är du medveten om SD's ursprung? Deras grogrund inom VAM och BSS? Är du medveten om hur du själv låter just nu? Du försvarar främlingsfientligheten genom att säga att de svenska ungdomarna blir mobbade vilket är klassiskt retorik för svenska rasister och nazister. SD's egna hemsida beskriver hur olika grupper assimileras olika lätt in i det svenska samhället och på det sättet gör de skillnad på invandrare och invandrare. Har du läst på innan du uttalar dig eller slänger du bara ur dig orden innan du inser vad det är du säger?
Y.E.: Jag säger bara att lagom är bäst & det du skriver får stå för dig!
Iida: Menar du att den fakta jag serverar dig får stå för mig? Det är SD's fakta, inte fakta om mig som person utan fakta om SD, deras ideologi och deras ursprung, deras valarbetares åsikter, osv.
Y.E.: Jag säger som så här att jag är varken bu eller bä! Som sagt kika hur andra länder behandlar sina invandrare och kom sedan och kalla oss rasister!!!
Iida: Andra länder beter sig som, rent ut sagt, praktarslen på vissa punkter, t.ex. Sarkoszy's absurda utkörning av romerna, Schweiz beslut om att enbart förbjuda nybyggen för en religion osv, men att andra länder beter sig som praktarslen betyder inte att Sverige borde följa deras exempel. Man ska hålla rent på sin egen bakgård först, därför tänker jag först och främst ta striden med de främlingsfientliga SD innan jag tar mig an våra europeiska grannar.
Y.E.: Det borde finnas en anledning till att folk röstar på SD eller hur?
Iida: Ja, de har glömt historien, vad som har hänt tidigare när främlingsfientliga rörelser har kommit in vid demokratiska val (Hitler valdes demokratiskt), och att islamofobi i dagens samhälle är lika accepterat som antisemitismen var under 1800-talet. Främlingsfientligheten har ändrat sig på en punkt, den har bytt fokus på vilken religion den ska vända sig emot. VALU visade att SD's främsta röstarskara består av unga, arbetslösa, lågutbildade män. Det dessa män inte tänker på är att det är väldigt många västeuropéer som kommer hit enbart för arbeten, t.ex. tyska slaktare, polska byggarbetare osv, medan den främlingsfientliga retoriken säger att det är invandrarna som tar våra jobb, men i SD's bild av invandrare ingår främst mellanöstern och afrika. Människor lever i en slags blind tro om att det är invandrarna som utarmar vår välfärd, en bild som SD har spätt på starkt med bland annat sin reklamfilm, när det snarare handlar om att det är borgarna som har genomfört ändringarna som har utarmat välfärden.
Y.E.: Alla nämner hitler att han va så farlig & hade utan hjärna men stalin då ingen nämner han & han va en folkslag för sig & tillåmed döda sina egna. Det tycker jag är riktigt sjuk i & komunismens regler vill jag fan inte ha alltså & jag tar inte hitler i fösvar.
Iida: Anledningen till att jag här nämnde Hitler var för att NSDAP valdes demokratiskt, Stalin valdes inte demokratiskt genom folkval, så att dra upp Stalin i en diskussion där man pratar om mörka makter som väljs demokratiskt skulle inte medföra ett skit. Vem har sagt att vi ska införa kommunismens regler?
Och så här fortsatte det ett bra tag, lite trött i huvudet just nu kanske, men är sugen på mer argumentation för att få reda på hur folk egentligen tänker!
Och all text är kopierad direkt från facebook, det enda jag har ändrat på är namnet på den andra människan, ingenting är redigerat i argumentationen.

SD i media

Här är lite länkar som kan vara läsvärda kanske:
Aftonbladet
DN
Den första är mer skrämmande, den andra mer irriterande. Inte nog med att de vill ta bort genusutbildningen i skolan, nu ska de göra vår riksdag med ojämställd dessutom. Jaha, suck, irriterande var namnet. Och den första, ja, det är skrämmande, men ärligt talat är jag inte ett dugg förvånad över att de vill skicka ut muslimer som redan bor i Sverige. Inte ett dugg förvånad faktiskt, det som kanske förvånar mig är att det blir en stor rubrik om detta först dagen efter valet, borde detta inte ha varit något som kom fram innan valet? Ni unga, arbetslösa, lågutbildade män som enligt VALU ska vara SD främsta röstarskara (om man bortser från Skåneland), vad var det egentligen ni missade med historieundervisningen? Eller är ni så lågutbildade att ni inte ens har slutfört gymnasiet där man fick lära sig källkritik och kritiskt tänkande? För om ni inte vill bli stämplade som rasistiska jävla svin så får ni nog syssla med botgöring och självutbildning de närmaste 4 åren.

Suck...

Vaknar och känner mig helt förvirrad, först funderar jag på vilken dag det är, sedan inser jag att det är måndag, det var valdag igår och hur resultatet blev. Insikten medför att mitt liv övergår i en gråskala. Vi har rasister med ursprung i nazistiska organisationer i vår riksdag numera, vad är det folk har missat av historien som gör att detta kan hända? Om jag under veckan kommer få veta att någon av mina vänner har valt att lägga sin röst på SD så finns det två alternativ på vad som kommer hända, beroende på hur mycket energi jag har i kroppen: 1)Om jag är trött vänder jag på mig och går ifrån dem för att aldrig vända tillbaka. 2) Om jag har energi kommer de få en utläggning om hur oerhört korkat det var att lägga en röst på dem. Jag är inte nöjd med hur Sverige röstade igår, jag är snarare besviken med ett tappat förtroende för det svenska folket. Och det handlar inte bara om invandringen, vilket jag har väldigt svårt att ta att de gör skillnad på invandrare och invandrare beroende på vilken del av världen de kommer ifrån, det finns så mycket annan idioti hos dem. Hur kan Sverige tycka att det är en bra idé att sänka straffåldern till 12 år och på så sätt kunna straffa en 12åring med fotboja? Hur kan svenska folket tycka att dagens genuspolitik ska börja gå baklänges snarare än framåt? Kan någon förklara för mig hur fan de tänkte när de la en röst på SD?
Men vi får heller inte glömma historien, vilket vissa redan verkar ha gjort. Demokratiska val har lyft fram främlingsfientliga makter tidigare, vilket har slutat i katastrof, världskrig och progromer. Vi får inte glömma, vilket vissa redan verkar ha gjort, att SD har sitt ursprung i VAM (Vitt Ariskt Motstånd) och BSS (Bevara Sverige Svenskt), att de senast förra året blev smygfilmade när de sjöng nazistiska och rasistiska sånger (vad sjöng hockeykören på deras valvaka innan och efter kamerorna lämnat dem?). I skolvalet fick SD ännu högre procent än vad de fick i riksdagsvalet, vad händer med våra barn och ungdomar? Är de mörka makternas agerande så långt bort i tiden nu att de inte tror att det kan hända igen? Vi måste lära oss av historien, inte tro att man kan göra samma sak igen och tro att det kommer att gå vägen den här gången.

"Det blåser hårt, det blåser kallt, det blåser högervindar överallt..."

Kvällen gör mig inte glad, tack Sverige, det här gjorde ni ju bra, eller INTE! SD in i riksdagen, helt sjukt, och varken högerblocket eller de rödgröna har majoritet, vilket medför att SD hamnar i en vågmästarroll. Vad händer nu? Kommer MP gå emot de har sagt ikväll och samarbeta med högerblocket? Eller kommer det gå så långt att det blir omval? Ingen som vet just nu, och helt klart valresultat får vi först på onsdag då alla poströster har räknats. Men kanske får vi nu elitklasser i våra skolor, fortsatt privatisering och utförsäljning av vårt gemensamma ägande, jag gillar inte det här. Jag dammar av Strebers gamla slagdänga och lägger mig bedrövad ner i sängen.
Dessutom är det här helt sjukt, vart är Sverige på väg?

SVT visar 7,7% till SD just nu och att all...

SVT visar 7,7% till SD just nu och att alliansen slår de rödgröna. Sitter hemma hos Affelito, vi förbereder oss på en sorgens kväll, stämningen är inte på topp kan vi ju säga...


Get a rope

Landat hemma i Örebro nu, funderar på om man ska börja kolla på valvakan, men har lite ångest. Jag vill ju inte behöva gråta blod idag. Men det får nog bli valvaka om en liten stund, kanske drar över till Affelito, man vet ju aldrig. För jag tänker då rakt inte vara en av dem som inte vet hur det slutade förrän de läser löpsedlarna, det är inte min stil. Först lite mat i magen och så Cocksparrer på högsta volym.
"You promised us a country fit for a queen, but the queen doesn't have to pay. You promised us a future bright and clean for a vote on election day"


"Vad vill du att jag ska göra? Klä ut mig ...

"Vad vill du att jag ska göra? Klä ut mig till tjej och dansa hula-hula?" Sitter på tåget mot Örebro igen, med en öm överarm och en snorig näsa. Ska jag åka på ytterliggare en förkylning? Skyller allting på en person, igen, jag har en teori som jag bestämt hävdar är korrekt, haha. Gårdagen slutade i total idioti, jag och P stod i baren, drack shots och pratade med målbrottsröst, "Ahmendurå!". Hemma hos Lollo tömdes spritförråden, alla var på högvarv, och jag roade mig med lajbans telefonsamtal. Har garvat åt det som fan idag, hahaha. Idag har det varit dunderfrukost i Lollos soffa, de fyra framfulla/bakfulla idioterna var jag, Smurfen, P och Lollo. Kollat på Lejonkungen och kläckt ur oss replikerna innan de kommer i filmen. "Simba". "Är apan hans farbror?" "Hon vill käka upp mig!" "Ni ska kalla mig herr gris!" Garvat har vi fan gjort oavbrutet, efter den här dagen har vi säkert förlängt våra liv med flera år. "Ahmendurå!"


Dagens alster! Ska till färg sen, det hann...

dsc_0643 (MMS)

Dagens alster! Ska till färg sen, det hann vi inte idag då vi skulle ta oss till Skövde för att se Asta Kask. Lyckades faktiskt komma i så god tid så vi hann se The Baboon Show också, mycket bra skit! Asta-spelningen havererade något dock, först gick en propp, så kom de igång igen, sen gick brandlarmet. När alla människor vart utkörda drog jag hem till Lollo, insåg att det skulle ta en stund innan brandmyndigheten gått igenom lokalen osv. Så nu ska jag dricka öl. Ja, han som har gaddat mig idag heter Paul Nilsson och jobbar på Mark of Cain (men det står House of Pain på skyltfönstren) i Jönköping.


Varför ser jag s ointresserad ut? Jag läse...

dsc_0638 (MMS)

Varför ser jag s ointresserad ut? Jag läser en tidning, men det fick inte Smurfen med på bilden. Linjerna är klara och nu har P gått på skuggningen. Jag ska fortsätta läsa min tidning, då blir jag inte så rastlös och stör inte P i hans arbete, check!


Stencilen är nu placerad på min arm, so co...

dsc_0636 (MMS)

Stencilen är nu placerad på min arm, so come on and bring the pain!


Dagens utsikt, hajjemänn! Varit en snabb s...

dsc_0635 (MMS)

Dagens utsikt, hajjemänn! Varit en snabb sväng i Jönköping, tänkte överraska Sis, men medmin vanliga timing så är ju hon så klart i Götlaborg. Well well. Nu ska vi åka och hämta P's tatueringsmaskiner som han glömde förut, sen ska vi tillbaka till Jönköping. Kan det tänkas bli mer bläck på mig idag? Ptja, man vet ju aldrig...


Ibland hittar man allt roliga småsaker, ha...

dsc_0634 (MMS)

Ibland hittar man allt roliga småsaker, hahaha!


"Howdy folks! You like blood, violence and...

"Howdy folks! You like blood, violence and freaks of nature? Then come on down to Captain Spauldings!" Underbart sätt att starta lördagen: kaffe, brumma bil, en cigg i bilen och nu kom soundtracket till House of 1000 corpses på här. Bra dag idag, lite äventyr först och sen Asta Kask i Skövde ikväll, sweet!


Höjden av brudighet idag: De andra begav ...

Höjden av brudighet idag: De andra begav sig precis mot krogen, jag däremot valde att stanna kvar hos Lollo, har dratt igång Grease och kommer med största sannolikhet somna till den i "mitt" hörn av soffan. Det är gött mos i överdos!


Teabagad i munnen när man sover? Jag somna...

dsc_0624 (MMS)

Teabagad i munnen när man sover? Jag somnade på Lollos soffa förut (jag börjar bli gammal och börjar få stora behov av att tantnappa emellanåt) och hade tydligen sovit med öppen mun enligt Lollo (utan att snarka ska tilläggas, hahaha). Nu berättade Lollo att när hon fick syn på mig fick hon en stark längtan efter att vara man och ha en pung så att hon då hade kunnat teabaga mig i munnen där jag låg och sov. Personligen är jag jävligt nöjd med att Lollo inte har en pung, men samtidigt älskar jag att mina vänner är lika dumma i huvudet som jag är!


SmurfenDarling dök upp precis och visade u...

dsc_0633 (MMS)

SmurfenDarling dök upp precis och visade upp sitt senaste alster som hade skapats idag, hihi! Så kan det gå när ens snubbe är tatuerare och hans första kund för dagen ställer in så man har lite extra tid.


Tre småflaskor med rödvin blev resultatet ...

dsc_0631 (MMS)

Tre småflaskor med rödvin blev resultatet av förvirring på systemet tidigare idag. Alla har smak av gräs, för det tyckte jag var roligt av någon anledning. Rödvin med smak av gräsmatta, det måste väl vara en hit? Tycker jag i alla fall. Lollo har nu utrustat mig med mjukiskläder, kanske dags för ett glas vin snart?


Krascha

Har kraschat lite på soffan hemma hos herr och fru Silslampa, mycket trevligt. J springer runt runt i cirklar i ett förvirrat försök till packning, han ska ner och filma en punkgala i Halmstad (han försöker övertala mig till att följa med, men jag har fan inte cash till det, då får jag höra att jag alltid bortprioriterar honom, jojo), och jag tror nog han har fått iordning på sin packning nu. Han har lite haft stilen yr höna, hahaha, inte konstigt att han har en personlig assistent, nämligen mig. Sen att jag är en ganska förvirrad människa själv, det behöver vi ju inte tala högt om.
Sen ska jag ta mig tillbaka till Lollo, vet inte vad det bjuds på resten av dagen, men det märker vi. Vi kom upp i morses i alla fall, och jag kom i tid till skolan och Lollo kom i tid till jobbet. Det roliga är bara att det var jag som igår bad Lollo att väcka mig idag, men det var jag som väckte henne. Visserligen en timme senare än vad vi skulle ha gått upp, men vafan, vi kom ju i tid. Sen hur fräscha vi är idag går väl att diskutera, men man behöver väl inte vara fräschast i världen jämt heller? Ingen som har klagat på mig hittills idag i alla fall, men bara för det kommer säkert J börja med det nu, man vet ju aldrig.
Men en sak vet jag, och det är att Snutjävel har gjort en finfin cover på Troublemakers gamla låt Moderater såhär i valtider. Som de själva skriver:
"RöSTA RöTT!! - Vi måste rädda det som räddas kan!

Vi kan inte tiga och låta borgarasen i den sk alliansen förtsätta att skicka vårt land tillbaka till 1800-talet.

Låt de inte fortsätta att sälja ut och privatisera det vi under så lång tid byggt upp tillsammans. Låt inte de som har mycket få mer genom att de som har lite får ännu mindre.

Reinfeldt och högerspökena ska inte få fortsätta att sparka på unga, sjuka, gamla, arbetslösa, ensamstående och mindre gynnade.

Med Troublemakers klassiker "Moderater!" som ledmotiv slår vi tillbaka!!!

RöSTA RöTT!! den 19 september 2010"


Fint när man kommer in på skolan och ser a...

dsc_0628 (MMS)

Fint när man kommer in på skolan och ser att bilderna från vår slutproduktion fortfarande sitter uppe. Själv sitter jag nu i lärarrummet med en kopp kaffe, har träffat marknadsföringsgruppen och pratat om bokningssystem och biljettsystem och snart ska jag träffa hela teaterklassen. Förra året var första gången jag blev presenterad innan jag började peka med hela handen och förklara vad folk ska göra och i år träffar jag eleverna i början av arbetet, spännande!


Dags att åka buss! Då jag inte är stolt in...

dsc_0627 (MMS)

Dags att åka buss! Då jag inte är stolt innehavare av ett körkort så är jag sjukt duktig på att åka kollektivt. Nu ska jag till min gamla gymnasieskola för att prata biljettsystem med esteteleverna inför årets upplaga av spökvandringen, ska bli kul att se vilka det är man ska jobba med i år. Vet faktiskt inte för vilket år i ordningen jag jobbar med spökvandringen, femte kanske? Kul som sjutton är det i alla fall, så 29:e eller 30:e oktober borde folk bege sig till Skara för att uppleva årets skräckhistoria.


Smurfen leker tandläkare? Nein! Smurfen by...

dsc_0615 (MMS)

Smurfen leker tandläkare? Nein! Smurfen byter piercingsmycke på Yo-Häny!


L aka Lollo blev sjukt snygg i håret, jag ...

dsc_0614 (MMS)

L aka Lollo blev sjukt snygg i håret, jag och Smurfen gjorde ett riktigt bra jobb med trimmern!


Min älskade lilla Smurf och jag, så skönt ...

dsc_0611 (MMS)

Min älskade lilla Smurf och jag, så skönt att veta att jag har några dagar med henne nu, träffar henne alldeles för sällan!


Liida von SufferCity, that will be my name...

dsc_0610 (MMS)

Liida von SufferCity, that will be my name! Chillar hemma hos L, just nu rockar Smurfen loss på henne med trimmern, om det går att göra henne ännu snyggare blir hon det nu. Snart blir det birabirabira, bärsbärsbärs, om än något lugnt. L och Smurfen jobbar imorgon och jag ska prata biljettsystem med estetelever på förmiddagen, check!


Jag reser biljettlöst, så hightech är jag,...

dsc_0608 (MMS)

Jag reser biljettlöst, så hightech är jag, check! Gillar verkligen SJ's lösning på att bara ha legitimation och prio-kortet, inga fler pappersbiljetter för min del!


Förvirring? Eller, jag skapar förvirring? ...

dsc_0295 (MMS)

Förvirring? Eller, jag skapar förvirring? Tydligen... Har precis suttit och fått förklara mitt och Smurfens förhållande, hur vi kan vara förlovade och vilja gifta oss utan att ha ett sexuellt samliv. Vi gillar vår syn på det hela, för oss fungerar det alldeles ypperligt. Varför blir andra så förvirrade?


I'm so bad baby I don't care

Far runt här hemma och lyssnar på Motörhead, att få en dos av GUDs stämma rakt in i öronen är som vanligt jävligt nice. Snart ska jag hem till Cockrine och rape her, aka ge henne snus, nu har hon åkt på förkylningen från yttre helvetetet, nu när jag själv börjar komma ur den.
Satans jävla ölsugen blir man ju av att lyssna på GUD också, och sugen på allehanda hyss... Får se vad man kan tänkas åstadkomma det närmaste helt enkelt, haha.
I'm so bad baby I don't care...

Tolkningsbart? Svar ja. Kan vara förvirring på West Coast Riot, men man vet ju aldrig...

Time to wake up!

Jag är verkligen ingen morgonmänniska, absolut inte, men här är några låtar som gör det liiiiite enklare att kravla upp ur sängen:
The Meteors – Lie Down
Snutjävel – Punksvin
Emir Kusturica – Bubamara
Twopointeight – TPE Vs Elektroid
Slapshot – C Is For Cookie
Suicidal Tendencies – You Can't Bring Me Down
Eller varför inte lite gamla hederliga Motörhead? (Fortfarande lite besviken över att G aldrig hade hört GUDs namn ens, men men, kanske får ha lite skola med honom någon dag, haha, som att det skulle hända...)

Sömnlös

Här ligger man då sömnlös, samtidigt som man är alldeles för trött för att orka resa sig ur sängen, och jag som är både kissenödig och röksugen, attans bananers! Men om jag masar mig upp ur sängen, går på toaletten, tar en cigg på balkongen och sen lyssnar på lite musik så kanske jag kan somna? Om jag väljer rätt sorts musik vill säga, just nu kanske det inte riktigt är läge för Suicidal Tendencies eller The Haunted, typ...
Jag tänker tjata politik ända tills på söndag, kanske fortsätter jag även efteråt, men det är bara så det ska vara!

Fulhumor

Varför kan jag inte sluta garva åt det här???

A good day

Det har varit en bra dag idag, de fina brudparen gjorde mig alldeles glad i magen, jag fick mig ett par nya jeans så nu är jag stolt innehavare av iaf ett par hela, jag fick en skitrolig förfrågan och vi har kört Nerv-Ös ikväll. Saker känns helt enkelt riktigt bra just nu. Jobbjobbjobb, that's how I roll. Snart dags för tredje stora utmaningen för året dessutom, känns nervöst men sjukt roligt. Mycket idéer, mycket planer, mycket plugg, jag klagar absolut inte! Det enda minuset med dagen var den där förbannade, arroganta SD-människan jag försökte fråga ut om vad de menade med islamiseringen förut idag, fick inga svar förutom att de syftade på extremister. Förvirrade jävel.
Men nu ska vi inte tänka negativt, SD är kompletta idioter. Den där Jimmie Åkesson var i Örebro förut idag också, så nu har jag sett honom ståendes vid en husvagn, känns inte som något att vara stolt över. Funderade ett tag varför det var så sjukt mycket snutar vid stortorget, men sen förstod jag varför när jag fick syn på den idioten. Fint också att jag lyckas klämma ur mig kommentaren "helvete vad jag vill nita honom" och sen inser att det står en snut precis bredvid mig. Smidigt Iida...
Men som sagt, inte tänka negativt, har hänt alldeles för mycket bra saker under dagen för att jag ska sysselsätta mig med sådana saker. Tar en skön låt på det istället, hade nästan glömt av den, men blev påmind om den förut när jag hittade deras skiva hemma förut idag.
Men jag kan inte släppa de där satans SD ur skallen. Måste bara få tillägga att det sved något oerhört i hjärtat när jag hörde små pojkar i 15års åldern som stod och pratade om att de ville ha hans autograf på något valmaterial. Vart fan är Sverige på väg?

Halvlek i Nerv-Ös nu, ikväll har vi bland ...

dsc_0607 (MMS)

Halvlek i Nerv-Ös nu, ikväll har vi bland annat Thomas Oredsson, Leon Berg, Tobbe Ström, Martin Krantz och ett husband. Står en tjej på scen, hon sjunger med bandet, något man borde se över ja. Är det med komiken som med rocken? Man börjar ju undra.


Jag blir alldeles glad i magen! Fick syn p...

dsc_0604 (MMS)

Jag blir alldeles glad i magen! Fick syn på detta i skyltfönstret till fiket vi var på förut, jag skrek till i falsett av lycka, helt underbart. Dessutom stod dessa brudpar längst upp, ännu bättre, de gömde inte undan dem, we love it. Har även fått en jätterolig förfrågan nu när jag varit på stan, verkligen skitkul. Nu ska jag upp till universitetet för lite plugg och så fix inför kvällens Nerv-Ös.


Jag och kombo-C tog oss fram till stan för...

dsc_0606 (MMS)

Jag och kombo-C tog oss fram till stan för att shoppa lite, men då det bestämde sig för att börja ösregna. Så istället sitter vi nu på ett fik med världens sötaste minigrodor.


Underbart Stellan!


Mer idioti

Hittade massa roligt när jag kollade igenom mitt twitterkonto häromdagen, så här kommer lite mer idioti signerat mig.
"Fuck ass die bitch!!!"
"My brain and I actually seems to be working in the same direction, a truly interesting thing!"
"I dispite people, at least some, a lot"
"Give me meat! And beer! And porn?"
"Talking to twoyearolds on the phone is a way to not understand a thing"
"Why is Michael Jacksons Heal The World stuck in my brain? It is awful!"
"Shooting fireworkrockets from a driving car is always fun"
"Smoking makes me look good"

Undrar vad GUD skulle säga om det här. Och...

dsc_0603 (MMS)

Undrar vad GUD skulle säga om det här. Och ja, det står England under Teddybears björnhuvud, men jag ville inte riva upp förpackningen för G.


Sitter på kåren och slappar, drog hit för ...

dsc_0601 (MMS)

Sitter på kåren och slappar, drog hit för att hämta upp affischer och flyers för morgondagens Nerv-Ös och blev kvar. Det är fan nice att sitta här och slappa, man kommer alltid på något roligt man vill göra. Jag vill inte för mycket, jag kan göra allt om jag vill, så är det bara! Mer idéer till mig, komsikomsi!


Alla kommentarer är överflödiga...

Vet inte vart jag fått den ifrån, hittade den på datorn, men bra som fan är den!

Man vet att man har jävligt bra koll...

...när Nåltagar-C skickar mig ett grattis på namnsdagen och jag svarar "Har jag namnsdag idag? Coolt!", fullkomlig koll på livet, javisst, men tur att man har underbara vänner som håller koll på en ibland, haha.

Ny väckarklocka

Jag måste skaffa mig en ny väckarklocka, att vakna till den nya mobilen fungerar inte alls! Hör ju fan inte de lama signalerna som kommer ut från den. Jag behöver någonting som låter, ordentligt. Får nog ta en tur till teknikmagasinet idag eller imorgon för att de vad jag kan hitta som låter som fan.
Nu ska jag vakna ordentligt, sen ska jag affischera inför morgondagens Nerv-Ös, check!

Fin nattmusik


The Don Darlings

Ett riktigt bra band vid namn The Don Darlings finns numera på Spotify, det gillar vi!
The Don Darlings – The Shortest Straw
Helt klart värt att lyssna på!

Alltid rött, alltid rätt

Om en vecka sitter jag på valvaka hemma hos en polare och håller tummarna för att det svenska folket ska ha någon form av vett kvar i sina stackars kroppar. Ett hjärta är alltid rött. Men jag tror att det jag främst kommer få hålla tummarna för att det rasistiska svinen som kallar sig SD inte kommer att komma in i riksdagen, men jag börjar tyvärr tappa hoppet om människors intelligens och medmänsklighet. Förra valet fick vi borgarna till ledare, det här valet kommer nog (TYVÄRR!) svenska folket få ett ännu större hjärnsläpp och välja in rasistsvinen. Kul Sverige, kul, jag hoppas innerligt att jag har fel, på söndag får vi se resultaten. Jag har redan förtidsröstat, jag vet vart jag står, jag behöver ingen betänketid eller valfläsk, ni andra kanske gör det.
Någon som har hört de slagorden förut? Fast på tyska då kanske...

Mer död än levande

Börjar hämta mig efter helgen och förra veckan, så nu kommer nästa mission: bli frisk! Någon gång borde man ju tycka att denna helvetiska hosta försvinner och jag kan få ordning på min snorande näsa. Helst igår borde det ha hänt, men jag får väl vänta några dagar i alla fall skulle jag tro.
Min hjärna är inte riktigt med mig än heller, försöker bota detta genom total slapphet här hemma. Den måste igång, jag har studier att ta hand om. Men men, det kommer väl det också, kan väl inte vara hjärndöd för resten av livet?
Tar en gammal KISS-klassiker på det tror jag, en låt med en lagom mängd nostalgi dessutom, haha.

Slade

De ser ju helt vansinniga ut, men det är en bra låt, det kan man inte ta ifrån dem.
Jag är hjärndöd idag, kommer knappt ur sängen, helt slut, idag kan man inte begära mycket av mig.

Godmorgon...

Nu är jag vaken, kan ha sovit bort hela dagen ja... Men det är fullkomligt okej då jag först vid 06.20 i morses kunde placera huvudet på kudden och få sova lite. Svor för mig själv att den som väckte mig idag skulle bli halshuggen, med en smörkniv, AA väckte mig vid två när hon ringde, men det är lugnt, hon hade en jävligt bra anledning och jag somnade om efteråt. Kan ärligt talat berätta att jag inte minns speciellt mycket av det samtalet, var nog inte speciellt vaken...
Och vilken kväll det var igår! Jag är så sjukt nöjd idag. Dock har jag fortfarande ont i fötterna efter idiotdansandet till Winchester Windowmakers (nog för att man kan dansa i heels, men fötterna klarar uppenbarligen bara en viss nivå i tio centimeters klackar, oooops...) och är sjukligt trött idag, men det är det fanimej värt. Lite tråkigt dock att jag bara såg början på Teddybears, för sen drog vi iväg till HG för att förbereda efterfesten, men men. Såg lite av Miss Li och hela Winchester Widowmakers, var ungefär det jag ville se sen Adiam Dymott hade ställt in. Får se om jag orkar föra över bilderna in till datorn sen.
Nu ska jag sitta här och vänta på min utkörningspizza, här ska inte kroppen röra sig många meter idag, det är en sak som är jävligt säker!

Södra station i Örebro, fan va fräck den ä...

dsc_0583 (MMS)

Södra station i Örebro, fan va fräck den är! Sitter här och väntar på AA som kommer med tåget från Sthlm, ska bli hur kul som helst att ha henne här. På Conventum börjar saker och ting falla på plats, lite pill med tyger och soundchecks är det som händer just nu. Fick lyssna till Winchester Widowmakers och Teddybears när jag kraschade på soffan, när jag drog därifrån höll Miss Li på att förbereda sig på scenen tillsammans med sitt band. Blir sjukt bra det här, det enda jag söker just nu är en dusch så jag kan fräscha till mig lite, men det ska väl inte vara en omöjlighet att fixa.


Såhär ser speglarna ut idag här på Convent...

dsc_0582 (MMS)

Såhär ser speglarna ut idag här på Conventum. Det som dock oroar mig just nu är att det känns lite för lugnt, läskigt lugnt. Men men, jag tänker inte gnälla (även om jag befinner mig i Örebronx) och slänger mig i en av sofforna i vår speakeasy och slappar en stund.


Bra nattmusik


Arbeit macht ....?

Foto: Andreas Lundgren
Fullt upp hela dagen, först har jag stått och sålt biljetter till It'sSÅ på Örebrodagen, sedan har jag befunnit mig på HG och styrt upp godisstrutar till mina candygirls imorgon. Drog till Coren när jag var klar och unnade mig en öl, men kände mig alldeles för nykter för att befinna mig där, räcker med att jag ska umgås med fulla människor hela kvällen imorgon. Det är en sak om man har något att göra när man ska hänga på uteställen nykter (typ man jobbar) men är man bara där som besökare så blir det lite påfrestande. Hittade dessutom typ tre personer jag känner, så det kändes inte så jävla värt. Mötte dock Gingerhead och Cockrine när jag gick ut, men jag orkade inte gå in igen, så jag drog hem istället. Det roliga däremot är att jag ikväll har blivit presenterad som Iida aka Bettie Page, hahaha, det gillar vi!
Och imorgon smäller det! Kommer bli så förbannat jävla ball! Ska vara på HG klockan 8 imorgon bitti, men funderar på att fixa iordning här hemma och sen dra dit och sova på en soffa, känner mig själv såpass väl att jag vet om att jag inte kommer komma upp speciellt lätt imorgon bitti. Och jag måste upp, för det har jag som har nyckeln till HG då jag var sist kvar, så då kanske det är lika bra att dra dit och sova. Jag tror't!

Det är fullt av studenter på Olof Palmes T...

dsc_0579 (MMS)

Det är fullt av studenter på Olof Palmes Torg, idag har vi lämnat campus och intar stan! Det kommer höras och synas!


Man får inte missa!


Skruttibangbang

Gårdagen gick inte som jag ville, tänkte jag skulle jobbat på som fan igår kväll, men icke då! Migränhelvete satte in, så det var bara att åka hem och gömma sig under täcket så jag ville kräkas om jag stod upp för länge. Jävla skitkropp!
Men nu är jag fit for fight igen, eller ja, så mycket fit for fight jag kan vara just nu, och ska snart bege mig in mot stan. Idag är det Örebrodagen, vilket innebär en jävla massa studenter inne i stan och jag ska placera mig där och sälja biljetter till It'sSÅ, blir nog bra. Sen blir det pysselkväll på HG och imorgon smäller det!
Så, nu ska jag få ordning på mig själv och sen dra in till stan, check!

Sötare muffins får man leta efter!

dsc_0572 (MMS)

Sötare muffins får man leta efter!


Alla ska ha mustasch! Står utanför Willys ...

dsc_0570 (MMS)

Alla ska ha mustasch! Står utanför Willys och väntar på Puffe, har plockat ihop en hel kundvagn med varor som jag sen har fått ställa tillbaka. Anledning: Willys hade bestämt sig för att inte ta emot rekvisitioner, åh vad jag älskar det systemet! Eller inte. Så nu blir det Coop istället, det ska tydligen fungera, fast det skulle ju Willys också göra. Frågar i kassan först helt enkelt.


Hatesong

Jag är för trött för att ens kunna formulera vettiga meningar, så jag skiter i orden, tar musiken och går och ställer mig i duschen.

Sova nu?

Sömn är bra, har jag hört... Har spenderat kvällen med att sitta i köket och tillverka pappersstrutar och kollat på Morden i Midsomer, insåg ju att jag kunde kombinera de två, göttans! Fick även sällskap ett tag av Gingerhead som kom med minimuffinsformar och sen höll mig sällskap och hjälpte mig en stund med strutarna. Åååååh, vad jag älskar pappersstrutar, eller kanske inte... Efter denna vecka kommer det påståendet onekligen vara diskutabelt. Kommer väl snarare vilja kräkas så fort jag ser en pappersstrut, men det är smällar man får ta.
Nu ska jag sova, Gingerhead ringer och väcker mig om sex timmar, då ska vi iväg och hämta en soffa. Check!
En godnattvisa på det kanske?

Cherry Cola

Kollade precis igenom mitt Twitter-konto, fan vilken intelligent människa jag är, eller inte. Nästan alla inlägg handlar om typ en sak, jag lovar, jag kan verkligen inte förstå varför. Men det fanns en del roliga inlägg, det gjorde det. Som det här till exempel:
"You can be my daddy, be my rock'n'roller, I can be your sugar, be your cherry cola... Or fuck it, give me more beer, or porn, or something.."
Och pga av det fina inlägget så kör vi helt enkelt Cherry Cola med The Eagles of Death Metal.
Fanns en del andra fina inlägg också, som dom här:
"I want to get fucking drunk, really fucking drunk, but the alcohol seems to be hiding somewhere..."
"I need ducktape, a wooden chair, a drunk tattoartist, some material, put them together, and then free tattoos for me!"
"Here I am, having a glass of milk when I notice that there's a flie in it that I almost drink. That just shows I should drink beer instead"
"Muppets are talking sex on my tv, it makes me a happy bunny!"
"What you don't wanna hear after a one-night-stand: 'Spread veneral disease; CHECK!' "
"Fuck. Forgot to ask the vet why the amphetaminedog gets a hard-on when he takes a crap"
"PANTS-ON-HEAD-RETARDED!"
Ja, jag lovar, jag är en fullkomligt vettig människa!

Oh yeah!

Mjukisbyxor? Check! Skön hoodie? Check! Jävligt sköna knästrumpor? Check! Morden i Midsomer? Check! Jag är helt enkelt fit for fight för hemmaslappande, assnice! Min syster tycker dock att Morden i Midsomer är tråkigt, ha man sett några avsnitt kan man räkna ut de andra efterkommande, men jag tycker det är rätt gött. Man behöver inte vara speciellt närvarande i huvudet och det är mysiga engelska miljöer de vistas i, fungerar alldeles ypperligt för mig när jag bara behöver få slappna av.
Saknar min Smurf som faen dock, fick tag i henne förut och diskuterade min chockskada och annan idioti en stund. Baby är sjuk, inte bra, vi skyller unisont på mig även om jag inte träffat henne på ett tag, men hon menar att jag har en specialtelefon som sprider virus och bakterier, så det är jag som har smittat henne. Så duktig är jag så jag klarar av att smitta folk via telefonlinjer!
SnyggSmurfen bland massa snygga hojjar på Jokers i somras.

Inget pluggande...

Blir inget pluggande idag, inte för att jag inte vill eller inte orkar eller har bestämt mig för att göra annat, utan för att boken på universitetet troligtvis var upptagen på annat håll då jag inte fann den i bokhyllan. Det är så underbart att inte kunna få tag i sin kurslitteratur när man vill ha den, muttermuttermutter... Så nu är jag istället hemma och tänkte sätta igång med dagens strutproduktion, alltid nåt. Får plugga imorgon helt enkelt, hmmm.
Fast om jag ändå är hemma och kan slappna av nu så kanske man kan unna sig lite glass (halsen behöver bedövning, haha) och lite slappande innan man sätter igång? Jag tror fan det, låter som en mycket bra idé i min värld, ska bara leta upp mina mjukisbyxor först. För i det här boendet har vi en regel: Hemma har man på sig myskläder! Mjukisbyxor, pyjamas och stora bekväma tröjor. Fancy kan man vara någon annanstans, hemma ska man ha det gött och slappt! Det gillar vi!

It's sailorgirl-day! Det "gamla vanliga" i...

dsc_0565 (MMS)

It's sailorgirl-day! Det "gamla vanliga" idag annars känns det nästan som, biljettförsäljning till It'sSÅ och sedan läsa på biblioteket några timmar. Studentlivet är såååå fashionabelt, fast idag är det ju faktiskt det, it's sailorgirl-day!


Mean Woman Blues

"She's got ruby lips, she's got shaply hips..."

Biltokig

Det blev inget Morden i Midsomer, det blev att äta glass och titta på Biltokig istället, inte fy skam det heller. Fast jag tycker människorna som är stenhårda med putsningen av sina bilar är lite, eh, spännande, om man nu kan kalla dem det. Eller så kan man kalla det lite smått sjukligt, åker de någonting i sina bilar förutom de få meter de rullar på utställningarna? Well well, orkar inte bry mig, jag tar en fin låt istället.
Mer skinn på näsan, det är allt jag behöver...

Vissa människor saknar man så det gör ont...

Dessutom är jag numera chockskadad, klarvaken, förvirrad och kommer absolut inte kunna somna det närmaste... Funderar på att dra på nån jävla lipfilm och bara ligga apatisk i sängen i ett par timmar...

Långa dagar blir det...

Spenderat lite mer än tio timmar på universitetet idag, långa dagar blir det den här veckan. Föreläsning, biljettförsäljning, kaffe med A och sen ett par timmar sittandes på universitetsbiblioteket med kurslitteraturen, sweet. Men jag längtar till helgen, inte nog med att det är It'sSÅ10 på lördag så kommer en av de bästa hit och leker med mig! Den toksnygga bruden AA kommer hit, kommer bli sjukligt trevligt vill jag lova!
Och nu har jag pratat i telefon med Sis, saknar henne, men i början av oktober blir det en helg hemma på Schlätta tillsammans med henne för att vara hundvakter hemma hos våra föräldrar, fint som snus, bra som bacon.
Nu blir det däremot ett avsnitt av Morden i Midsomer och sen sömn, har insett att detta är sista "lediga" kvällen jag har denna vecka, så jag tänker ta tillvara på den så gott jag kan!
Men jag saknar min Hilma-Hitler som fan, min lilla gris, sötare surfitta kommer jag aldrig hitta!

Kursref är inte kul att se på enda exempla...

dsc_0563 (MMS)

Kursref är inte kul att se på enda exemplaret man hittar på universitetsbiblioteket. Den markeringen medför att jag får sitta här och läsa istället för att ligga hemma i sängen. Fast det kanske är bra, om jag lägger mig ner nu skulle jag stensomna, och då skulle det inte bli mycket läst. Jag kan många saker, men inte att läsa i sömnen, den egenskapen saknar jag tyvärr.


Angry bitch! Jag är arg, argargarg, men sk...

dsc_0264 (MMS)

Angry bitch! Jag är arg, argargarg, men ska hålla mig ifrån att ringa och förklara för människor hur det ligger till och att det dom gör är fel, det är andra människors uppgift. Jag hoppas bara att de gör det, för såhär kan det inte gå till, det är inte godtagbart över huvud taget!


Ähpff

Gör mitt bästa för att vakna just nu, har föreläsning om en stund, men är sisådär görsugen på att gå upp ur sängen, hade gärnat sovit en stund till. Bara lite trött. Bara lite snorig. Bara lite ont i halsen. Bara lite. Men föreläsningarna är bra att gå på har jag hört, så jag släpar mig upp, det är tur att det finns bra musik att lyssna på i sådana här lägen.

Vissa människor saknar man så det gör ont...

"A wicked life for me
I died at twentythree
I never wanted to grow up

I've slept on dirty floors
I closed a lot of doors
I drank a million bottles of wine

A life of pain and tears
Too many broken hearts
I never wanted to let go

A life of love abuse
You either win or loose
I always tried to stay alive

The drugs don't work no more
They did at twentyfour
I never wanted to give up

Punkrock inked on my skin
I got the words within
A wicked life for me
A wicked life for me"
Texten och låten hör inte ihop, jag vet, men båda går varmt hos mig just nu. Men låten som texten hör till finns inte på los intrawebs, men den finns i min datorn, jag kan lyssna på den hur mycket jag vill, tyvärr skulle man kunna säga, kanske borde jag radera den, men jag kan inte med att göra det. Vissa saker klarar man helt enkelt inte av fastän man kanske borde...

Mer It'sSÅ-musik

Dessa eminenta herrar spelar på It'sSÅ på lördag. Är man i Örebro och vill se dem fler gånger under helgen så spelar de på Live at Heart på fredag. Och vet ni vad, ser ni vart det är inspelat? Jo, just det, FolkFest! De blev en sistaminutenbokning då ett annat band hade ställt in, och de gjorde en fantastisk spelning, det känns bra att man kan lita på sina vänner när man bokar band, hade aldrig hört dem förut utan gick enbart på vänners goda omdöme och smak när jag ringde dem. Vi gillar't!

K-krönika

Nu är ju höstterminen igång igen, och jag är igång med att skriva krönikor för Kulturungdom, där har det idag kommit en ny från mig, det ni! Och för er som inte vet vad Kulturungdom är så kan jag berätta att det är en förening som arbetar med ungkultur i hela Västra Götaland, med all sorts kultur för alla ungdomar, en i mina ögon helt fantastisk organisation. Kika runt på deras hemsida och kolla in deras verksamhet, det finns något för alla där. Och är ni under 26 och lever i Västra Götaland ska ni inte tveka inför att höra av er till dem om ni har någonting ni vill göra, de sitter inne med sjukligt mycket kunskap, kontakter och kanske även en och annan liten slant till just det där projektet som ni vill genomföra.
Just nu sitter jag däremot i köket och tillverkar strutar till dess förbannelse, mina candygirls (och kanske även candyboys om jag kan få tag i några) måste ju ha något fint att dela ut på lördag. Åh, det kommer bli så grymt, peppar som satan här hemma just nu. Tror vi får ta en låt med Teddybears på det, de kommer ju faktiskt och uppträder på lördag!

Radiolänk

Som RadioCecilia så fint kommenterade så är det klart det ska finnas en länk till radioinslaget, och den kommer här radioradioradio, är till P4 Boulevards hemsida, där hittar man mig och Mozilla på en finfiner bild. Har inte lyssnat på det själv än, ska göra det nu, lika bra att lägga ut länken innan jag själv lyssnar, annars kanske jag ångrar mig, hahaha.
Jag har världens självdistans, jag lovar!

En argumentation jag aldrig trodde jag sku...

dsc_0562 (MMS)

En argumentation jag aldrig trodde jag skulle se...


I love Animal! Och jag överlevde radion, v...

dsc_0560 (MMS)

I love Animal! Och jag överlevde radion, var ju tydligen direktsändning, haha, men det gick bra. Sen IKEA en sväng för lite shopping som blev ganska mycket, fint då att man mötte grannbagarn som gav en skjuts till universitetet sen med alla pryttlar. Så nu ska jag försöka få ner sakerna i förrådet och sen in till stan för att fixa lite saker på panduro. Leta lite kurslitteratur också kanske, får ju inte glömma vad min primära uppgift är om dagarna egentligen, haha.


And another week begins with coffee and ci...

dsc_0561 (MMS)

And another week begins with coffee and cigarettes... Sitter vid station och väntar på Mozilla, snart blir det P4 Örebronx för att prata om It'sSÅ. Nervös? Lite, med tanke på att jag ska försöka hålla mig ifrån att hosta, snora och häva ur mig svordomar i parti och minut. Jag är ju en fruktansvärt rumsren människa. Radiopratar-C ville att vi skulke ta intervjun på västgötska, blir nog inte så svårt, både hon, jag och Mozillar ju västgötar, vi lär ju falla in i det rätt snabbt bara av att prata med varandra. Nästan så man är lite sugen på att ringa bror min innan så man får en riktigt grov dialekt, haha, my truckdriving brother. Nä, men det blir nog bra det här.


VAKNA!!!

Nu får det allt ta och vaknas, här går det inte att sova längre. Ska omedelbums fixa en stooor kopp te med massvis med honung för att försöka att få bort det värsta av kraxigheten, jag ska ju till radion nu på förmiddagen. Nervös? Jo... Nej, ska inte dit och titta på radion, jag ska dit och prata i radion, och jag som låter som en kraxande kråka som de senaste månaderna konstant supit på whiskey och kedjerökt. Eller, jag lät bättre igår än vad jag gjorde i lördags, idag har jag inte testat rösten än, jag hoppas på det bästa. Har Mozilla med mig dit, så om allting havererar med min hals får hon sköta allt pratande om It'sSÅ. Nä, te var det, sen få ordning på mig själv och sedan ta en buss in till stan och SR P4 Örebro!

Hemmafrupoäng och junkiestyle

Cupcakesbak måste ju helt klart generera hemmafrupoäng till mig! Jag har inte många, men vafan, vem skulle vilja ha mig som hemmafru ändå? Troligtvis ingen, skulle nog driva människan till vansinne på en inte alltför lång tid. Har kört balkonghäng med mina kombos C och E, detta krävde såklart cupcakes och kaffe. E hade med sig en vattenpipa också, den testades först i köket, jag ser sannerligen ut som, ja, fyfan, junkie? Helt väck, nu ska jag slänga mig i duschen, inser ju att jag ser ut som sju svåra år och mer därtill!

Riffraffruffelriff

Vad är det med gitarriff och basgångar som får det att kittla längs hela ryggraden? Fick igång Danko Jones här nu och nu är hela kroppen på helspänn, jag vill dricka öl och dansa, skratta och hitta på jävligheter. Det rycker i fötterna och benen och jag vill inte ligga still längre. Konstiga saker musik kan göra med en egentligen.
And when we're making out, I keep your girl in the trunk...

Angående Sverigedemokraterna

Jag funderar ju som sagt på vad SD menar med islamiseringen av Sverige, och så går jag in på deras hemsida för att försöka hitta information om detta, och vad hittar jag? Ingenting! Någonting som känns väldigt konstigt, för i ett utskick som kom i brevlådan tillsammans med valblanketter för dem så stod det under rubriken "En ansvarsfull invandringspolitik" att SD kräver: (och detta är ett rent citat ur denna informationspamflett jag fått hem)
"- Kraftigt begränsad asyl- och anohörighetsinvandring.
- Stopp för islamiseringen av Sverige.
- Skärpta krav för uppehållstillstånd och medborgarskap.
- Ökat stöd till flyktinghjälp i närområdena."
Men när jag sedan går in på deras hemsida och kollar deras valprogram finner jag dessa tre punkter under rubriken om invandringspolitik:
"- Kraftigt begränsad asyl- och anhörighetsinvandring
- En återgång till den assimileringspolitik som gällde fram till mitten av 1970-talet
- Ett kraftigt utökat stöd till FN:s flyktingorgan, UNHCR"
Vart tog kravet om stoppet för islamisering vägen? Och vad är det dom menar med det? Är det något jag ska räkna ut på egen hand, kunna applicera på vad som helst som jag stör mig på i det svenska samhället? Klart inte bussarna går i tid, det beror ju på islamiseringen av vårt svenska samhälle... Eller? Nästan så jag kan tänka mig att leta upp deras valstuga i Örebro i veckan, om de har någon, för att få svar på det här, känns som att det är något de har kokat ihop ur tomma intet. Jävla SD.
Ja, och så kan man på Twitter hitta hur Linus Bylund skrattar åt svenskar som kommer med putslustiga inlägg om SD's idioti.
idagunnarson: "Jag kan se 2 anledningar till folk att SD-sympatiserar [sic]. 1)De har begränsad intellektuell förmåga - sinnesslöa. 2)De är klassiskt Hitler-onda"
LinusBylund: "@idagunnarsson haha, du har inte särdeles bra koll va?"
Hmmm, vem kan jag tänkas hålla på här? Den som svarar Linus Bylund får en ananas uppkörd i röven, på tvären!!!
Jävla SD, sicka idioter ni är. Men det värsta är att folk faktiskt verkar lyssna på er, vilket enbart bevisar hur patetiska människor kan vara, hur ointelligenta, icke ifrågasättande får som inte har utvecklats nämnvärt sedan 1933. Eller jo, på en punkt har människorna ändrat sig, de har bytt ut judarna mot muslimerna, men jag skulle knappast kalla det en sund utveckling, snarare byte av måltavla.

Bored to death

Är sjukligt jävla uttråkad, men kan inte göra någonting utan att få en hostattack från yttre helvetet. KUKEN! Så istället ligger jag här i sängen med datorn och fördriver dagen med att kolla på Morden i Midsomer, jag lever ett sjukt spännande liv just nu, eller inte. Grämer mig över att jag skulle ha fixat massa saker på IKEA och Panduro i helgen, men som sagt, hostattackerna förhindrar mig. Får fixa imorgon helt enkelt, då måste jag orka göra saker, annars håller det inte. Så den här dagen får nog helt enkelt enbar bestå av Morden i Midsomer, glass och chips (man får unna sig när man är sjuk) och om jag orkar ska jag se om jag kan hitta vad de där förbannade SD menar med att de ska stoppa islamiseringen av Sverige. Vilken islamisering? Det närmaste "islamisering" jag kan hitta i mitt liv var väl i våras när jag fick Kombo-E att sätta på mig en slöja för att jag var nyfiken på hur det såg ut. Jojo, stark islamisering på den skulle jag tro, eller INTE! Men återkommer om jag skulle lyckas hitta vad SD egentligen menar, hittar det troligtvis på deras hemsida, men orkar inte bli tvärförbannad just nu, det blir jag varenda gång jag läser mer ingående om vad de tycker och tänker.
Ptja, man skulle ju aldrig kunna ha en dålig hårdag om man bestämde sig för att börja använda slöja...

Dansa!

Försöker kickstarta dagen med att dansa runt i lägenheten, vilket enbart resulterar i stora hostattacker och snorande, sisådär roligt. Får dansa i huvudet helt enkelt då min kropp inte verkar vilja vara med, kuk-kropp! Vem fan uppfann förkylningen? En av de dummaste idéerna någonsin skulle jag ju vilja påstå, för man kan ju uppenbarligen inte vara dunderförkyld och samtidigt vilja dansa runt i lägenheten en söndag...

Olyckorna

Det gäller att roa sig bäst man kan när man är sjuk har jag hört. Den här intervjun är väl inte i färskaste laget, men rolig som fan är den, helvete vad jag garvar, lika mycket varje gång jag ser den. Humor i kubik är vad det är!

The Elephant Walk

The Elephant Walk, denna fantastiska låt, eller trudelutt kanske man kan kalla den. Det är allt som oftast just denna som sätter sig i huvudet på mig, nästintill dagligen går jag omkring och nynnar på denna. Dessutom smittar den. När jag var hemma hos T-Benet i somras lyckades jag smitta honom, och för en liten stund sen fick jag ett sms från honom om att han nu hade smittat sin mamma med den. Victory! En annan gång lyckades jag driva Herr T till vansinne, hur jag nu lyckades med det. Eller, var kanske inte så konstigt egentligen, han satt och tatuerade mig på bröstet och jag låg på britsen, men benen dinglandes utanför och sjöng på, just det, The Elephant Walk. Vi kan helt enkelt summera att The Elephant Walk är väldigt rolig. Det tycker Jonas Gardell också:

"Och norrmän som klubbar sälar på gatorna"

Svamlande tant, javisst! Man kan ju inte låta bli att garva åt detta, glöm inte dom snuskiga små belgarna och de hemska göteborgarna med sina putslustiga vitsar! Någonstans här skulle man ju dessutom kunna tro att det skulle kunna komma ett "och Katrineholm ska jämnas till marken med klusterbomber!", men det gör det inte, tyvärr. Det var det bara jag och Gobbfan som pratade om när vi åkte bil till Nyköping förra veckan och svor över världens längsta 70-sträcka som aldrig verkade ta slut. Strax efter Katrineholm fick Gobbfan ett utbrott och svor över allting, jag asgarvade där jag satt i passagerarsätet. Det roligaste är att den utlösande faktorn till hans utbrott var en tankstation för gasbilar som låg mitt ute i ingenstans, när den kom så började skrikandet. Man kan ju undra hur herr D överlevde bilresan från Nyköping till SufferCity med oss sen när vi hämtat honom vid flyget, men jag tror inte han fick några bestående men. Eller jag hoppas det i alla fall, haha.

Jag saknar henne!

Min Smurf skulle ju egentligen ha flyttat hit i höst, men nu blir det inte så. Prutt! Fast ändå inte prutt, för hon har fått plats som piercinglärling, vilket ju är rätt ball, så jag klandrar henne inte för att hon inte kommer flytta upp. Eller jo, det gör jag, lite. Eller inte. Eller jo, fan, vill ju att hon ska vara här, men samtidigt förstår jag verkligen att det är svårt att tacka nej till en sådan plats. Samt att det är svårt att tacka nej till en annan sak, men det tänker jag inte ta här, hahahaha. My baby Smurf, hotade ju egentligen med att lägga mig ner i en hög och gråta om hon inte flyttade hit, känslomässiga hot über alles, men då hon har goda skäl (får vi väl ändå hävda att det är) så hoppar jag det och kommer väl ställa upp som nåldyna istället. Hmmm, vart ska man sätta piercing nummer två då? Har ju faktiskt bara min septum, tatueringar har varit mer min grej. Får fundera lite på det helt enkelt. Ett vitrinskåp kanske?

Muttermuckla

Så fort jag blir förkyld så börjar jag tycka fruktansvärt synd om mig själv, jag blir ärligt talat som en gnällig karl. Igår försökte jag övertala T-Benet att han skulle komma hit och laga mat till mig, men han verkade inte tycka att det var en bra idé, trots min stora övertalningskampanj. Jag gissar på att han insåg allt gnäll han skulle behöva lyssna på om jag faktiskt befann mig i samma rum, så han kanske gör bäst i att hålla sig härifrån för sin egen psykiska hälsas skull.
Och så vaknar man då idag, snorig och jävlig, med en glad och svängig trudelutt snurrandes runtruntrunt i huvudet. Varför? Låt mig va! Dumma hjärna. Så kul är det inte att vakna och i huvudet spela "Why do fools fall in love", nu måste jag ju bli av med den på något sätt också. Men först sprider jag den vidare, så kanske den fastnar hos någon annan och då borde den rimligtvis försvinna hos mig, hihihi.

Och för att verkligen bevisa hur oteknisk ...

Och för att verkligen bevisa hur oteknisk jag är lyckades jag nu skicka iväg inlägget innan jag var klar. Smidigt. Harhaft telefånen i ett par månader och den är fortfarande något av ett mysterium för mig. Vet inte hur många gånger jag lyckats trycka bort ett samtal mitt i en mening bara för att jag tryckt på fel knapp/knappar. Nu är jag på väg till affären, sugen på någonting, men vet inte vad, vilket kommer resultera i att jag snurrar runt i den där förbannade skitaffären i minst en halvtimme. Och förvirringen blir ju inte bättre av att de möblerat om över sommaren, dom asen, överpriser och förvirring, men orkar inte ta mig till någon annan affär. Sammanfattning: Positiva sluskklubben ska gå och handla onyttigheter...


Jeansvästen gör slusken har jag hört, men ...

dsc_0550 (MMS)

Jeansvästen gör slusken har jag hört, men sen är jag ju fräschast i kommun också. Orkar inte försöka vända rätt bilden heller, skit samma, jag är ett otekniskt under och stolt över det! I alla fall ibland...


Intar sängläge

Nu är det jag som placerar mig raklång i sängen och halvglor på nån film. Att sälja biljetter är inte världens mest ansträngande arbete, men jag märker av tokförkylningen, för nu är jag helt slut. Att vi dessutom stått utomhus där det varit blåsigt och kallt har väl knappast gjort saken bättre, men men. Träffade Hindocha, hon ska lira plattor på Coren ikväll och tyckte jag skulle komma dit, men tror inte jag kommer röra mig utanför lägenheten mer idag, om jag inte tar mig till affären sen och införskaffar honung. Idag är jag inte oövervinnerlig, även om jag önskar att jag vore det, det borde jag enligt mig själv vara varje dag, men icke. Tänker istället ligga här hemma och tycka synd om mig själv, gnälla över att jag har ont i halsen och göra minsta möjliga. Ibland får man faktiskt ha sådana dagar.
Oövervinnerlig bergsbestigare? Inte idag inte...

Mustasch über alles! Campusmässa idag, mas...

dsc_0542 (MMS)

Mustasch über alles! Campusmässa idag, massa information att få. Har dock inte varit runt och kikat där inne än, men när jag gör det kommer det troligtvis börja snurra runt i huvudet, snorigheten sätter sig på hjärnan och jag känner mig inte som människan med mest koll just nu. It sucks being me, men skit samma, jag jobbar på som vanligt.


Bra skit

Här vaknar man då, till slut, snoooooooz-knappen borde aldrig ha uppfunnits, eller jo, den håller en halvvaken så man inte stensomnar igen, och till slut kommer man upp. Tänker direkt när jag vaknar att nu är det stress som väntar, 10.00 ska jag vara hos filmkonsulenten, behöver duscha och få ordning på mig själv. Men sen kommer det sköna, det kommer ett sms med frågan om jag kan vara där 10.30 istället. Tack, det dödade stressen något oerhört.
Så nu: cigg, dusch, kläder, smink, i ungefär den ordningen, sen buss, kaffemöte, vidare till universitetet för campusmässan. Får inte glömma kjolar som ska prövas, puh, mycket nu, kanske.
Kickstartar dagen med lite Rob Zombie tror jag, lite pörrigt sådär så jag får väl hävda att den är till Smurfen eller nåt, saknar henne!

Riksdagsvalet 19:e september?

Svenskarna går till val 19:e september? Ser det ut såhär då? Byt ut Tant Råbiff mot valfri Svennebanan och NSDAP mot Sverigedemokraterna, helt sjukt, men kanske tyvärr jäääääävligt sant. SUCK!

Förvirrad hemmafru...

Jag har idag helt klart framstått som den förvirrade hemmafrun som aldrig varit i en järnhandel tidigare. Det hela utspelade sig när jag befann mig på Clas Ohlson, jag trippade omkring där med en släpvagn bakom mig. Ja, jag fick trippa runt i mina skor, även om det var kilklack, för jag kan berätta att 250 meter båtlina var tungt och golven var oerhört hala, så det var enda sättet att hålla balansen. Att jag sen såg förvirrad ut, sminkad och med fixat hår gjorde väl knappast saken bättre. Men snygg var jag!
Nu är man hemma en kortis, dagen blev längre än vad jag hade tänkt mig men jag klagar inte, och om en stund ska jag iväg till Brüden för lite tedrickande, har ju inte träffat henne på hela sommaren.
Och ni, vet ni om att vi har världens snyggaste biljetter till It'sSÅ10? Imorgon säljs de på Campusmässan mellan 11-15, och det går inte att missa denna tillställning, kommer bli så grymt!
Mustaschen på baksidan är verkligen helt fantastisk! Allting har handlat om mustascher under arbetet kan vi ju säga, många mustascher har testats, ritats, burits...
Och nu fick jag precis en påminnelse i telefonen om att jag ska lyssna på Candyshop på radiolive.se om en halvtimme, finfint med sådana påminnelser direkt från programledningen, we like!

Puh! Man undrar ju vad affärerna tänker nä...

dsc_0541 (MMS)

Puh! Man undrar ju vad affärerna tänker när man på Clas Ohlson handlar 250 meter båtlina och på IKEA fyller en kundvagn med 30 st oklädda prydnadskuddar. Men jag vet ju varför, vi designar årets event!


Time to go

Sådär, då ser man inte längre ut som världens snormongo utan faktiskt smått levande ut. Nu ska jag bege mig ner mot universitetet och sälja biljetter för It'sSÅ10, det kommer bli en grym fest! Teddybears STHLM, Miss Li, Adiam Dymott, Winchester Widowmakers, Chords, m.fl, och dessutom går hela festen under temat CIRKUS OCH CABARET! Vill ni vara säkra på att få en biljett så kom förbi krakafoajén på Örebro Universitet idag, det är dessutom billigare att köpa din biljett på campus än på Ticnet, det ni!

Snormongo

Här vaknar man och inser att snorigheten inte försvunnit spårlöst under natten, varför kunde den inte göra det? Istället gör min hjärna om The Who-låten som utgör soundtracket till CSI och ändrar texten från "Who are you, who-ho, who-ho" till ett för dagen mer passande mantra som går "Snoooormongo, snor-snor, snor-snor". Passande för dagen? Ja. Passande att gå omkring och gnola på universitetet? Tveksamt. Kommer jag försöka att förtrycka denna gnolningslåt till att enbart få vistas i min hjärna och aldrig få komma ut genom munnen? Svar ja.
Nu måste jag vakna, komma upp, äta något, KAFFE OCH CIGG, få ordning på mig själv och komma iväg till universitetet. Joråsåatteh...

Fixed und färdisch

Så, krönika skriven och inskickad, på måndag kan ni läsa den på Kulturungdoms hemsida, så det så! Jag kan om jag vill som sagt, eller som min käre Gobbfan en gång sa: "Bilar är hårda, men Schlätta Ponx är hårdare." Så sant som det är sagt.
Jag är inte bara jävligt hård, jag är dessutom jävligt het...
Nu ska jag däremot äta glass, vilket jag inte alls bör äta egentligen, men då jag börjar bli ett snormongo med ont i halsen (skyller allting på en person, vet dock inte om det är befogat, men det skiter jag i, haha) så tycker jag att jag kan göra det ändå. Kommer ändå somna snart, så då överlever jag att ha ont i magen. Imorgon ska jag sälja biljetter till It'sSÅ10 och åka på shoppingspree och handla massa förnödenheter som behövs när man ska fylla gigantiska lokaler med massa roligheter, får dock inte glömma att gå utanför dörren utan tre ton snorpapper som det verkar nu. Och jag skyller ALLTING på en person, moahahahahaha, och det gör Kombo-C också, hahahaha...

Förvirrande men ganska gullig(t)

Jag är förvirrande men ganska gullig hävdar jag just nu (tro mig om ni vill) när jag glider runt i pyjamasbyxor, alldeles för stor hoodie (gillar den, och jag gillar att ägaren glömde att jag lånat den och lämnar lägenheten medan jag sover så jag vaknar i alldeles för hoodie med ägaren ett x antal mil bort, vilket gör att jag anser att jag kan behålla den tills nästa gång ägaren är i närheten) och blött hår som hänger ner längs ryggen, börjar bli ett långhårigt as. Men någonting annat som är förvirrande men ganska gulligt är att jag precis upptäckte att folk varit inne på den här bloggen dagligen hela sommaren, trots att det inte hänt ett skit här. Varför? Verkar inte riktigt friskt, men men, nu finns det i alla fall någonting nytt att läsa.
Sitter för övrigt och försöker komma på någonting att skriva en krönika om, kommer inte på ett skit, och jag behöver skriva den nu nu NU! Att skriva den om att inte kunna skriva går inte, det har jag redan gjort, är inte sugen på att skriva om det kommande valet för då kommer det enbart bli en enda lång harang av svordomar, och att skriva om att det är på väg att bli höst känns det som att varenda jävel gör just nu. Kanske skriva om att jag är förvirrande men ganska gullig i pyjamasbyxor och alldeles för stor hoodie? Mnjae, läsvärdet i det vore? Ptja, har ju redan skrivit om det här i och för sig, så frågeställningen kanske snarare vore om det går att fylla en hel krönika om det, vilket jag inte tror fungerar. Får fundera en liten stund till helt enkelt, måste ju ha den klar ikväll, så kanske får den handla om röda löv och stora tekoppar i alla fall... INTE!
Tar en cigg och lyssnar på en gammal goding medans jag funderar och är sådär allmänt förvirrande men ganska gullig...

And I'm back

Så, nu får det vara slut på att inte vara här och pilla, varför det blev så vet jag inte, eller jo, min hjärna tog en (o)frivillig paus när jag hade varit hemma i SufferCity ett tag, men nu är jag tillbaka i Örebro. Och för att fira detta tycker jag ni kollar 2.25 in i det här klippet:
Eller vafan, kolla på hela klippet, mycket roligare.
Men som sagt, nu är jag tillbaka i Örebro, sitter i mitt rum som av någon anledning inte har städat sig själv över sommaren (mycket illa gjort av rummet) och det blev ju knappast bättre när min packning formligen exploderade över rummet... Jag saknar dessutom den där så kallade "städgenen", och "matlagningsgenen" också förresten, så jag kommer då aldrig bli en bra hemmafru, men det är väl inte direkt något som jag gråter över.
Sommaren har, efter konstaterande, bestått av 50% kaos och 50% roligheter, överlag så är jag nöjd. West Coast Riot och Hayride blev då utflykter, många kvällar har spenderats hängandes vid sjön med en öl/folköl i handen och har jag har haft många roliga människor omkring mig. FolkFest blev en riktigt fin tillställning, och jag har såklart hittat ett och annat nytt band att lyssna på.
Nu ska jag sätta mig och skriva höstens första krönika för Kulturungdom, den kommer komma upp på deras hemsida på måndag. Ska bara komma på vad den ska handla om först...

RSS 2.0