JAAAAAAA!!!!

Amerikanska senaten har röstat igenom att "Don't ask, don't tell"-lagen som handlar om att man inte får vara öppet homosexuell i den amerikanska armén ska skrotas och slängas bort. Nu ska man kunna vara med i den amerikanska armén och stå för att man är homosexuell utan att få sparken, hur bra är inte det eller? DET VAR PÅ TIDEN USA! När jag hörde nyheten på radion var det nära att jag skrek rakt ut av lycka, fyfan vad bra det här är! Nu ska bara alla andra lagar i andra länder mot homosexualitet bort, de lagarna ska förintas, hör ni det? Men just nu är jag glad över detta stora ögonblick för alla homosexuella soldater i USA, jag skickar tankar till er alla!!!

En slemmig torsk i en brödrost

Sitter hemma och lyssnar på Musikhjälpen, ingen större skillnad gentemot vad jag gjorde igår. Nu spelade de KSMB och jag blev glad. Inte varje dag man får höra KSMB på radion, undrar varför. Varför spelas i allmänhet så sällan punk på radion? Eller intressantare musik över lag. Och nej, Green Day är INTE punk, fastän de kanske försöker mena det själva, jag vet inte, och jag bryr mig inte speciellt mycket heller. Inte om Green Day i alla fall. Nu ska jag kolla in om P3 Guld har några roliga nomineringar, tror Royal Republic har nån motivering faktiskt, och de är ju roliga.
Jag är hjärndöd idag, hjärndöd och tråkig, och trött, så därför är det extremt intressant att skriva just nu, finns ingen substans i någonting. Läser Josajävels blogg och tänker att hon är en exceptionellt intelligent människa som jag gillar starkt, och som jag saknar. Men jag har hört en liten fågel viska i mitt öra att vi båda två befinner oss på Schlätta nu över helgerna, och det är inte fel. Kanske det kan bli en öl eller två i glada vänners lag där vi först (eventuellt) ser seriösa ut för att sedan gå ner oss helt och enbart diskutera vem av oss som egentligen ska hetsa den andre till att klippa crust-frilla. För er som inte har fattat det än så är crust-frillan fantastiskt, på många sätt, både bra och dåliga. Nästan i samma nivå som tuppkam, men den kommer jag aldrig få Josajävel till att klippa, hon är ju seriös lärarstudent, bara jag som funderar på det ibland.
Nu försvinner jag tillbaka i hjärndödheten, eller just det ja, skulle ju kolla P3 dokumentär, var ju det jag skulle göra. Nu spelas Bruce på radion dessutom, jag börjar bli vuxen och uppskatta honom på något konstigt vänster, vad har hänt?

Musikhjälpen - PEACHES!

Sitter och tittar/lyssnar på Musikhjälpen såhär mitt i natten och precis så spelades Peaches med The Presidents Of The United States Of America (långt och jävligt bandnamn det där) och oj så glad jag blev! Skitlänge sen jag hörde den, den är sådär skön nostalgi, kan inte ha varit gammal när den hamnade i brorsans skivsamling och man själv började lyssna på den. Måste ju därför köra den här bara för att!

Red-headed woman

"Well, brunettes are fine, man
Blondes are fun
But, when it comes to getting the dirty job done,
I'll take a red-headed woman, a red-headed woman.
It takes a red-headed woman to get a dirty job done.

Well, listen up, stud,
Your life's been wasted
'til you've got' down on your knees and tasted
A red-headed woman, a red-headed woman.
It takes a red-headed woman to get a dirty job done.

Tight skirt, strawberry hair
Tell me what you've got, baby, waiting under there.
Big green eyes that look like, son, 
They can see every cheap thing that you ever done.

Well, I don't know how many girls you dated, man
You ain't lived 'til you've had your tires rotated
By a red-headed woman, a red-headed woman.
It takes a red-headed woman to get a dirty job done."
//Bruce Springsteen
JAG KAN SJÄLV!

Intervention och house...

Nyss hemkommen efter att ha varit på Cadillac Bar/Babar (vet inte riktigt vilket namn de kör med just nu, tror det officiella namnbytet kommer efter nyår) och hängt med polare och lyssnat på (typ) när min vän Inglorious B har spelat house-musik. Trevligt häng i glada vänners lag även om det inte är min typ av musik. M.R. hävdar att jag börjar gilla det, men där har han fel, jag börjar lära mig att ignorera och tränga bort och kunna vistas i lokaler där det spelas. Jag vill ha gitarrer, inte det där. Smurfen börjar bli lite orolig tror jag, hon hävdar att hon ska ha intervention med mig pga mitt "house-häng" när jag kommer ner över jul. Hon ska stå med ett brev som hon läser högt ifrån som ska börja: "Kära Iida, jag älskar dig, men jag är orolig för din hälsa...". Hahaha, kan bli hur roligt som helst. Nu däremot poppar jag den här låten med Bruce, jag är ju faktiskt rödhårig för tillfället så jag tillägnar den till mig själv, moahahahahaha.
Precis pratat med systra mi i telefon, nästa vecka är vi båda två hemma hos mamma, och som jag längtar! Då ska jag få träffa mina bröder också, inte helt fel det heller. Ringde min äldsta lillebror förut, även kallad brorsan (den andra kallas ju lillskit, hahahaha), men han låg och sov, vilket inte är speciellt förvånande egentligen, han är ju den normala människan i vår syskonskara, någon ska ju vara det också.
Nu blir det ett avsnitt av Mad Men, sedan sömn, check!

Nu har jag varit på radion för sista gånge...

dsc_0684 (MMS)

Nu har jag varit på radion för sista gången i år, och vi i panelen fick varsin julklapp. Har inte öppnat den än, är jättenyfiken, och jag får inte avslöja här vad det är i. Inte än i alla fall, för de som jobbar på radion får tydligen samma paket och de har inte fått sina än. Och jag vet att i alla fall Cecilia läser min blogg och jag vill inte förstöra överraskningen för henne. Jag har floppat varenda låt idag, de två första floppade vi alla fyra (alla som varit med i panelen var där idag) då vi var sjukt eniga om hur dåliga de var. Sista låten var det bara jag som floppade, och jag vart riktigt besviken när jag fick veta att det var norska Ida-Maria, älskar hennes låt Oh my god som kom 2008, den har jag nästan spelat sönder. Men vem vet, hennes nya kanske växer till sig för mig. Nu ska jag iväg och äta lunch, check!


Lugnt och stillsamt efter en lång dag

Det är fruktansvärt lugnt i lägenheten, jag sitter i sängen och stickar medan jag kollar på Mad Men, min senaste förälskelse. Joan är så sjukt sexig! Men jag kan inte släppa det där med den jävla grannen, hur fan kan man med att hävda att vi bråkar, stökar, grälar? Ska som sagt bli intressant om det kommer fram imorgon att det varit gräl här i natt, för då är det antingen mig det är fel på eller så är han verkligen sjuk i huvudet...
Var på studiebesök tidigare idag, eller ja, jag var i filmstudion utanför Kumla och var filmstatist, vilket i mitt huvud översätts till studiebesök. Varför inte? Varför läsa om hur det går till i böcker när man kan få en statistroll och stå och studera de som jobbar med det på plats? Inte helt fel sysselsättning en vanlig skiten onsdag helt enkelt. Och jag var sjukt snygg, eller kanske inte, men det är en helt annan sak. Al, som jag var där med, har däremot hittat precis de klädesplaggen han bör införskaffa sig, hahaha. Mer än så tänker jag inte säga, NEIN!
Och imorgon blir det radio, en hel timme dessutom, puh, undrar om man orkar så länge eller om jag bara kommer börja få damp och inte kunna bete mig. Haha, vore ju sjukt snyggt, jag dampar loss i P4 Örebro, kanske skulle kunna få ett helt eget program för det? Iidas damptimme kan det heta, och så är det jag som svamlar i en timme. Eller så kanske vi lägger ner den idén med en gång, ja just det.
Nu mer Mad Men! (Tack O.D. för tipset, även om det tog mig drygt ett halvår att kolla upp det.)

Lägenhetsbråk

I natt har vi tydligen grälat här i lägenheten, det säger våran granne i alla fall. Tydligen har vi dessutom grälat till den grad att någon av oss bestämt sig för att kasta ut ett askfat i plåt (vilket ingen av oss i lägenheten äger ett) genom något av sovrumsfönstren. Hur kan jag och C ha missat detta gräl? Har vi totalt missförstått det där med att det var sjukt lugnt i lägenheten igår och förträngt alltihopa? Eller kan det vara så att en av våra grannar har fått spel och far med osanning? Tydligen är det inte första gången vi grälat heller, fastän ingen av oss ens kan minnas ett gräl. Sedan väsnas vi tydligen i allmänhet om nätterna även när vi inte grälar, visste dock inte att det där med att ta ett glas vatten i köket, gå på toaletten eller gå ut och ta en cigg på balkongen kunde väsnas så mycket att det kunde tänkas störa grannarna, speciellt inte när ingen av oss klampar omkring med skor inomhus. I våra ögon (och öron) bor vi i en fruktansvärt lugn lägenhet, utan hög musik och fester hemma. Men vi kanske har missuppfattat alltihop, kanske låter studenter mycket per automatik, just för att man är student. Eller så har grannen tappat förståndet. Undrar om det kommer vara gräl i lägenheten i natt enligt honom, det vore onekligen spännande, för det skulle betyda att jag grälar med mig själv då jag är ensam här. E är i Egypten och C flyttade idag, så om det grälas här i natt kanske jag borde bli orolig för min egna psykiska hälsa, eller? Får se vad rapporterna från vår andra granne säger (ja, vi har en informatör som berättar om grälen grannen under klagar på) och kommer det några kanske det är dags att gå och knacka på och fråga vad fan det är för lögner som grannen kokar ihop om oss. Gubbjävel!

I've been a minor for a heart of gold...

Nätterna kan sannerligen rasera en, bara jag och mina tankar samt min idioti med att titta på helt fel filmer vid helt fel tillfällen. När fan ska jag lära mig? Sitter och funderar över vad jag gjort med mitt liv egentligen. Jag fyller 26 år nu i vår och det känns som att jag inte gjort ett skit. Visst, jag har gjort massor, jag har utbildat både mig själv och andra, jag har varit runt och föreläst, jag har arrangerat oräkneligt antal spelningar, jag har skapat och genomfört projekt, jag har suttit i ett antal styrelser med det arbetet, osv, osv, osv, men vad har jag gjort egentligen? Sysselsatt mig själv i min ensamhet kanske man skulle kunna kalla det, för det är ungefär det som det känns som att jag egentligen har gjort. Jag har sysselsatt mig själv för att ha någonting att fylla mitt liv med. Kanske inte världens mest roande tanke att sitta med mitt i natten: Är jag egentligen driven eller är jag bara ensam? Att fly in i arbete för att döva annat som man inte vill vetas vid.
Jag fyller 26 år i vår och vissa stunder känns det som att man inte har kommit någonstans sedan man var 15. Man gör samma saker, men på andra ställen. Jag har bytt bostadsort ett par gånger, mina studier har hamnat på högre och högre nivåer, men ibland så känns det som att det egentligen inte har hänt ett skit, som att man fortfarande står kvar och stampar på samma ställe, med samma känslor. Fast det gör man ju inte egentligen, känslorna har utvecklats, frågan är bara om det är i en positiv riktning. Ibland blir jag jävligt osäker på det, på om det egentligen finns en positiv utveckling eller om man bara snärjer in sig i någonting mer och mer. Snärjer in i sig själv. Skulle jag ha varit lyckligare om jag inte hade gjort vissa val i mitt liv? Nej, för det här är den jag är, något annat hade varit att spela ett spel vilket troligtvis hade varit någonting fruktansvärt den dagen man inser att man lever i osanning. Men kanske hade jag varit lyckligare om andra människor inte hade tagit vissa beslut åt mig, men det är ingenting som jag kan göra någonting åt eller påverka.
Det enda jag kan göra är att inse att jag blir äldre, att jag blir 26 i vår, ytterliggare ett steg mot 30, och att jag borde ge mig själv tiden att bestämma mig för vad det är jag saknar och om det är något jag kan göra något åt eller om det bara är någonting som jag får acceptera att jag kommer sakna.
I've been a minor for a heart of gold...

Black Friday Rule

Hänger hemma hos J och L i Skara, de är båda på skolan och jobbar. Jag roar mig med att läsa sådana här saker och funderar över om man ska se det som humor eller om man ska se det som framsteg för svenska skådespelare internationellt. Jag väljer båda två tror jag, för om det visar sig att han ska spela dvärg eller hob så kommer jag att asgarva, en miniatyr-Persbrandt vore ju sjukt roligt!
Ikväll blir det att se dansföreställning på skolan tillsammans med mamma, det gillar vi. Innan dess vet jag inte vad jag ska hitta på, har en för jävla huvudvärk, så först ska jag nog i alla fall slappa raklång på soffan.

Örebro stadstrafik slutar aldrig att förvå...

fxcam_1291301346 (MMS)

Örebro stadstrafik slutar aldrig att förvåna. Och med det menar jag att de aldrig slutar att förvåna mig hur retarderade de kan vara. Är nu nästan tio minuter försenad från universitetet, som är starthållplatsen, och då var ändå bussen här två minuter innan den skulle avgå! Varför är vi då försenade? Jo, för att busschauffören bestämde sig för att ställa sig en bit ifrån och bläddra i papper och vara allmänt seg. Fem minuter efter att bussen skulle gå egentligen behagade han att köra fram bussen och släppa på folk. Vad fanr det här!? Jag är inte mycket för arga mail till företag och liknande, men nu är det fan nära att jag startar ett klagokrig mot de jävla inkompetenta asen som sköter busstrafiken i den här stan!


Fucked up

Min hjärna är helt fucked up just nu, för mycket som snurrar, borde rensa, måste rensa. Blä. Men imorgon far jag ner mot Skara för slapphet, lite öl och musicquiz, sen ska jag spendera hela helgen med min familj, fuck yeah! Dansföreställning och kanske bio med mamma, kaffe och tjöt med bror min, vi gillar't! Men fortfarande en fucked up hjärna, tror vi tar lite DLK på det...
För jag regerar när det kommer till semi-menlösa inlägg som bara vissa förstår...

Onödigt tidsfördriv

Jag älskar min dator, verkligen, men den kan även få mig att syssla med totalt onödigt tidsfördriv mitt i natten och detta stavas Facebook. Av ren tristess (eller?) sitter man och spelar olika dumma spel som egentligen varken gör till eller från eller finner sig själv med massa olika tester som man bestämmer sig för att göra. Tester där man får reda på att om man vore ett hardcorepunkband från 80-talet så vore man Dead Kennedys och den tatuering som symboliserar en själv bäst är koi-fisken, till vilken nytta? Men ändå sitter man där och pillar, i brist på annat kanske. Borde vänja mig av med detta, vore bättre att ägna de stunderna åt vettigare saker, som att sova eller plugga, men vi får väl se hur det går. Kanske behöver man som människa dessa onödiga tidsfördriv.
Skum sak att fundera över såhär en förmiddag, lyssnar på musik istället och rensar hjärnan. Tror det får bli lite Körsbärsfettera, det är bra skit det!

RSS 2.0