ERA FÖRBANNADE JÄVLA MÄHÄN!

Jag är för tillfället så förbannad att jag sitter och studsar i sängen, för vilka idioter det finns. Läs bara denna mening:
I programmen medverkar en panel med rocktjejer som intervjuar rockstjärnor, synar skandaler, levererar skvaller och pratar trender.
Bakgrund: LÄS HÄR!
Trender, skvaller och skandaler, är det vad tjejer kan syssla med inom rockvärlden? Menar ni att ni inte klarade av att finna en enda jävla brud som kunde leverera en recension? Eller en enda jävla brud som spelar i ett rockband? För dessutom, varenda band de radar upp består ENBART av män.
Nej, det här går inte, jag är så arg så jag inte kan fokusera på argumentation, läs artikeln så återkommer jag om detta senare idag.
MÄHÄN!

Bombhotad håla?

Började asgarva tidigare idag när jag fick se denna länk upplagd av sis på nylleboken ihop med kommentaren: "Vem orkar spränga en liten stad som Lidköping? Vad ska dem finna?? Troll??"
För det är ju så sant som min syster säger, vem i helvete skulle vilja spränga Lidköping? En liten jävla stad på västgötaslätten som främst består av bönder, raggare och förvirrade småbarnsfamiljer, på ett ungefär. Och sen att personen/personerna som får för sig att placera en "bomb" i hålan dessutom bestämmer sig för att placera den i västra hamnen är ju verkligen förvirrande. Vad fan vill de spränga där? Kol&Koks? Det är ju för fan mest bara kolhögar där! Visst, ett enstaka lastfartyg kanske, men sen är det fan inte mer. M-Bus hade en teori om att de ville spränga reningsverket, det ligger inte alltför långt därifrån, så det sprids bajs över hela stan. Det vore iof en syn. Sis hade en teori om att någon inte tyckte att sjön inte var tillräckligt stor, men den personen som tycker det kan inte ha alla hästar hemma. Vänern inte tillräckligt stor? INSER NI HUR JÄVLA STOR DEN SJÖN ÄR ELLER??? Jag däremot hade en teori om att det var en religiös extremistgrupp från valfri religion som har bestämt sig för att starta krig mot de degenererade raggarna, motorgårn är precis som reningsverket inte heller den speciellt långt ifrån "bombens" placering. Men sen, sen förstår ni, så fick min syster en snilleblixt: Det är ju såklart kommunen som placerat ut "bomben" för att få bort raggarna! Så måste det ju vara! För Lidköpings kommun har ju någon form av hybris och tycker det behöver byggas en satans massa moderatlägenheter (läs fancy schmancy nybyggnationer med sjöutsikt, inte fan arbetarkidsen som har råd med dem) och som när planer på att bygga dessa i, barabapara (min form av trumvirvel, fatta trögo), VÄSTRA HAMNEN! Men då det existerar ett stycke raggarkåk och ett par småindustrier i denna del av staden så måste de ju förpassas till någon annanstans, helst långt ut av bara helvete bland åkrarna skulle jag tro. Alltså raggarna som ska placeras ut nånstans långt ut åt helvete, småindustrierna hittar de nog ett annat, mer "centralt", område till. Så vad gör man då? Jo, man placerar en "bomb"! Och det är raggarna som är det primära målet, de framtida innehavarna av moderatlägenheterna kan kanske tycka att ett gammalt gjuteri är lite pittoreskt och småstadstrevligt, men inte raggarna, de måste ju väck. Denna "bomb" är således placerad där av kommunen som tror att de som lider bostadsbrist i Lidköping är höginkomsttagare som vill gå i pension och skaffa sig en asdyr lägenhet där de kan sitta på sin inglasade balkong och pilla navel hela dagarna medans de tittar ut över den gigantiska sjön. Och så var dagens "bomb"-mysterie löst!
(Använder mig av "bomb" istället för bomb då jag inte vet om det faktiskt är en bomb ännu, de har liksom inte riktigt kommit fram till den än...)

En kär vän

Jag har en fantastisk vän vid namn Josajävel, jag har säkert skrivit om henne förut, men det skiter jag i. Jag och Josajävel brukar sitta och hetsa varandra via twitter, blogg och nylleboken mest hela dagarna. Och när jag säger hetsa så menar jag verkligen HETSA. Har idag redan lyckats kläcka ur mig kommentarer som "SKRIV FÖR HELVETE" till denna fantastiska människa. Anledningen till att vi hetsar varandra via digitala forum är för att vi bor för långt ifrån varandra för att kunna sitta på valfri krog och skrika åt varandra, vilket enligt oss är väldigt tråkigt. Fast det skapar faktiskt något att verkligen se fram emot, som att jag nu går runt och riktigt längtar efter att kunna svinga en bägare eller två tillsammans med denna grymma tös samtidigt som vi hetsar över pöbeln, barnnamn och andra trivialiteter. Vi har under sådana stunder bland annat kommit fram till att Kid Heroine och Kid Cocaine skulle vara riktigt bra barnnamn.
Idag har jag älskat att Josajävel på twitter har hetsat över att hon har svårt för att veta hur man ska klä sig och när, ett problem som även jag kan känna att jag har ibland. Jag tänker "äsch, jag klär mig som vanligt" och dyker upp bland überseriösa människor i en sliten flanellskjorta, Josajävel tänker samma sak och hamnar på bild i tidning med Star Wars-tirrsa. Det jag vill säga är helt enkelt det här: Följ henne på twitter, hon heter HerrHansson där, ni kommer inte bli besvikna. Ja, och läs hennes blogg såklart!
Ser fram emot sommaren, för då är både jag och Josajäveln i trakterna på Schlätta, vilket medför att vi kan ägna oss åt våra favoritsysselsättningar: Bärs, bira, cigg, white trash och absurda hets-diskussioner. Vi borde bli världshärskare, vi tar det bit för bit. För Josajävel är i mångt och mycket min partner in crime när det kommer till de intelligenta dräggen, självklart finns det fler, men denna kvinna är en av de som lyser starkast och som bäst passar in på detta epitet. Det är vi två som bevisar att man kan häva öl och samtidigt på ett seriöst plan diskutera doktorandsstudier, vara feminist och samtidigt lyssna på Eddie Meduza, och kan skriva om allt ifrån white trash-mode till politisk argumentation.
Det är så jag vill påstå att jag och Josajävel personifierar den kvinnliga motsvarigheten till en bromance, fast på distans... Avslutar såklart med Josajävels låt:

Guten morgen

Här sitter man då med världens mest fascinerande morgonfrisyr, allmänt groggy i huvudet och undrar vad man ska ta sig till denna dag. Plugga har jag hört... Så är det för oss intelligenta drägg, ingen rast ingen ro. Ägnar mig just nu åt att lyssna lite på radio, och har faktiskt fått i mig en kopp kaffe och en cigg redan. För att vara en dag då jag inte har någon föreläsning så kan jag berätta att jag är vaken tidigt. Kanske till och med skulle gå utanför dörren som en riktig fräsching idag... Eller vafan, vem försöker jag lura? Kommer sluta med puckokeps och jeansväst i vilket fall som helst, men det är ju så underbart! "Vi må vara drägg men vi är fanimej intelligenta drägg" är årets mantra, det myntades på nyår, I love it. Ungefär lika mycket som jag älskar uttrycket "Bilar är hårda, men Schlätta Ponx är hårdare" som Gobbfan myntade i somras. Virrig i hjärnan? Skulle jag knappast tro, faktiskt vettigare i huvudet för tillfället än vad jag brukar vara såpass kort tid efter att jag har vaknat. Radio kanske är the shit på morgonen? Dock spelar de inget åt det lite brutalare hållet som jag annars brukar föredra när jag ska vakna. Om man skulle sluta svamla och ställa sig i duschen istället kanske...

Sleepless in Örebronx


Jag har inte lyckats med att somna än, utan istället ligger man här som en liten argsint jävel under täcket och hytter med näven, på ett ungefär. Kan berätta att det händer inte ett jävla skit just nu, ingen som twittrar, ingen som skriver något roligt blogginlägg och inte fan är det mycket verksamhet på nylleboken heller. Nähä, jag stirrar väl bara på datorskärmen då! Man skulle ju kunna tycka att jag skulle kunna sysselsätta mig med mer viktigare saker än twitter, bloggar och nylleboken för tillfället, men även om jag inte har lyckats somna än så kan jag berätta att jag för tillfället är såpass hjärndöd att jag bara vill ha den enklaste formen av underhållning. Brukar även kallas "jag-orkar-fan-inte-plugga-för-tillfället-för-då-kommer-min-hjärna-implodera". Och dessa stunder sammanfaller allt som oftast på nätterna då man inte kan sova, och då händer det såklart INGENTING! Muttermuckla, vad fan ska jag göra? Jag skulle kunna skriva en redovisning för vilka dokumentärer jag har sett de senaste dagarna, men jag tror att jag väntar tills imorgon. Drar igång ytterliggare en dokumentär istället och hoppas på att jag somnar framför den, brukar trots allt vara ett vinnande koncept.

Alla borde vilja ha en Knappnytt-tröja

Vem skulle inte vilja gå runt med det här trycket på en tröja? Jag skulle absolut göra det! Bara för att sprida lite språkpolisanda i samhället. Hmm, språkpolisanda, vilket roligt ord, det kanske man skulle börja använda sig mer utav... Ni hittar tröjor med detta tryck och annat roligt precis här.

André Wickström

Denna mannen, André Wickström, är jag lite sådär småkär i på håll. Rolig komiker samt att han ser lite sådär pseudointelligent ut. Utseendet i kombination med att han häver ur sig idioti verkar vara något som tilltalar mig. Förutom på ett plan: Jag kan egentligen inte höra honom prata. Jag är väl en av de som är skadad efter uppväxtens barnprogram och därför i mitt huvud refererar till Mumintrollen så fort någon pratar finlandssvenska. Hemskt egentligen, men jag kan inte rå för det. Varför ska man börja tänka på hattifnattar och Lilla My så fort man hör en finne prata svenska? Barnprogrammen har förstört en helg generation, hade jag inte haft denna hjärnskada hade jag gillat André ännu mer. Istället får jag nu översätta det han säger i mitt huvud så jag hör det han säger utan den finska brytningen, eller helt enkelt inte lyssna alls och bara titta på honom. Fast då är han ju plötsligt inte lika intressant längre, för då ser han bara pseudointelligent ut, vilket kan vara sött, men inte så värst intressant alla gånger. Nej, man behöver ha idiotin i kombination med utseendet, men då tänker jag bara på Muuumiiin. Det skulle helt enkelt aldrig fungera.

Radio i efterhand

Sitter just nu och lyssnar igenom torsdagens flippellerflopp såhär i efterhand, vilket alltid är lika roligt. Det är verkligen så fruktansvärt roligt att ställa sig där och tjöta en stund, trivs riktigt bra med det, skulle absolut kunna tänka mig att göra det oftare. Men i alla fall, denna torsdagen var riktigt rolig, det märks att vi börjar lära känna varandra och käftar lite mer i studion nu än vad vi har gjort tidigare. En av de bästa kommentarerna från i torsdags är helt klart när Mudda skickar iväg kommentaren "men hon lyssnar ju på Eddie Meduza" mot mig och jag börjar asgarva, haha, som att jag skulle ta åt mig av det. Klart jag lyssnar på Eddie Meduza! Och jag hävdar bestämt att man kan vara feminist och lyssna på honom, varför skulle man inte kunna vara det? Min bästa kommentar från i torsdags var nog "det är tur att jag har en kopp kaffe annars hade jag nog somnat" angående låten med George Michael, haha. Det var helt enkelt väldigt trevligt och roligt i torsdags, även om vi knappast var positiva klubben när det kom till låtarna. Om ni vill kan ni lyssna på P4 Örebros hemsida, flippellerflopp sänds mellan 11.30 och 12.00 på torsdagar.
Men angående det här med radion, jag kan nu sitta och lyssna på det i efterhand utan att få halvpanik över hur jag låter, jag börjar helt enkelt vänja mig vid det hela. Men nu kommer nästa sak: jag ska vara med i tv. Har ingen aning om detta är någonting som jag vill se själv, i min värld kommer jag se ut som en blond heffaklump ungefär. Har dessutom ingen större koll på vad jag egentligen har sagt, har på något sätt  förträngt det i totalt hjärnsläpp. Troligtvis kommer jag att se det, men jag gissar på att jag kommer sitta ungefär såhär när jag kommer in i bild:
För er som undrar så kan jag berätta om att jag kommer vara med i Kobra och prata om Eddie Meduza, men för er som hörde mig på radion i torsdags så vet ni det redan. Eddie, vår vän, Kobra gör nämligen ett helt program om könsrock, och då är jag med där och tjötar. Om de inte klipper bort mig vill säga, vilket på något sätt skulle kännas lite skönt. Nej, jag har verkligen inte förlikat mig med tanken på att jag ska vara med i ett av Sveriges största kulturprogram. Men vill ni se så gör det då, det sänds den 29:e mars. Jag kommer placera mig med en skämskudde...

Sluta våldta svenska språket!

Jag är beroende av Knappnytt, man skulle nästan kunna kalla mig besatt. Det hela har urartat(?) till den grad att jag nu under kvällen mest har gått runt med en enda mening kommandes ur min mun, nämligen denna: Sluta våldta svenska språket! Jag har dessutom tvingat på kombon E och blivande kombon J diverse avsnitt av Knappnytt. Alla som på något sätt har lyckats med att missa Knappnytt kollar upp det nu!
En annan Knappnyttsrelaterad händelse under kvällen var när jag började tänka på ett inslag där när de finner två fjortisar som använder sig av ordet pördy, ett ord jag aldrig fattat vad det betyder. För att få insikt i detta ringde jag min kära syster som har lite mer koll på vad som är "coolt enligt kidsen", min syster brukar nämligen förklara för mig att jag är jävligt efter när jag hittar något youtubeklipp som jag tycker är coolt, tydligen har då hon och hennes polare redan suttit och garvat åt det i ett halvår. Men i alla fall, i ett försök att förklara detta för mig skickar min syster mig en länk med nån jävla fjortisbrud som har en språkskola där ordet pördy ingår. Fjortisbruden har helt klart uppfunnit detta ord själv, eventuellt i samråd med några av sina (troligtvis) lika korkade polare. Vad är det för fel på folk? När slutade den mänskliga hjärnan att utvecklas och istället gå åt motsatt håll? Pördy är för fan inget ord! ARGH! Stängde av klippet efter ungefär halva då jag insåg att det skulle få mig att implodera, min syster vet onekligen hur man retar upp mig och gör mig argsint. Ja, jag vet att slang alltid kommer att ändras och utvecklas, men vafan, pördy? Pööööörrrrdy? Ett ord jag aldrig tänker uppgå i min egen vokabulär, om det inte är för att klanka ner på det förbannade uttrycket. Ja, det är ett uttryck, inte ett ord, förbannade jävla mähän!
Nej, nu ska argsinta Iida gå ut och ta en cigg och sen fortsätta titta på Knappnytt, men bara en avslutande sak:
SLUTA VÅLDTA SVENSKA SPRÅKET!!!

Världens mest spännande människa...

...hävdar jag bestämt att jag är för tillfället. Ligger i sängen och pillar navel och kollar igenom svtplay efter några spännande saker. Blir mest dokumentärer, för det brukar vara så fartfyllt och lättsamt. Senare ska jag nog ställa mig och laga en trerätters middag på alla fashionabla ingredienser jag bara råkar ha liggandes hemma. Min telefon ringer stup i kvarten, i andra änden är det alltid någon viktig person som bara vill ha min åsikt i något ämne, för mina åsikter är de högst eftertraktade på marknaden för tillfället.
Haha, om man har fantasi kan man få sitt liv att verka spännande! Fast jag ligger faktiskt i sängen och pillar navel och kollar dokumentärer, det är sant, fast kanske inte för att det är lättsamt, utan för att det är intressant. Däremot kollade jag senaste avsnittet av Downton Abbey för att det är lättsamt. Jag kommer inte ställa mig och laga en trerätters middag, den som trodde jag var allvarlig måste vara full/förvirrad/korkad eller inte ha en aning om hur jag är som person. Jag är sämst på att laga mat, jag kommer aldrig bli en bra hemmafru, och då jag är fattig student så har jag absolut inga fashionabla ingredienser liggandes hemma. Igår "uppfann" jag en ny maträtt, den kallas Gegga. Gegga består av en kycklingfilé som man skär upp i bitar och steker i stekpannan, sedan tar man en halv burk med vita bönor i tomatsås som man har ståendes i kylskåpet och häller över kycklingen. För att maten ska få någon form av smak tar man en halv näve oregano och slänger ner i stekpannan. Så var Geggan klar! En ny maträtt för alla studenter där ute! Och då det gick att äta utan att man mådde illa och man blev mätt så vann jag, check! Idag blir det kyckling med spaghetti och ceasardressing, lär vara en kulinarisk hit!
Och ingen ringer mig kan jag säga, min telefon lever i en episk tystnad. Senaste telefonsamtalet fick jag igår kväll av Alf aka Ice-Age som undrade om jag visste hur ljuset fungerade på stora dansgolvet. Fast då han inte ringde tillbaka igen så tror jag att han fick igång det på egen hand. Kan man räkna det som någon som söker experthjälp och är ute efter mina fantastiska åsikter? Jag är ytterst tveksam på den punkten.
Nä, om man skulle dra ytterliggare en dokumentär kanske i väntan på att den frysta kycklingfilén ska tina. (Jag lever i avsaknad av micro och kommer aldrig bli människan som plockar ur saker ur frysen "i tid".) För det är sådant vi exceptionellt intressanta människor sysselsätter oss med om söndagarna.

Uttråkad

Här sitter man då i sängen med datorn i knäet, och bara är sådär fruktansvärt uttråkad. Ni vet det där tillståndet som slår in ibland då allting känns ovärt, ingenting känns kul. Har ägnat eftermiddagen/kvällen åt att blega på dokumentärer på svtplay, idag är mitt verkligen fruktansvärt spännande. Men samtidigt som man är grymt uttråkad så har jag absolut ingen energi till att göra någonting, bara tanken på att ta av mig pyjamasen (ja, jag har inte kommit längre idag) och ställa sig i duschen gör mig helt matt. Orka! Helst av allt önskar jag just nu att någon bara skulle komma och kidnappa mig och hävda att vi ska ut på en massa roliga äventyr. Eller nej, det gör jag inte alls, imorgon kan någon få kidnappa mig, just nu vill jag nog mest bara somna ifrån tristessen. Jävlar vad jag är positiv just nu, ja, jag är medveten om det.
Har till och med haft så tråkigt idag att jag tidigare testade att sminka mig som clown för att se om det livade upp. Det gjorde det, i två sekunder ungefär, sen kändes sminkningen överspelad. Idéen kom ifrån att Mr Sausage faktiskt fyller år idag, och jag och Tant började diskutera detta. Tant tyckte han kunde få ett straff, jag tyckte han kunde få ett tält som man kunde gå in i, där det är alldeles mörkt och så finns det massor med clowner där inne. Mr Sausage hatar nämligen clowner, han anser att clowner och brudar är jordens avskum. Då jag inte har orkat röra mig någonstans idag så blev det inget Hotel de WC med Tant, så jag har nu en idé: Tant, om du vill ge bort ett straff, visa då bilden på mig sminkad som clown. Både brud och clown på samma gång, kan inte vara lätt inte.

Vad är r'n'b?

Jag blir lika förvirrad varje gång jag är någonstans och spelar skivor när folk kommer och önskar låtar. Främst tror jag förvirringen sker kring r'n'b. När folk kommer och önskar r'n'b så tänker jag typ Cee Lo Green, det gör inte dom. Dom tänker typ på, ja, jag vet inte, någonting annat, hiphop tror jag. Och det är ju trots allt ingen idé att jag sätter mig och läser på om vad musikjournalister och musikforskare anser vara rythm'n'blues, för nu handlar det om att förstå hur logiken fungerar i huvudet på gemene man. Och den går det fan inte att läsa sig till. Så vad är då r'n'b för gemene man? Akon är ett namn jag får höra typ varenda gång tror jag, och jag kan ärligt säga att jag inte kan namnet på en enda av hans låtar. Är det nåt att ha? Är det värt att kolla upp? Eller ska man fortsätta försöka hävda för människor att de kan få Cee Lo Green och Aretha Franklin av mig och inte Akon? Svar på detta mottages tacksamt.

Snart slut

Jaha, så satt man då här. Dagen är snart slut, och så är även mina gröna folköl. Mamma kommenterade och sa att de såg äckliga ut och att de säkert smakade illa också, funderar på om det var hennes sätt att säga att det är mitt i veckan. Jag vet inte. Försökte förklara för henne att det var karamellfärg och att det smakade prick så som de folkölen smakar annars. Och 2,8or får man dricka mitt i veckan, punk(t).
Har ägnat en del av kvällen åt att se Boondock Saints för jag vet inte vilken gång i ordningen, kändes passande. Och den är ju så sjukt bra, har ni inte sett den så gör det, men vad ni än gör, SE INTE TVÅAN! För det var fanimej en studie i katastrof... (Nej, inte sett den idag, kommer aldrig se om den, jag och Gobbfan såg den typ i somras om jag inte missminner mig.)
Nu orkar jag inte skriva mer, förutom en sak: Snälla lilla krumelur jag vill aldrig bliva stur!

Irish music is the shiet!

Jag fyller hela dagen med irländsk musik, och imorgon kommer det inte bli mindre av den varan då jag ställer mig bakom skivspelarna på kåren! Peppar som sjutton redan nu med en riktig goding:
Pratade med mamma i telefon nyss, och det gav mig lite ångest. Nästa vecka fyller jag år och jag har lyckats förtränga detta hyfsat okej tills min mamma frågade mig vad jag önskar mig. Vad fan önskar man sig när man fyller 26? Ett liv? Måste klura på den känner jag, försökte tycka att jag kunde önska mig ett besök från min fina mamma så hon kommer upp hit till Örebro, det hade inte varit fel det!
Skickade ut bilderna på den gröna ölen till folk förut och önskade dem en go St Patricks Day, och jag tror inte GG fattade riktigt, han ringde nyss med öppningskommentaren "vad fan, ölar du?". Haha, söta GG, vart riktigt glad av att han ringde, tyckte han kunde ta sig en grön öl han också, men det fick tydligen bli en grön proteindrink då han skulle till gymmet. Var någonting om Beach 2011, jag sållade bort det, haha, vadå Beach 2011? White Trash 2011 ska det ju va! Kanske skulle truga på honom en jeansväst, det vore nåt det!
Nä, nu får det nog bli en låt till, man blir ju så glad!

Ni ser, grön öl och solsken, då mår man br...

dsc_0767 (MMS)

Ni ser, grön öl och solsken, då mår man bra! ST PATRICKS DAY!


Sitter i solskenet på balkongen och dricke...

dsc_0766 (MMS)

Sitter i solskenet på balkongen och dricker grön öl, för jävla fint!


St Patricks Day

Idag är det St Patricks Day och jag är så förbannat pepp så det inte ens finns. Dock har jag ingen aning om varför, jag har ju ingen aning om vem St Patrick var, jag har inget irländskt påbrå what so ever (i alla fall vad jag vet om, går vi tillräckligt långt bakåt finns det säkert i den genetiska smältdegel som kallas svenska folket). Ja, jag använde orden genetisk smältdegel, men nu är det inte det vi ska fokusera på, det kan vi ta imorgon eller någonting liknande. Vilket betyder när jag är på humör för det. Men i alla fall, St Patricks Day var det, varför peppar jag? Som jag ser det handlar hela dagen om att klä sig i någonting grönt och dricka öl. Vänta nu... Öl. Där har vi det. Så, då hade jag kommit till insikt om varför jag peppar, jag har en anledning till att dricka upp de gröna folkölen som står i kylskåpet (burkarna är gröna, inte ölen) och om jag är på riktigt partyhumör skulle man kanske kunna färga ölen med karamellfärg (men ölen kan bli grön!). Undrar dock om karamellfärg ger bismak. Får testa senare idag helt enkelt, nu ska jag snart dra till radion, check!
Ja, och så får man denna dag lyssna på hur mycket irländskt man vill utan att folk gnäller på en, så det så!

Om man hostar nära en polis får man bli omkullknuffad...

I brist på annat att sysselsätta mig med innan jag somnar så slösurfade jag runt på Aftonbladet en stund där jag hamnade på den här artikeln. En kvinna iklädd landstingsdräkt och med droppställning går runt på centralen i stockholm och hostar. Ja, jag vet att det är ett inslag för Ballar av stål, jag vet att hon är utklädd, jag vet att hennes hosta inte är på riktig, och så vidare, så börja inte ens öppna käften om det för det är inte vad detta ska handla om. Istället kollar vi på videoklippet och koncentrerar oss på vad vi ser. Jo, vi ser alltså en kvinna i landstingsdräkt samt med droppställning som går runt på centralen i Stockholm och hostar. Då hon hostar till när hon, som jag anser att det ser ut på filmen, är på väg förbi två män (som hon inte varit i närheten av tidigare i klippet) så säger den ene mannen "hostar du på mig en gång till". Detta uttalande kan tas som ett hot, i stil med "gör du så en gång till så gör jag såhär". Kvinnan hostar till och mannen puttar då omkull henne och drar sedan upp henne igen, till synes ganska bryskt. Så, där har vi händelseförloppet. Nu lägger vi då till att denne man och mannen intill honom visar sig vara poliser (men vi bortser från att kvinnan fejkar sitt tillstånd då detta troligtvis inte är av kännedom för polisen) och inser att, eh, är det där verkligen ett korrekt förfarande? Det jag har fått lära mig här i livet är att polisen ska skydda samhället, och finnas där för utsatta människor. En kvinna som drar runt på centralen kopplad till en droppställning känns väl ändå som en utsatt människa? Säg nu att det inte hade varit en skådespelerska, utan en förvirrad patient som tagit sig ut från ett sjukhus på egen hand och nu virrar runt, hur hade man då sett på denna incident? Förstår ni varför jag vill att ni ska tänka bort att hon är en skådespelare? För om det hade varit en patient som tagit sig ifrån ett sjukhus, ponera att det kanske hade varit en person med en mental störning som låg inne för någonting som kräver dropp och som rymde? Tänk på det en stund.
Så, då får ni ha tänkt klart, så återgår vi till det polisen gör. Kvinnan är på väg förbi dem, polisen yttrar ord som kan uppfattas som hotfulla, kvinnan hostar, polisen puttar omkull kvinnan. Hur kan det inte bli rabalder kring detta? Polisen ska värna om sjuka, kanske skulle de civilklädda poliserna ha visat sina brickor och frågat kvinnan hur hon mådde och om de kunde hjälpa henne? Nej nej, bättre med ett hotfullt uttryck och sen knuffa henne så hon faller, jajjamännsan, mycket bättre!
För det är nu vi kommer till det intressanta: FOLK TYCKER ATT DET ÄR BÄTTRE!!! Fastnade en bra stund och läste folks kommentarer kring denna artikel, och det finns verkligen folk som tycker att poliserna gör rätt! HUR I HELVETE TÄNKER DE? Argumentationen handlar allt som oftast om att 1. skådespelarna för ballar av stål för skylla sig själva när de provocerar folk och 2. de som hävdar att polisen gjorde rätt hävdar att de själva hade reagerat likadant. Okej, men då bryter vi först ner argument 1: Vet polisen om att det är en skådespelerska eller hade det lika gärna kunnat vara en sjuk människa? Och så tar vi då sedan argument nummer 2: Bara för att vissa människor tycker att man ska leta anledningar till att få gå i handgemäng med människor så är inte detta ett beteende som anställda inom poliskåren skall använda sig utav. Ska vi ha allmänna omkullknuffningstävlingar på stan under förkylningsmånaderna? Dessutom är kvinnan såpass väluppfostrad så att hon håller handen framför munnen när hon hostar, men det spelar tydligen ingen roll, hon förtjänar att bli knuffad. Och det värsta är ju att det är poliser som utför denna handling, det är inte ett rikspucko utan mätbar intelligens och med alldeles för stor produktion av aggressivitet.
Och saken är ju den att det faktiskt är kommentarerna som gör mig mest upprörd, för att det finns rötägg inom den svenska poliskåren är ju trots allt ingen nyhet (någon som minns incidenten i tunnelbanan?) utan det är det faktum att det finns folk som anser att polisen handlade rätt som gör mig alldeles skärrad. Och det är inte en ensam person som argumenterar för detta bland kommentarerna, nej nej, dom är många! Jag blir mörkrädd, folk verkar helt klart ha tappat greppet, eller har de någonsin förstått? Finns det fortfarande såpass outvecklade människor ibland oss eller är det så att artens utveckling går baklänges? IDIOTER! Läs bara de här argumenten:
"Är man så korkad att man hostar folk rätt i ansiktet får hon vara glad att det slutade så bra som det gjorde" / ljunie
"Instämmer med en del här. Rätt åt henne! Hade gjort samma sak. Jag hade tagit henne för ett psykfall och tagit det säkra före det osäkra! Slå först och fråga sen." / Klatu
"Polserna gjorde sitt jobb, helt rätt agerande." / Bigsome
"Helt rätt gjort. Jag hade utan tvekan knockat personen, skådespelare, polis eller president. Om personen hostar mig i ansiktet medvetet så får han eller hon skylla sig själv. Bra jobbat polisen." / Alz0r
Ja, så sammanfattningsvis kan jag ju säga såhär: Om ni har hosta, stanna hemma! Antingen möter ni civilpolis eller medborgargardet. Och vad ni än gör sjukvården, LÅS IN ALLA SOM INTE KLARAR SIG SJÄLVA! Bind de helst vid sängarna med stor kätting, för om de skulle råka ta sig ut så kommer inte polisen fråga om de behöver hjälp, nej nej, de kommer istället att putta dem för att de hostar. Så lås in dem nu, omedelbums. Eller förresten, lås in alla som ligger på sjukhus så ingen kan ta sig därifrån, för tänk om de skulle hosta på stan efter att ha rymt från sjukhuset! Slå först, fråga sen...

ARGH, DET KLIAR!!!

Det kliar så in i helvete på min kropp! Eller snarare två specifika ställen på min kropp, höger lår och höger armbåge. Why? Nygaddad, och tatueringar som läker har en elakartad tendens till att klia. Klia klia klia.... Och inte fan får man klia tillbaka! Nej nej, de ska få läka fint och ifred, så här halvligger man med kroppsdelar som driver en till vansinne... Inser även att varenda gång jag häver ur mig "DET KLIAR" någonstans, om det så är på nätet eller i tal, så kan det låta väldigt fel, och jag bara väntar på att någon ska fråga om jag har fått skabb. Eller vänta nu, den frågan har nog redan kommit. Visst, vill man vara fin får man lida pin, men det här är ju absurt. Varför ska det klia så förbannat? Inte kan man smörja in i tid och otid heller, dessutom hjälper det inte, det bara fortsätter. Har just nu sjuka tankar om att gräva in naglarna så djupt i huden att det börjar blöda. Nästan tvångstankar, fast som tvångstankar man inte lever ut. Kanske erotiska drömmar? Nej, så långt ska vi inte dra det, för på den nivån är det inte. Dessutom ser man smått spetälsk ut när tatueringar läker, känner mig oerhört sexig för tillfället. Några dagar till bara så är det bra sen, bara några dagar till... Frågan är om jag inte mister förståndet innan dess...

West Coast Riot

Idag släppte West Coast Riot första laddningen med band till årets festival, och än finns det inget som får mig att studsa av lycka. Visst, Gogol Bordello och The Dwarfes är ju aldrig fel, och inte heller Twopointeight, men den där skrika-av-lycka-känslan infinner sig inte. Varför? Kanske för att det finns få band som ger mig sådant, vet inte riktigt vilket band de skulle kunna boka för att jag skulle bli så jävla glad. Me First And The Gimme Gimmes kanske, de vore riktigt roligt att se. Men varför har de bokat Sum 41? Fullkomligt oförståeligt. Men har man cash blir det säkert att dra ner till West Coast Riot även i år.
Fast jag vet band WCR borde boka och det är bland annat: Gatans Lag, Vänsternäven, Snutjävel, Körsbärsfettera och The Great German Re-Research. Kan ni fixa det?

För att citera Gert Fylking: ÄNTLIGEN! Vår...

dsc_0764 (MMS)

För att citera Gert Fylking: ÄNTLIGEN! Vårsol, gräsplättar sticker fram i snön och det är varmt nog att bära jeansväst. Bra skit!


Saker man kan göra hemma hos mamma: Titta ...

dsc_0753 (MMS)

Saker man kan göra hemma hos mamma: Titta på Släpp fångarne loss, och det på vhs! Snacka om old school och nostalgi. Älskar den filmen och har gjort det sen jag var liten. Har ett minne av att jag och brorsan kollade på den konstant i en vecka när vi låg hemma med vattkoppor, då var vi inte gamla. Och alla fantastiska skådespelare i denna film: Gösta Ekman, Margareta Krook, Lena Nyman, Ernst-Hugo Järegård, Jan Malmsjö. Och allt signerat HasseåTage, fantastiskt!


Åka tåg, åka tåg, åka tåååg! Finfiner refl...

dsc_0751 (MMS)

Åka tåg, åka tåg, åka tåååg! Finfiner reflektionsbild i fönstret blev det också. Snart är jag i Skövde, då tänker jag allt traska hem till fantastiska Lollo en sväng innan jag tar mig vidare mot Lidköping. Och nu vill jag verkligen ha vår! Fick åka raggarbil idag, inte fel det inte. Jag vet, jag är lite rörig just nu, skyller på att man blir ganska mosig i huvudet efter att ha svarat på frågor och ignorerat en filmkamera i över fyra timmar.


These little feet are fucking going home! ...

dsc_0750 (MMS)

These little feet are fucking going home! Jävlar vad jag har babblat idag, och det tog sin tid. Nu ska jag hem till SCHLÄTTA!


Schlättasug

Jag vill åka hem till SCHLÄTTA! Funderar på om man ska placera sig på tåget i eftermiddag, borde ju hinna med det efter intervjun. Bästa AA är dessutom där nere, hon fyller år idag och valde att fira dagen hemma hos sina päron i Götene. Får hoppas på att man hinner med tåget helt enkelt, håll tummarna för mig!
Ringde mamma alldeles nyss och förklarade min nervositet, hon tyckte nog mest att jag var sjåpig eller nåt, haha. Det är min mamma det. Det enda man får höra är "Äsch, det fixar du". Bästa mamma!

Så in i helvetes jävla pissnervös!

Det är vad jag är just nu. Sjukt nervös. Ont i magen. Var inte igår jag kände såhär. Varför? Om mindre än två timmar kommer det hit folk för att göra en intervju med mig, för tv, vete faen vad jag har gett mig in på. Seriöst program är det ju, så det skriker om det, så det känns bra. Men fortfarande sjukt nervös. Jag? Där? Jag förstår inte. Samt tanken om att jag trivs bättre med att stå bakom kameran än framför den. I min nojjighet ligger jag nu i sängen och lyssnar på Eddie för att komma i stämning, det känns bra. Eddie, denna fantastiska man, honom ska vi prata om idag, och det gillar vi. Men fortfarande sjukt nervös, och svårt för att hålla tankarna i styr. Hoppas det blir bättre om typ två timmar...

Bandyhelvete

Jag var naiv nog att tro att när jag flyttade ifrån byn så skulle jag slippa tjat om bandy, den där konstiga sporten där man jagar en liten orange boll över en gigantisk isplan. Men icke då. Jag hade glömt av att det fanns facebook. Har under kvällen fått beskåda ett antal statusuppdateringar om Villa, nervositet inför matchen och nu har de tydligen vunnit. Eller jag antar det, med tanke på att folk nu verkar positiva och uppjagade. Vem fan bryr sig om bandy? Och om det är en vintersport varför ska de behöva en hall för ett antal miljoner för att kunna spela inomhus? Ska de börja bygga skidhallar i Sverige också? Främsta humorn när det kommer till bandy är faktiskt fortfarande när taket rasade in på den nybyggda bandyhallen i Vänersborg förra vintern. Och varför hände det? Snö på taket... Hej och välkommen till Sverige, vi har klimat för att kunna sysselsätta oss med vintersporter, men är alldeles för bekväma för att göra det utomhus...

Radio utan hostattack

Cecilia kom precis som hon sa och hämtade upp mig i förmiddags och tog med mig till radion, där det blev gött häng en stund bestående av Solsidan-soundtracket med Salem Al Fakir (flippades), en skrattattack till Lena PH tillsammans med Dead By April (FLOPP) och sjukt tråkig Human League (ja, gissa...). Själv är jag stolt över att jag lyckades med att inte få en hostattack under sändning. Men alltså, de två senaste av dagens låtar, va i helvete??? Jag bröt verkligen ihop av garv när Lena PH-låten kom på, och inte på ett bra sätt, jag garvade ÅT henne, inte med henne. Och Human League bevisade att vissa band ska sluta släppa nytt material, så sjukt tråkig var låten så det fanns inte ens. Vill ni höra mitt förslag på hur man kan rädda den, ett förslag som jag aldrig trodde skulle komma ur min mun och som jag inte tänker upprepa, så får ni lyssna i efterhand på SR's hemsida. Främst tror jag att Rosén och Bengtsson skulle bli fascinerade av mitt uttalande. Eller Rosén skulle nog säga: Säger ju att du börjar tycka om det. Men det gör jag ju inte, icke, så det är felaktigt.
Nu blir det glass och punk!
Måste ju dock bara påpeka att Asta Kask INTE är ett av banden jag anser ska sluta släppa nytt material, tvärtom, ser gärna nyheter från punkfarbröderna!

Insomnia

Hej och välkommen till världens roligaste sömncykel, den har jag tydligen. Lyckades till slut somna vid halvtolv-snåret, men sen vaknade jag strax efter två igen. Kul. Drog på en dokumentär och försökte somna om, men icke då. Så nu halvligger man i sängen, klarvaken, och funderar över hur kroppen, fastän den är sjuk, kan tycka att knappa tre timmar är en lagom dos med sömn. Såg ju för helvete till att hålla mig vaken hela eftermiddagen för att det inte skulle bli såhär, utan för att jag skulle sova hela natten. Blä. Vet inte riktigt vad jag ska sysselsätta mig själv med, borde sova de timmar som är kvar innan jag ska upp, men det verkar inte kroppen tycka är en bra idé. Får väl sitta och spela Robot Unicorn Attack en stund eller nåt. Eller kolla på film. Har dock sett det mesta som verkar intressant på svtplay de senaste dagarna när man legat hemma och snörvlat. Rastlös och sömnlös, har jag aldrig varit med om förut, nej då, absolut inte...

Försöker sova, men kan inte

Min plan idag var att som de andra kvällarna däcka av framför en halvkass dokumentär, men det verkar inte vilja fungera idag. Attans. Istället hostar jag som ett as och kollar på reklamfilm från en tid då Försäkringskassan näst intill verkade mänsklig (och att Ronny och Ragge är med gör ju knappast det hela sämre).
Dumma, dumma hosta. Man kanske skulle ringa vårdcentralen i alla fall?

Fruktsallad, fruktsallad och mera fruktsallad

Här sitter man då, fräsch som få och trycker i sig fruktsallad. Börjar bara bli lite mätt och trött på skiten, men jag ska äta upp den! Funderar dock på att spara lite till frukost imorgon. Vitaminchock innan man åker till radion känns som en hit. Jag ska bli frisk, och det NU!

Nu får det vara slut med sjukdomsfasonerna!

Är inte alls trött på att vara sjuk, neeeeej då, aldrig skulle väl jag. Jag älskar ju att ligga nerbäddad i sängen och hosta och snora, eller INTE!!! Har därför idag bestämt mig att det får vara slut med denna sjukdomstramsighet, kan ju berätta att jag kanske blev lite påpushad av Cecilia från radion när hon berättade för mig att hon prompt kommer och hämtar mig imorgon så jag kan vara med på flippellerflopp. Så att ja, jag har alltså bestämt mig för att sluta vara en sjuk tönt och ska bli frisk pronto. Lät konsum smått ruinera mig genom att köpa massor med frukt och gjorde världens fruktsallad. För kombinationen blåbär, hallon, äpple, banan, blodgrape, passionsfrukt, kiwi, apelsin och björnbär borde väl göra en frisk? För jag kan inte tänka mig en större vitaminbomb! Vart ju ingen liten skål med fruktsallad heller, men jag ska trycka i mig hela idag! Dock något mätt just nu, så jag får trycka i mig resten senare. För nu får det vara slut med tramset!!!

Fräschast i kommun...

...är väl kanske inte riktigt vad jag är. Snarare ett jävla snormongo. Har fortfarande inte fattat hur mycket snor en näsa kan klara av att producera egentligen, men men. Hoppas på att bli frisk jävligt snart, helst imorgon, har en intervju att göra ju samt att jag är sjukt pepp på radion på torsdag, som alltid.
Och jag har världens sötaste mamma. Då min telefon för tillfället är kaputski så sköter jag all kontakt med omvärlden med hjälp av nylleboken, och min mamma försöker så gott hon kan. Tidigare ikväll stensomnade jag framför en dokumentär samtidigt som jag var inloggad på fejjan, och min mamma inser nog inte hur rätt hon hade med kommentaren hon lämnade mig på chatten där: "ä du i sov läge varför har du en måne till höger om ditt namn,natti,natti" Finaste, finaste mamma, så snart jag har blivit frisk vill jag åka hem och hälsa på. Har inte varit hemma sen precis efter nyår, saknar henne som fan.
Nu ska jag försöka sova, eller, först blir det nog lite tjöt med syster yster via skype, hon är nygaddad igen och jag är avundsjuk som få, när ska jag få nytt bläck på kroppen? När man är frisk och rik kanske, ja just det, var ju det svaret var ja...

RSS 2.0